Am scos din cutie Samsung Galaxy S20 Ultra și mi-am dat cu părerea. Mi se pare cel mai bun terminal din 2020 pînă la ora actuală și este interesant din mai multe puncte de vedere, nu doar pentru camera foto/video extrem de performantă.

Testez Samsung Galaxy S20 Ultra în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Puteți găsi telefonul direct pe site-ul operatorului.

Detalii tehnice Samsung Galaxy S20 Ultra

Display: 6.9 inch Dynamic AMOLED 120 Hz, 3200X1440 px, Corning Gorilla Glass 6
Procesor: Exynos 990
GPU: Mali-G77 MP11
Memorie: 12 GB RAM
Stocare: 128 GB
Camera foto: 108 + 48 zoom + 12 ultrawide + Camera DepthVision
Selfie: 40 megapixeli
Baterie: 5000 mAh, 45W Fast Charging
Preț: 6.704,06 lei

Mai multe detalii tehnice și specificații sunt aici.

Galaxy S20 Ultra – păreri

  • După ce am reușit să testez Galaxy S20 și S20+ modelul de top nu mi-a oferit foarte multe surprize. Da, vorbim despre un ultra-telefon, cu display mare, baterie uriașă, hardware puternic, camera foto/video fără egal. Vorbim despre o cameră 8K uimitoare și cu Space Zoom 100x care nu prea are rival la ora actuală.
  • Pe lângă camera principală, Galaxy S20 Ultra oferă o cameră ultra-wide de 12 megapixeli, precum și o cameră de zoom optic de 48 de megapixeli, un senzor de asemenea foarte mare și performant, la care se adaugă 3D TOF pentru focus mai bun. Camera frontală pentru selfie este de 40 de megapixeli.
  • Samsung Galaxy S20 Ultra are un procesor de top, printre cele mai puternice de anul acesta plus o cantitate masivă de RAM și stocare. Procesorul este susținut de un GPU performant de ultimă generație, capabil de jocuri la rezoluție maximă pe ecranul cu rată de refresh 120Hz. Un nou NPU procesează mai rapid funcțiile AI care optimizează fiecare element al terminalului.
  • design-ul este foarte bun, în linie cu tendințele momentului, chiar dacă este adevărat că modulul de cameră este tot mai complex și tot mai mare. Dar nu cred că există alternativă, deocamdată toată lumea vrea cea mai bună cameră pe smartphone, iar camera nu poate fi bună fără senzori mari, fără lentile bune, fără periscop.
  • terminalul este protejat de Gorilla Glass 6 și chiar dacă s-a spart la testele de cădere este mai rezistentă și fiabilă în utilizarea normală față de generațiile anterioare. Rezistă la apă și praf, are standarde militare de rezistență și dacă vreți mai mult poate fi protejat cu huse sau carcase speciale sau cu o asigurare la Orange în caz că pățiți ceva neașteptat.
  • Am avut ocazia să testez versiunea 5G a terminalului. Rețeaua Orange 5G este excelentă și am depășit 500MBps acasă la mine, fără să fiu lângă vreo antenă. Cu toții ne pregătim de următoarea generație a tehnologiei mobile, ne vom bucura de viteze de download și upload fără rival și de timpi de așteptare reduși la maxim. Vom putea urmări live-uri și streaming la calitate video maximă, vom câștiga toate competițiile de gaming și ne vom bucura multe alte tehnologii noi pe viitor. Pentru că 5G este tehnologia viitorului.
  • Samsung investește în cercetare și dezvoltare sume record în ultimii ani, devenind chiar numărul unu mondial după bugetele totale. Anul trecut a depășit investițiile R&D din 2018, iar bugetul pentru 5G și Inteligență Artificială a fost de asemenea crescut, cu focus special pe securitatea datelor și protecția utilizatorilor.
  • S20 Ultra vine cu tehnologia de securitate Samsung Knox, care adaugă un nivel superior de protecție pe terminalele companiei. Practic, separă conținutul esențial, legat de business, investiții, proiecte speciale, de conținutul de zi cu zi al telefonului. Datele sunt stocate separat și protejate cu o parolă suplimentară. Este vorba de “virtual sandbox”, iar datele din Knox nu pot fi accesate altfel.

Galerie foto