Calitatea serviciilor de internet a devenit extrem de importantă, mai ales în contextul pandemiei. De ele depind programul de lucru de acasă și modelele hibrid. Atât seviciile mobile, dar și cele fixe sunt esențiale, iar calitatea conexiunii și acoperirea au devenit criterii principale după care sunt aleși furnizorii. Vă pot confirma din experiență că sunt foarte multe zone izolate, atât pe munte cât și pe litoral, unde am găsit acoperire Vodafone.

Vodafone promo

De la începutul pandemiei, 150.000 de locuitori din mediul rural beneficiază de servicii Vodafone 4G și 21.000 de gospodării au fost conectate la rețeaua fixă de internet. Misiunea Vodafone este de a conecta întreaga țară pentru un viitor mai bun. Și-au asumat un efort constant de a reduce decalajul digital dintre diferitele regiuni ale țării.

Acoperire mobilă extinsă

În perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone Romania a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G. Acestea asigură conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural. În prezent, Vodafone asigură acoperirea cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural. Oferă acces la servicii de voce și internet fixe și mobile în unele dintre cele mai izolate comunități din Romania. În aceeași perioadă de timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă ca urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.

Extinderea și îmbunătățirea conexiunii digitale în mediul rural constituie componente cheie pentru atingerea obiectivelor Decadei Digitale, așa cum au fost enunțate de Comisia Europeană. Conform raportului privind Conectarea rurală realizat de Deloitte, digitalizarea în mediul rural prin conectarea la servicii de comunicații a comunităților va crea oportunități de dezvoltare pentru antreprenorii locali și companiile mici. La rândul lor, acestea vor genera oportunități de angajare și surse de venit pentru membrii comunității. În plus vor încuraja incluziunea socială și participarea activă a tuturor membrilor societății la viața socială, economică și culturală și dezvoltarea sustenabilă a regiunii, prin încurajarea unei economii locale independente de consumul de resurse.

Calitatea semnalului certificată independent

Vodafone a fost recunoscută drept “cea mai fiabilă rețea 5G din România” de către auditorul independent umlaut. A obținut cel mai mare punctaj pentru performanța serviciilor de date mobile. Certificarea vine la trei ani de la lansarea primei rețele 5G din România.

Confirmarea performanței serviciilor de date mobile oferite de Vodafone România vine în urma unor măsurători comparative efectuate asupra tuturor rețelelor mobile. Testele au fost făcute de către auditorul independent umlaut, în primăvara acestui an. Aceasta este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone Romania în urma campaniilor de măsurare.

„Visuri împlinite acasă”

Vodafone România a lansat „Visuri împlinite acasă”. Documentarul difuzat pe TV și disponibil pe YouTube prezintă povestea reală a locuitorilor din localitățile Drăghești, Busești și Cerna-Vârf din județul Mehedinți.

În plină pandemie, la începutul anului 2021, situația era din ce în ce mai delicată pentru aceștia: cursurile școlare cu prezență fizică erau anulate, iar legătura cu rudele sau serviciile medicale era aproape imposibil de realizat. Echipele de ingineri ale Vodafone România au dezvoltat și implementat în timp record o rețea fixă și una mobilă pentru a oferi acestor localități servicii de comunicații electronice la standarde similare mediului urban.

Zeci de kilometri de cabluri de fibră optică, echipamente de comunicații electronice, turn dedicat pentru servicii mobile 4G au fost instalate în zone foarte greu accesibile. Astfel, locuitorii acestor localități au putut să beneficieze din luna martie a acestui an de servicii fixe și mobile la standarde similare mediului urban pentru a urma cursurile școlii online, dar și pentru a putea ține legătura cu cei dragi aflați la sute de kilometri distanță.

Extindere pentru rețeaua fixă

Pe lângă investițiile semnificative în extinderea acoperirii cu servicii 4G în mediul rural și a serviciilor 5G în mediul urban, Vodafone România investește în extinderea rețelei sale fixe de Internet, televiziune și telefonie și pentru îmbunătățirea calității serviciului de internet fix. În perioada martie 2020 și iunie 2021, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate în urma dezvoltărilor de rețele noi sau a extinderii celor existente oferind acces la servicii de internet pentru 21.000 de localități din mediul rural.

Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps, o conexiune stabilă și cea mai bună experiență Wi-Fi din România prin intermediul router-ului Super Wi-Fi.