Am fost curios să testez noua serie Galaxy S21 înainte să îmi dau cu părarea despre noile modele. În plus am citit cam toată documentația și am urmărit ce spun cei mai cunoscuți specialiști din industrie. Cred că pot acum să vă împărtășesc câteva concluzii privind tehnologiile noi, funcțiile unice și motivele pentru care merită să cumperi acum un Galaxy S21.
samsung galaxy S21 campaign 0001 (2)

Samsung a lansat în ianuarie trei modele noi din serie, versiunea compactă S21, modelul intermediar S21+ și vedeta de anul acesta, Galaxy S21 Ultra. Toate trei au un design nou, dispun de procesorul super-puternic din 2021, au module foto actualizate, dar și tehnologii și funcții unice.

Echilibru între funcționalitate și preț

Marea majoritate a noutăților seriei vine și pe modelele de bază, care au un preț mai atractiv. Procesorul nou Exynos 2100 este chiar peste competiție, așa cum au promis cei de la Samsung. Este construit pe o tehnologie de procesare pe 5nm, care permite un consum de energie cu până la 20% mai mic și o performanță generală cu 10% mai mare decât predecesorul contruit pe 7nm. Pentru viteză suplimentară, procesorul oferă acces mai rapid la memoria cache și o capacitate de programare mai puternică.

Galaxy S21 și S21+ beneficiază și de o parte dintre inovațiile foto. Continuă moștenirea camerei Samsung cu îmbunătățiri de nivel profesional și noutăți video de nivelul creatorilor de filme. Funcția Snap îmbunătățită atinge rezoluția 8K, permite obținerea unor imagini clare, astfel încât toate acțiunile live sau fotografiile statice să fie la calitatea dorită. Chiar și în condiții de mișcare rapidă sau accidentală, filmările vor fi stabile cu ajutorul tehnologiei Super Steady disponibilă la 60 fps. Noua funcție Director View permite vizualizarea, comutarea și selecția celei mai bune fotografii din galerie. Utilizatorii pot înregistra simultan videoclipuri cu camerele frontale și secundare pentru reacții în timp real cu ajutorul funcției Vlogger View și previzualiza, pot modifica unghiul, mări sau lărgi imaginea fără a pierde nicio acțiune cu funcția Live Thumbnails.

În modul Portret, camera folosește tehnologia AI, face o analiză 3D îmbunătățită, care separă într-un mod mult mai precis subiectul de fundal. De asemenea, aduce noi opțiuni pentru iluminarea studioului virtual și efecte de fundal generate prin AI pentru a se asigura evidențierea subiectului în cadru. Acest mod funcționează și pentru selfie-uri. Funcția Space Zoom îmbunătățită ajută la obținerea unor fotografii clare și constante. Noul Zoom Lock minimizează efectul de tremur și surprinde imagini mai clare cu un zoom de 30x pentru Galaxy S21 și Galaxy S21+, prin utilizarea tehnologiei AI pentru menținerea punctului focal în centrul cadrului.

Samsung Galaxy S21 este disponibil acum în România la un preț de la 4.099 lei. Modelul S21+ cu ecran și baterie mai mare este 5.099 lei. Dar modelul cu adevărat unic este Ultra, disponibil la 6.099 lei, un preț mai mic decât cel al lui Galaxy S20 Ultra în momentul lansării.

samsung galaxy S21 ULTRA

Atuuri unice pentru S21 Ultra 5G

Special pentru Ultra Samsung a dezvoltat un ecran special, care reduce mult consumul de energie comparat cu generațiile anterioare. Este mai bun decât cele de la modelele compacte. Display-ul Dynamic AMOLED 2X cu diagonala de 6,8 inch include o rată de refresh adaptabilă. Poate atinge 10Hz la luminozitate maximă, dar poate atinge și 120Hz pentru jocuri neîntrerupte. Este ecranul cu cea mai mare luminozitate disponibil pe piață la ora actuală, are 1500 de niți.

Pe lângă procesorul nou, modelul Ultra aduce o baterie de 5.000 mAh, având astfel o autonomie mai bună. Include încărcare rapidă 25W și încărcare wireless rapidă cu 15W, precum și reverse charging pentru alte gadgeturi, cu 4.5W.

