Xiaomi MIX Fold 3 a fost confirmat oficial, iar design-ul său este excelent. Lansarea oficială este confirmată pe 14 august. Ceea ce nu știm acum este dacă dispozitivul va fi lansat oficial în Europa și, mai exact, în România.

Xiaomi MIX Fold 3

Ce știm despre Xiaomi MIX Fold 3

Designul Xiaomi MIX Fold 3 a fost confirmat oficial de CEO-ul companiei. Lei Jun a decis să partajeze o grămadă de imagini ale dispozitivului înainte de lansare. A făcut acest lucru după anunțul de ieri privind data de lansare, însoțită de un teaser video.

Xiaomi MIX Fold 3 va fi lansat pe 14 august. Acesta va deveni a treia generație de smartphone pliabil al companiei. Xiaomi spune că acesta va fi un dispozitiv fără compromisuri.

Pliabilul va avea pentru prima dată patru senzori foto pe spate. Aceste camere vor avea tehnologie furnizată de Leica, se vede brandingul pe modulul foto. După forma unuia dintre senzorii de pe spate, putem vedea că vom primi o cameră teleobiectivă periscop.

În plus, Xiaomi MIX Fold 3 va oferi probabil o cameră principală, o unitate ultrawide și o cameră telefoto. Pe baza zvonurilor, va avea zoom optic de 3,2x și periscop cu un zoom optic de 5x.

Xiaomi Mix Fold 3

Telefonul va avea probabil SoC Snapdragon 8 Gen 2 (Dacă nu cumva sunt primii care adoptă 8+ Gen 2). Va avea memorii RAM LPDDR5X, stocare flash UFS 4.0 și două afișaje OLED cu rata de refresh de 120 Hz. Se spune că acele două panouri măsoară 8,02 inch (cel extins) și 6,5 inch cel de pe capac. În alte zvonuri au fost menționate și încărcarea cu fir de 67 W și fără fir de 50 W.

CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a sugerat că va avea un design ultra-subțire. Xiaomi Mix Fold 3 va măsura 4,93 mm desfășurat și 9,8 mm atunci când este pliat. Pentru comparație, Mix Fold 2 a măsurat 5,4 mm și, respectiv, 11,2 mm, în timp ce cel mai subțire pliabil orizontal actual, Honor Magic V2, are 4,7 mm și 9,9 mm.

Aceasta înseamnă că Xiaomi este pe cale să fure titlul de la Honor și a ajuns acolo cu o reproiectare extinsă a balamalei. Noua balama este realizată din oțel de înaltă rezistență și carbon ceramic rezistent la uzură. Noul design în 3 trepte este mai complex, cu 14 părți mobile și 198 părți în total, în comparație cu designul în 2 trepte al Mix Fold 2 cu 8 părți mobile din 87 în total.

Balamaua poate ține telefonul pe jumătate deschis la orice unghi între 45° și 135°. Durabilitatea sa a fost testată de TÜV Rheinland, care a verificat că este bună pentru 500.000 de pliuri.

Din păcate, încă nu suntem siguri dacă acest telefon va ajunge pe piețele din afara Chinei, predecesorii săi nu au făcut-o.

Via: Android Headlines