Alex Ciucă a lansat astăzi TopBlog.ro, un înlocuitor pentru site-ul defunct T5. Momentan sunt doar 20 de bloguri afișate, însă numărul lor va crește pe parcurs. Este o sursă transparentă de informare privind traficul pe bloguri. Eu am fost invitat să mă înscriu înainte de lansare și momentan stau destul de bine acolo.

trafic pe bloguri

Pentru toată lumea este important să existe informații despre trafic. Este bine să vezi că după 10-20 de ani de activitate există bloguri care cresc în continuare. Este bine să poți gândi strategii având la îndemână niște comunități. Sigur, toată lumea și-ar dori să fie cât mai multe date, cât mai multe bloguri prezente, separarea lor pe niște. Probabil se va realiza în timp.

Topul este alcătuit în funcție de numărul de vizitatori unici pe lună, cel mai relevant indicator privind măsurarea traficului de pe un blog. Cu toții avem zile mai bune și zile mai slabe, cifrele arată cât de cât o medie în timp.

Da, varianta cu luat datele din Google Analytics nu mai merge. Mai nou Google cere bani pentru accesul la API și doi, implementarea Google Analytics 4 va schimba jocul. Raportează alte cifre, de cele mai multe ori mai mici decât Universal Analytics. Nici eu nu am stabilit exact cum o să fac trecerea. Probabil când voi obligat de Google, voi adopta noul sistem. Pare din alt film, raportează aiurea și este imposibil de verificat cumva.

Blogurile rămân relevante și sunt importante pentru toți cei care vând online. Oricine are o afacere online sau măcar o prezentare disponibilă online, are nevoie să își caute clienți prin intermediul blogurilor. Prin Google Ads atrageți 90% oameni care dau click din greșeală și 10$% roboți. Prin Facebook atrageți un public complicat, nemulțumit, fără capacitatea financiară de cumpăra lucruri premium. Dar acest public, ceva mai educat și ceva mai potent financiar, urmărește părerile reale ale oamenilor care scriu constant. Uneori sunt de acord și rezonează cu ei. Alteori nu. Dar citesc, sunt informați și sunt dornici de produse, servicii și experiențe premium.

Blogurile au în continuare comunități puternice, scrisul rămâne modă, cifrele cresc în fiecare an și sunt câteva milioane de oameni care citesc bloguri lunar.
Inițiativa TopBlog este binevenită. Sperăm să facem cât mai multe proiecte interesante în următorii ani.