În prezent, cu toții suntem orientați spre latura estetică, iar asta face ca design-ul unui site să fie unul dintre punctele esențiale pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. Însă, având în vedere că atât web design-ul site-ului, cât și conținutul sunt importante pentru dezvoltarea unei afaceri, cum le poți combina în mod eficient pe amândouă? Iată câteva sugestii…

web design de ce este important lucrul in echipa

Proprietarii oricărui business acordă o atenție sporită conținutului de calitate, mai ales că în industria media, ca în orice altă industrie profitabilă, concurența este la un nivel ridicat. Concentrarea individuală pe fiecare dintre aceste două aspecte, nu va oferi rezultatele dorite. Iată câteva recomandări care te vor ajuta să combini într-un mod favorabil atât conținutul site-ului, cât și design-ul.

Comunicarea este prioritară și esențială

Pentru început, creatorul de conținut, dar și creatorul design-ului trebuie să aibă o comunicare deschisă în permanență pentru funcționarea optimă a proiectului web. Procesul individual al fiecăruia dintre ei trebuie să aibă același rezultat, dezvoltarea unitara a proiectului web. De asemenea, pe durata întregului proces, atât creatorul de conținut, cât și designerul web trebuie să se informeze reciproc cu privire la orice schimbare pe care intenționează să o facă, deoarece orice pas greșit îl poate influența negativ pe celălalt membru al echipei. Orice idee, plan sau acțiune trebuie discutată în prealabil pentru a obține la final aceeași viziune, o afacere online de succes.

O viziune comună și accent pe detaliile importante

Ambii parteneri ai proiectului au același scop, acela de a răspunde nevoilor utilizatorilor/clienților. În timp ce web design-ul apelează la publicul țintă, creatorul de conținut furnizează informațiile pe care audiența le cere pentru a-și cunoaște nevoile. O viziune comună ne duce la concluzia că, pentru a crea un design corect, dar și un conținut de calitate pe site, atât proiectantul cât și creatorul de conținut trebuie să-și cunoască publicul țintă. Ulterior, flexibilitatea amândurora este cea mai importantă. Ambii trebuie să își adapteze munca și serviciile pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor.

Un scurt exemplu: creezi un site web pentru o afacere online care se ocupă cu comercializarea echipamentelor de telefonie mobilă și accesorii. Imediat după cercetarea pieței, după identificarea publicului țintă și concurenței, informațiile trebuie să ajungă în același timp la designer și creator de conținut.
Experiența anterioară este un avantaj care îi va ajuta să găsească un numitor comun în ceea ce privește direcția și conduita business-ului.

Capacitatea de adaptabilitate

Schimbările sunt partea inevitabilă a fiecărui business, implicit a creări unui site web, iar aspectul site-ului trebuie să funcționeze în armonie cu fluxul general al conținutul creat. Din acest motiv, conținutul fiecărui site trebuie să fie ușor de gestionat și flexibil, astfel încât cititorul să înțeleagă ușor. Un exemplu bun este chiar acest website de știri IT.

Adaptarea imaginilor în funcție de textul redactat

Imaginile care subliniază ideea conținutului pot avea un impact mare asupra experienței cititorilor, deoarece, în timp ce citesc, vizualizează subiectul. De regulă, când oamenii aud sau citesc informații, în timp, ei își amintesc aproximativ 10% din aceste informații. Cu toate acestea, dacă în textul citit există o imagine relevantă asociată cu aceleași informații, oamenii păstrează 65% din informație cu trecerea timpului.

Tocmai din acest motiv, creatorul de conținut trebuie să adauge imagini concludente, pentru a consolida informațiile scrise. Imaginile ajută la o explicare facilă a punctelor cheie, dar și la împărțirea textului pentru a putea fi mai ușor de citit.

Și în acest caz, vorbim despre o muncă de echipă deoarece, pentru a putea fi încorporate natural în aspectul general al site-ului, designerul și creatorul de conținut trebuie să găsească mijloacele potrivite în ceea ce privește adăugarea strategică a imaginilor.

Așadar, designerul împreună cu creatorul de conținut sunt esențiali atunci când vine vorba de crearea și dezvoltarea unui site web de succes. Importanța lor este egală, iar lucrul în echipă îi ajută să-și depășească limitele pentru același punct comun. Stabilirea aspectelor principale, cât și conturarea domeniului de activitate, va ajuta părțile implicate să-și creeze propriul mod de lucru, vital pentru un business de succes.