În avion de la Barcelona spre casă am auzit niște oameni vorbind despre Galaxy X, telefonul flexibil al Samsung. Unul spunea (în engleză) că telefonul a fost sigur prezentat partenerilor. Mi-am adus aminte de discuție după ce am găsit titlul Galaxy X prin promoționalele date de Samsung presei.

Textul nu are nicio legătură cu Galaxy X, dar cineva „a uitat” pe-acolo un indiciu despre acest device. Oficial nu s-a zis nimic despre asta la Mobile World Congress 2017. Nu știu dacă partenerii Samsung au văzut sau nu Galaxy X, dar mi-a revenit în cap discuția din avion și faptul că unul dintre cei doi părea foarte convins că acest device a fost deja prezentat. Știm oficial că Galaxy X este Trademark.

Printre promoționalele respective, niște S-Pen-uri și modelul cu Staedtler, mai era repetată și data lansării Galaxy S8, 29.03.2017. Oare lansează ambele modele simultan sau separat?

Galaxy X, iPhone X

Am început să iau în serios zvonul despre Galaxy X în momentul în care tot mai multă lume s-a referit la iPhone X. Unii îi zic în continuare iPhone 8, dar se pare că și la Apple vom vedea terminale diferite. Că cele normale vor fi 7S sau 8 nu avem de unde să știm, dar se pare că modelul de top, declarația tehnologică a Apple, va fi acest iPhone X, modelul special de la aniversarea de 10 ani iPhone (10, X – prindeți ideea). Acest model și doar el va fi dotat cu ultimele tehnologii, cu procesor nou, cu ecran nou – curbat sau nu, cu margini subțiri sau nu. El va avea camera frontală 3D și toate celelate lucruri care se tot anunță pe zvonuri. El va avea tehnologiile de top și prețul cel mai mare, unii zic că va costa peste 1.000 de dolari. Este dedicat fanilor Apple și entuziaștilor tehnologiei și chiar cred că va avea un succes peste așteptări. Pentru că cei care dau oricum 4.000 de lei pe telefoane vor dori să aibă cel mai bun model.

Ei bine, dacă iPhone X este pe cale să devină realitate – iar Samsung poate afla foarte bine de la cei care produc fizic telefoanele – atunci sud-coreenii vor lansa ceva care să contracareze. Note nu mai este de ajuns, va fi un Note 8 pe care unii îl vor iubi și unii nu-l vor cumpăra de teamă. Dar Samsung va avea nevoie de ceva nou, diferit, care să fie declarația lor de război tehnologic. Poate acest Galaxy X.

Oricum, toți producătorii au nevoie de ceva nou, simplul ecran curbat nu ajunge. Procesorul cu ceva putere mai mare nu mai ajunge. Doar că nu au găsit încă unghiul de abordare.