Am făcut mai jos un top 10 filme vechi de Crăciun de văzut în 2002 pe Disney+. Dacă nu aveți cont, vă puteți face unul folosind link-ul meu special.

Top filme vechi de Crăciun în 2002 pe Disney+-min

Top filme vechi de Crăciun în 2002

 1. Home Alone (1990) + Home Alone 2 și 3 pe Disney+
  „Singur acasă” este unul dintre cele mai iubite filme de Sărbători. Avem pe Disney+ mai multe filme din seria Home Alone. Este probabil cel mai iubit film vechi de Crăciun pentru vizionarea în familie cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Este filmul îndrăgit de milioane de români, urmărit de milioane de câte ori este difuzat. Macaulay Culkin îl reprezintă pe iconicul Kevin McCallister, un copil care este literalmente lăsat acasă singur după ce părinții lui uită accidental să-l aducă în călătoriile familiei. Nu doar că este uitat acasă, Kevin, un băiețel de opt ani se trezește nevoit să apere casa de hoți. Evident, cele mai bune sunt primele două episoade, pe care le puteți vedea pe Disney+. Crezi că ți-ar plăcea să îl vezi online? Fă cont aici.
 2. Cine este Moș Crăciun? (1994) Copiii din lumea întreagă au dreptul să se întrebe cine este Moș Crăciun. Cum coboară el pe horn, în special când nu ai sobă? Cum vizitează toate casele din lume într-o singură noapte? Și cât de mare este sacul cu daruri pe care-l poartă în spate? Toate aceste întrebări și încă multe altele își găsesc răspunsul în comedia „Cine este Moș Crăciun?” realizată de Studiourile Walt Disney Pictures.Tim Allen interpretează rolul lui Scott Calvin, un om obișnuit care accidental face ca Moș Crăciun să cadă de pe acoperișul casei sale în Ajunul Crăciunului. După ce îmbracă haina Moșului, el și cu fiul său Charlie sunt transportați la Polul Nord unde află că trebuie neapărat să devină noul Moș Crăciun pentru a salva Crăciunul.
 3. Colindul Muppet de Crăciun (1992) The Muppet Christmas Carol este un film american de Crăciun din 1992, regizat de Brian Henson (în debutul său în regie), după un scenariu de Jerry Juhl . Adaptată după romanul din 1843 A Christmas Carol de Charles Dickens , are în rol principal Michael Caine în rolul lui Ebenezer Scrooge , alături de interpreții Muppet Dave Goelz, Steve Whitmire, Jerry Nelson și Frank Oz. Deși licența artistică este luată pentru a se potrivi cu estetica Muppets, Colindul de Crăciun Muppet urmărește îndeaproape povestea originală a lui Dickens. Este al patrulea film de teatru din franciza The Muppets și primul produs după moartea creatorului Muppets Jim Henson și a interpretului Richard Hunt ; filmul este dedicat ambelor.
 4. De 12 ori Crăciunul (2011)
  Kate se trezește că retrăiește Ajunul Crăciunului (inclusiv o primă întâlnire cu un bărbat pe nume Miles pe care nu-l știa cum arată) iar și iar în fiecare zi. Ea trebuie să descopere cum să întrerupă această repetiție a timpului – ar trebui să se împace cu fostul ei prieten Jack, ar trebui să rămână cu Miles sau ce altceva?
 5. O dorință de Crăciun a lui Richie Rich (1998) După ce a fost acuzat că a stricat Crăciunul, cel mai bogat copil din lume dorește să nu se fi născut niciodată. Din păcate, o mașină de dorințe, construită de profesor Keenbean, a luat dorința și a făcut-o să fie adevărată. Acum Richie se găsește într-o lume paralelă unde singura lui dorință este să îl găsească pe profesor Keenbean și mașina sa de dorințe, ca dorința sa să fie revocată.
 6. Frozen – Regatul de gheață (2013) Când o profeție malefică face ca un întreg regat să se cufunde într-o iarnă veșnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de îndrăzneală, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, ființe magice, dar și o mulțime de pericole. Anna și Kristoff vor fi nevoiți să le înfrunte în goana lor pentru a salva regatul de la un destin înfiorător.
 7. Cel Mai Frumos Cadou De Crăciun (2000) Două adolescente, Allie Thompson (Hallee Hirsh) și Samantha Kwan (Brenda Song) găsesc o mașină a timpului și aduc zăpadă la Los Angeles. La început, zăpada este un deliciu pentru toată lumea pe care o atinge, dar când se transformă într-o furtună până la San Francisco, gluma își pierde brusc interesul. Crăciunul se conturează pentru a fi unul trist, tatăl lui Allie fiind blocat în San Francisco și riscă să nu ajungă acasă la timp pentru Crăciun. Cât despre Samantha, al cărei tată a dispărut în perioada de Crăciun cu ceva timp mai devreme, această perioadă nu este niciodată ușoară pentru ea.
  În plus, un jurnalist cu dinți lungi, care râvnește mașina timpului, intră în viața fetelor în încercarea de a o fura. Dar asta fără să se bazeze pe Moș Crăciun, adevăratul proprietar al mașinii, care decide să vină să-și adune el însuși proprietatea.
 8. ‘Twas the Night – În Ajun de Crăciun (2001) În Ajunul Crăciunului, neastâmpăratul Danny și iresponsabilul, dar bine intenționat, unchi Nick, descoperă că Moș Crăciun este scos temporar pe tușă din cauza unui accident nefericit pe acoperișul familiei. Luând „haturile” în mâinile lor, cei doi s-au hotărât să meargă cu sania Moșului într-o mica plimbare și să rezolve nedreptățile care se făceau în repartizarea cadourilor.
 9. Noelle (2019) Fiica lui Kris Kringle este plină de spirit de Crăciun, dar își dorește să poată face ceva important, precum fratele ei Nick, care va prelua pentru tatăl lor de Crăciun. Când Nick este pe cale să se prăbușească ca o prăjitură de turtă dulce din cauza presiunii, Noelle îi sugerează să ia o pauză și să scape… dar când nu se întoarce, Noelle trebuie să-și găsească fratele și să-l aducă înapoi la timp pentru a salva Crăciunul.
 10. Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri (2018) În adaptarea magică de la Disney a poveștii clasice ”Spărgătorul de nuci”, Clara caută o cheie specială care să deschidă o cutie ce conține un dar neprețuit. Un fir aurit de la petrecerea de sărbători a nașului ei o conduce spre râvnita cheie — care dispare imediat după aceea într-o lume paralelă ciudată și misterioasă. Acolo Clara întâlnește un soldat, un grup de șoareci și regenții a trei tărâmuri magice. Dar trebuie să înfrunte amenințătorul Al Patrulea Tărâm, unde locuiește tiranica Mama Ghimbir, ca să recupereze cheia și să readucă armonia într-o lume instabilă.

(!) Dacă nu aveți cont Disney+, chiar merită să vă faceți unul folosind link-ul meu special.