Am ajuns aseară (aici e 7 dimineaţa când vă scriu) la Cirque du Soleil, la un show care s-a doveditexcelent, chiar dacă nu au putut trece peste momentele dedicate chefliilor din Vegas. Căci principala funcţie a oraşului pare să fie cheful fără limite. Numai noi, picaţi din lună, mai şi muncim. Cirque du Soleil au realizat un mega-show, nu doar dans, muzică şi proiecţii cu şi despre Elvis, dar şi un spectacol multimedia, aveau o scenă mobilă şi multe elemente care au fost aduse pe scenă în timpul spectacolului. Un video-wall care a fost ba cerul plin de stele, ba jocuri de lumină, ba recrea figura lui Elvis.

Cirque du Soleil + Viva Elvis
Cirque du Soleil - Viva Elvis

Cirque du Soleil nu doar că au magazin oficial de „amintiri” Elvis, ci aveau şi în sală un „fotograf oficial”, care îţi făcea poze în sală şi puteai să le cumperi după. Evident, era interzis fotografiatul şi filmatul pe toată perioada spectacolului.

A început slăbuţ, cu dansatorii stând în sală printre privitori şi prefăcându-se că sunt beţi. Probabil, la un moment dat, ăsta era publicul din Las Vegas, poate de-acolo le-a venit „inspiraţia”. Mă rog, cam penibilă faza, deja mă gândeam că va fi un fail.

Dar după ce s-au dus pe scenă, magia a intrat în joc. Combinaţia de muzică, dans şi efecte speciale a fost memorabilă. Închipuiţi-vă că la Jailhouse Rock pe scena de mai sus era o „închisoare” cu trei etaje. Pe fiecare nivel celule cu gratii, în care dansau oamenii, iar pe etajul doi stăteau cu capul în jos, în timp ce la 1 şi la trei erau în poziţia normală.

ads

Plus artificii, trupă live care cânta, ce să mai zic, excepţional. Elvis omul din spatele vedetei, filme cu el în armată şi aşa mai departe. Vocea lui originală. În orice caz, un spectacol excelent.