Dacă acum câțiva ani toată lumea se temea de roaming pentru că existau costuri mari, acum avem tarifele ca acasă și am uitat de stres atunci când călătorim în Europa. Totuși, fiindcă toți membri familiei sunt pe Facebook, folosesc și Instagram și comunică online cu prietenii și cei rămași acasă, calitatea Internetului a devenit extrem de importantă.

Anul ăsta am fost din nou în Franța, de data asta am vizitat prin sud, atât spre Provence (Gordes, Rousillon, Bonnieux), cât și în zona dintre Italia și St-Tropez (Menton, Eze, Nisa, Frejus și altele). Dar am prins și o zi ploioasă și atunci am mers spre nord un pic spre lacul Sainte-Croix. Vă dați seama, cum să ajungi lângă așa ceva să nu postezi instant pe Instagram? Cum să nu te filmezi cu așa ceva pe fundal dacă ai un canal de Youtube? În plus de asta, toată lumea trimitea fotografiile și filmările către prietenii din listă. Locul este excepțional, atât vizual, cât și ca ambianță, inutil de spus că francezii în vacanță înotau relaxați pe lac, chiar dacă picura și tuna din când în când.

Și evident, deși aveam roaming pe toate telefoanele + modem, nu ne-a mers internetul la fel tuturor. Iar cine postează primul, câștigă cea mai mare atenție, evident. Calitatea internetului devine tot mai importantă în roaming, iar acum avem și un câștigător oficial al titlului “Cea mai bună rețea mobilă pentru roaming în Europa”, mai precis Vodafone.

Rezultatele testelor realizate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România pe conexiuni 2G, 3G și 4G, în perioada octombrie 2017-martie 2018, în 51 de țări din Europa, arată că viteză medie de descărcare pentru clienții Vodafone România în roaming este cu cel puțin 15,6% mai mare decât a oricărui alt operator de comunicații mobile de pe piață locală. În Europa, Vodafone România oferă clienților săi cea mai mare acoperire de roaming 4G în peste 40 de țări datorită parteneriatelor cu peste 60 de operatori de comunicații mobile.

Sistemul de testare Ookla SpeedTest este lider mondial în testarea performanței conexiunilor de internet și în diagnoză rețelei, la inițiativă utilizatorilor. Cu zece milioane de teste efectuate în fiecare zi și peste 20 miliarde de teste înregistrate până în prezent cu ajutorul Speedtest, Ookla oferă cea mai extinsă imagine asupra performanței și accesibilității rețelelor de internet la nivel mondial.