WowApp, aplicația care te plătește să o utilizezi (vă puteți înscrie aici), a ajuns deja la 100.000 de utilizatori, aproape un sfert dintre ei fiind în România. Fondatorul companiei, Thomas Knobel, are 33.000 de oameni în rețea acum, iar după părerea lui WowApp îi va aduce venituri mai mare decât toate companiile pe care le deține pînă acum.

wowapp (5)

Cifre legate de WowApp

Aplicația permite mesagerie online – inclusiv privată, cu ștergerea mesajelor – dar și telefonie la prețuri foarte foarte mici, dar în același timp este o sursă de veituri (detalii aici). A ajuns la 100.000 de utilizatori într-o lună și în perioada în care se intra doar pe bază de invitații. Eu am avut invitație de la început și am o rețea micuță, dar toată ideea este ca fiecare din rețea să invite alți utilizatori și atunci veniturile tuturor vor crește. Da, are ceva din sistemul MLM, dar ideea nu este asta. WowApp este gratuită și invitațiile sunt gratuite. Ce faci cu ea, e treaba ta, nu te obligă nimeni nimic. Dacă vezi reclamă, câștigi bani. Dacă vei folosi telefonia internațională la prețuri mici, câștigi bani. Dacă cei invitați de tine fac la fel, câștigi un procent. Sigur, banii sunt ultra-puțini acum la început. Sunt WowCoins, 100 de monezi virtuale fac 1 dolar.

Pe viitor, va fi mai multă reclamă, vor fi mai multe opțiuni de făcut bani. Dacă ajungi la 1.000 de oameni, deja veniturile se simt. Fondatorul WowApp spune că vor fi sute de milioane. Targetul este 500 de milioane de utilizatori. Transmiterea este virală mai mult decât cea prin promoții. În Rusia deja prinde și nu au avut campanii de promovare, la fel și în Brazilia, țări care cresc aproape la fel de repede ca la noi.

wowapp (3)

Faza cea mai interesantă este că WowApp colaborează cu multe fundații și ONG-uri, iar o parte din venituri sunt donate. Chiar dacă nu vreți să donați toți banii, măcar o parte dintre ei pot merge pentru fapte bune. Forte mulți oameni din zona de CSR au susținut lansarea aplicației. De asemenea, WowApp este promovată de foarte multe vedete, printre ele Ruby (foto mai sus).