Vivo X90 Pro, noul flagship pentru pasionați de fotografie, este disponibil în România începând de vineri. O să-l testez și revin cu o părere clară săptămâna viitoare. Aș vrea să trec de pe Vivo X80 Pro pe noul model. Este realizat tot în colaborare cu Zeiss și folosește un senzor de cameră de tip 1 inch, plus noul chip de procesarea a imaginii. Ca primă impresie, modulul foto este prea ieșit în afară. Sper să găsesc o husă care să rezolve problema.

Vivo X90 Pro

Detalii tehnice Vivo X90 Pro

Ecran: 6.78 inch, AMOLED, 2800×1260 px, 120Hz, HDR10+, 1300 nits
Procesor: Mediatek Dimensity 9200 (4 nm)
GPU: Immortalis-G715 MC11
Memorie: 12 GB RAM
Stocare: 256GB UFS 4.0
Camere foto: 50+50+12 megapixeli, Zeiss
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 164.1 x 74.5 x 9.3 mm
Greutate: 214.9
Baterie: 4870 mAh + 120 W, 50W wireless
OS: Android 13, Funtouch 13
Tehnologii: USB Type-C 3.2, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, IP68
Preț: 5499.99 lei (în perioada 10.03.2023 – 17.03.2023 se oferă un discount de 500 lei)

Pentru pasionați de fotografie

Pasionații de fotografie se pot baza acum pe noul flagship Vivo X90 Pro. Este disponibil în România începând cu 10 martie. Vine cu memorie de 12 GB şi spațiu de stocare de 256 GB, în nuanța clasică Legend Black, cu partea din spate confecționată din piele ecologică. Prețul recomandat este 5.499.99 lei, iar clienții care plasează o precomandă pentru vivo X90 Pro în perioada 10.03.2023 – 17.03.2023 se vor bucura de un discount de 500 lei.

Cel mai nou smartphone din seria Vivo X oferă un sistem de imagistică de ultimă generație. Creat de vivo şi ZEISS, acesta folosește un senzor pentru cameră de 1 inch, cel mai mare senzor de fotografie folosit pe un dispozitiv mobil. Vivo X90 Pro oferă numeroase actualizări hardware şi îmbunătățiri software care permit utilizarea unui număr mai mare de scenarii de fotografiere şi filmare, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. Cel mai important element al configurației cu trei camere este camera de 50 de megapixeli ZEISS cu senzor de 1 inch. Alături de senzorul IMX989, utilizatorii vor putea folosi avantajele oferite de camera de 50mm dedicată pentru portrete, cu senzor mare, dar şi avantajele camerei grandangulare de 12 megapixeli cu ajutorul căreia pot surprinde imagini panoramice.

O altă îmbunătățire a noului flagship pentru fotografiere profesională este introducerea tehnologiei dedicate pentru stabilizare optică a imaginii (OIS). ZEISS T* coating este folosit pentru toate cele trei camere de pe spatele smartphone-ului, reducând semnificativ reflexiile, ceea ce ajută la obținerea de imagini aproape lipsite de artefacte şi alte efecte nedorite. vivo X90 Pro oferă calitate excepțională la fotografiere, chiar şi în condiții dificile precum lumină redusă sau fotografiere pe timp de noapte.

Calitatea componentelor hardware reprezintă doar o parte din ceea ce face ca smartphone-ul vivo X90 Pro să fie un echipament profesional pentru portrete şi pentru surprinderea de imagini excelente în condiții de luminozitate scăzută. Dincolo de avantajele de top oferite de partea hardware, noul smartphone folosește în mod inteligent numeroase inovații software, care îl poziționează ca dispozitiv potrivit pentru pasionații de fotografie. Post-procesarea imaginilor este îmbunătățită de noul cip V2, datorită algoritmilor integrați în hardware şi a funcţiilor cu inteligență artificială.

Printre avantajele oferite de X90 Pro se numără fotografierea şi filmarea pe timp de noapte. Acest flagship folosește inteligent diafragmele mari ale senzorilor tuturor camerelor, permițând utilizatorilor să înregistreze conținut video 4K HDR pe timp de noapte în culori naturale. Funcția AI Night View surprinde cele mai mici detalii în medii cu luminozitate extrem de scăzută, astfel că acest smartphone este ideal pentru pasionații de astronomie. Fotografierea portretelor este mai simplă ca niciodată. Modul Portret în stil ZEISS, cu aspectul caracteristic oferit de obiectivele pentru portrete ZEISS, permite realizarea de portrete în mod mai creativ, această funcție fiind rezultatul colaborării strânse dintre vivo şi ZEISS, unul dintre cele mai revoluționare branduri de optică şi optoelectronică. O altă funcție nouă oferită de acest flagship este ZEISS Miniature Effect, care recreează imagini miniaturale obținute de obicei cu obiective cu înclinare şi deplasare, oferindu-le noi perspective de fotografiere celor pasionați de peisaje urbane şi arhitectură.

Vivo X90 Pro este un flagship care folosește două cipuri separate: o platformă mobilă MediaTek Dimensity 9200 personalizată şi procesorul Vivo V2, care contribuie la atingerea unei performanțe generale peste medie. O experiență de gaming completă pe un ecran AMOLED cu rată de refresh de 120 Hz. Smartphone-ul încorporează o baterie mare, de 4.870 miliamperi oră, împreună cu un încărcător FlashCharge 120W Dual-Cell, pentru autonomie extinsă şi încărcare ultrarapidă. În modul de încărcare rapidă, bateria poate ajunge la 50% în doar 8 minute şi 10 secunde, iar în modul de încărcare echilibrată bateria ajunge la 100% în 29 de minute. Pentru confortul utilizatorilor, X90 Pro folosește un ecran curbat de 6,78 inch cu Ultra Vision Eye Protection Screen, care oferă protecție avansată prin filtrarea luminii albastre nocive şi prin reducerea fluctuațiilor de intensitate a luminii, datorită cărora smartphone-ul a primit certificare SGS.

Telefonul beneficiază de actualizări de securitate software și mentenanță timp de trei ani, precum și de trei actualizări majore de Android, din momentul lansării. Așa cum era de așteptat de la această categorie de smartphone-uri, vivo X90 Pro vine cu o garanție de 2 ani. În plus, consumatorii care achiziționează vivo X90 Pro prin canalele oficiale de vânzare, beneficiază de o garanție extinsă, care acoperă reparațiile în garanție la centrele de service autorizate vivo, nu numai în țara de achiziție, ci și în alte țări și regiuni.