Am vizitat ieri împreună cu ziariștii, bloggerii și fotografii invitați de Canon rezervația de urși de la Zărnești, de fapt este vorba de un adăpost pentu animalele crescute în captivitate – de la circ sau zoo, care au probleme și nu se mai pot adapta la viața în pădure. Libearty Bear Sanctuary – un proiect frumos și trist în același timp. Se poate vizita doar în week-end deocamdată, poate doar în iulie-august să deschidă permanent. Încă o dată am aflat cum sunt torturate animalele în diverse locații improvizate (restaurante, mini-zoo), dar și cum sunt chinuite la circ. Mai mulți dintre locatarii rezervației au probleme – au un comportament repetitiv – unii se cred încă în cușcă, alții se cred la circ și repetă diverse mișcări…

Ursi in piscina - Libearty Bear Sanctuary
Ursi in piscina – Libearty Bear Sanctuary

Click pe imagini pentru mărire!

Sunt 73 de urși acum pe o suprafață de aproape 70 de hectare. Proiectul este finanțat de diverse organizații internaționale, de fundații și prin donațiile unor companii responsabile.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Canon 5D Mark III cu obiectiv 28-300mm

Ok, m-am mai întâlnit cu aparatul, este produs vârf de gamă din 2012, găsiți aici toate detaliile tehnice. Este un aparat foto profesionist, cu un preț pe măsură: 13.998 lei la F64.

Noutatea a fost însă obiectivul special, pe numele său complet Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6 L USM IS.
Mi se pare foarte interesant să ai la dispoziție o plajă atât de largă cu un singur dispozitiv. Dar evident este foarte mare, destul de greu, iar manevrarea nu este tocmai cea mai comodă. Bine, dar și ce poze ies :-)) Sunt unele fotografii făcute prin gard, cu toate astea a redat perfect urșii, nu gardul. Multe sunt de la distanță, vă dați seama că nu eram noi chiar pe lângă urși. Mi-a luat ceva să mă prind cum e sistemul push/pull, e prima oară când văd așa ceva…
Mulțumiri pentru sfaturi ambasadorului Canon, Brutus Östling și pentru informațiile despre urși celor de la rezervație.

0009

 

P.S. alte poze sunt aici sau aici.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.