Galaxy S21 Ultra este unul dintre primele smartphone-uri care suportă Wi-Fi 6E. Este cel mai rapid standard din cea mai nouă tehnologie wireless, funcționează pe 6GHz. Are o lărgime de bandă mai mare oferind o conexiune mai rapidă la internet. Cu o latență ultra-scăzută pe 5G, S21 Ultra este construit pentru a oferi descărcare video rapidă, conferințe video și streaming fără întreruperi.

Ultra dispune și de cel mai bun sistem foto / video dintre cele trei modele. Dispune de un senzor de 108MP îmbunătățit, cu care puteți face fotografii HDR de 12 biți, culorile fiind 64 de ori mai bogate și cu un interval dinamic ridicat, de trei ori mai mare. Pentru prima dată puteți filma 4K la 60 fps pe toate obiectivele, inclusiv pe cele patru camere din față și din spate, astfel încât să puteți schimba perspectiva oricând. Fotografiile pot fi salvate RAW de 12 biți pe camera ultra-wide, așa încât nu veți pierde niciun detaliu la editarea fotografiilor.

Galaxy S21 Ultra are zoom spațial de 100x, este primul smartphone cu două camere telefoto de la Samsung – una cu zoom optic 3x și una cu zoom optic 10x. Sunt dotate cu tehnologia Dual Pixel (2PD) AF.

Modul Bright Night îmbunătățit al Galaxy S21 Ultra este un pas important pentru fotografia în condiții de lumină slabă. Cu Night Mode îmbunătățit – reducerea zgomotului și tehnologia Nona-binning de 12 MP – puteți surprinde fotografii precum o cameră slab luminată sau un peisaj pe timp de noapte la calitate excelentă.

Funcții unice pe Galaxy S21

Toate modelele S21 vin cu funcții și tehnologii unice pe care le veți descoperi abia după ce le cumpărați. Anul acesta, Samsung a lansat Smart Tag, care vă ajută să găsiți cu ușurință cheile, portofelul sau chiar animalul de companie. Etichetele inteligente au un buton care poate fi personalizat. Au fost proiectate pentru a fi atașate sau agățate de orice obiect, cum ar fi o geantă sau chei și funcționează 300 de zile cu o baterie înlocuibilă.

Confidențialitatea datelor a fost dintotdeauna o prioritate pentru Samsung. De aceea, au lansat acum Private Share, o tehnologie blockchain care vă permite să partajați în siguranță date importante și personale. Selectați fișierul pe care doriți să îl trimiteți, apoi desemnați persoana pe căreia doriți să îi trimiteți în Private Share. Private Share utilizează tehnologia de criptare bazată pe blockchain. Prin Private Share, conținutul este criptat înainte de livrare. Expeditorul poate controla accesul destinatarului prin crearea și partajarea unei chei pentru deblocarea accesului la conținut. Puteți partaja imagini, videoclipuri și audio de până la 20 MB.

Tot anul acesta, Samsung a lansat căștile Galaxy Buds Pro. Acestea nu aduc doar sunet mai bun și autonomie mai mare. Cu ele puteți comuta fără probleme între smartphone-ul Galaxy și tableta Galaxy. De exemplu, dacă doriți să treceți de la telefon la tabletă atunci când vizionați un film, puteți trece cu ușurință fără a fi nevoie să schimbați manual conexiunea Bluetooth. Dacă primiți un apel în timp ce urmăriți YouTube pe tableta Galaxy, Galaxy Buds Pro va comuta automat pe smartphone. Veți auzi tonul de apel pe Buds Pro și puteți răspunde apăsând o dată pe căști sau pe ecranul telefonului. Când închideți, conexiunea va reveni automat la tabletă, astfel încât să continuați vizionarea.

Concluzii

Toate modelele Samsung Galaxy S21 au atuurile lor speciale. Am să revin curând cu un review Galaxy S21 Ultra și apoi am să pun într-un material separat toate atuurile speciale ale acestui model. Galaxy S21 simplu este cel mai compact, cel mai accesibil ca preț, dar aduce foarte multe dintre noile tehnologii. Modelul intermediar este Galaxy S21+, care are un eran mare și o baterie de capacitate mai mare. Însă vedeta seriei este evident, Ultra. Modelul de top aduce cele mai multe noutăți tehnologice și este mai ieftin decât flagship-ul de anul trecut în momentul lansării oficiale.

Acest articol face parte dintr-o campanie Samsung de promovare a seriei Galaxy S21.

Galerie foto