Yota Phone, telefonul rusesc cu două ecrane, unul color și altul alb-negru cu e-ink, a ajuns la a doua generație. Prima variantă pe care am descoperit-o anul trecut, a făcut furori în toată lumea. Acum, YotaPhone este și mai bun. Pozele de presă care au apărut pe diverse site-uri sunt un pic editate, pentru că telefonul prezentat la standul lor nu arată chiar atât de bine. Dar ca utilitate, rămâne un produs extrem de interesant.

Yota Phone editia 2
Yota Phone editia 2

Telefonul are dotări bune, procesor quad-core, încărcare wireless, securitate și profile separate pentru business și distracție, dar și power management de top. Dar funcția lui de bază rămâne aceeași: poți folosi ecranul alb-negru pentru a economisi energie, iar dacă telefonul moare, ecranul alb-negru rămâne activ.

Yota Phone 2
Yota Phone 2

Tehnologia touch este îmbunătățită pe ambele ecrane, chiar și pe cel alb-negru. Ecranul color este acum de 5 inch, Full HD, cu densitate foarte mare (442 ppi). Ecranul alb-negru este de 4,7 inch. Procesorul este Snapdragon 800, cu 2GB de RAM, stocarea internă este 32GB eMMC.

ads

Eu personal aș încerca să văd cât de bună e îmbinarea dintre cele două tehnologii. Încă nu am văzut un terminal funcțional 100%, nici cel de la stand nu era. Dar dacă există un model funcțional, el ar avea șanse să se vândă bine.

Galerie foto