LG G6 este unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2017, chiar dacă nu are performanță de top în schimb nu are lag, are o cameră foto excelentă și autonomie decentă. De asemenea, prețul văd că este deja unul bun și fac pariu că în două luni va scădea și mai tare.

Pro și contra LG G6

Mi-a plăcut foarte mult:
– noul design diferit de modelele anterioare, dar și de competiție;
– performanța generală și interfața curată;
– camera foto excelentă;
– ecranul foarte bun;

Rămâne de discutat:
– autonomia este decentă, dar sub competiție;
– prețul e bun, dar măricel în comparație cu modele concurente;

Design și experiență

Telefonul este bine făcut, iar în momentul când îl scoți din cutie, ecranul mare și cu culori foarte bune are un efect de wow. Are o margine metalică cu un aspect foarte bun, iar spatele negru – lucios – nu este atât de pătat de amprente comparat cu alte modele. Pe de altă parte este un model destul de gros, amintește de un iPhone SE, are marginea lată și niciun fel de curbură care să îți dea senzația că e mai subțire. Bateria este de 3.300 mAh, ceea ce sigur este un lucru bun, dar ecranul cu rezoluție 2K (2880×1440 pixeli) consumă foarte multă energie. Din păcate la LG nu am găsit opțiunea de a schimba rezoluția cu una mai mică. Android 7 permite acest lucru, iar mulți producători de device-uri au implementat soluția. S8 și S8+ au această funcție activă, dar nu numai ei. Diferența la autonomie este masivă, cel puțin așa a fost în cazul altor terminale.

LG G6 are ca și S8 o problemă de format, LG au adoptat formatul 18:9 sau 2:1, nicio aplicație nu se vede corect, nici filmele sau clipurile de pe Youtube. Există niște setări de compatibilitate care fac să se vadă cât de cât mai bine, dar nu se vede pe tot ecranul cum ar trebui. Se poate forța afișarea pe întregul ecran, App Scaling, dar acest lucru distorsionează imaginile și textul. Altfel ecranul este foarte bun și se vede bine pe el, culori puternic, dar plăcut pentru ochi și are de asemenea mod de protecție, care scoate din albastru. De asemenea, are ecran Always on, care permite afișarea de notificări fără a mai aprinde tot ecranul.

Performanța LG G6

LG G6 vine cu Snapdragon 821 și 4GB de RAM, nu au dorit cele mai tari specificații, nu au vrut să aștepte lansarea lui Snapdragon 835, în schimb au lucrat la design și funcționalitate. Performanțele sunt peste medie, dar dacă vă așteptați să concureze terminalele de top, acest lucru nu se va întâmpla. Concurează cu modelele Android din 2016, pentru că specificațiile sunt cam de 2016. Doar că vine cu Android 7.0, plus o interfață destul de simplă, fără probleme de funcționalitate.

Am rulat testele de performanță obișnuite, iar LG G6 obține scoruri bune, dar nu de top.

Camera foto

Camera foto este foarte bună, sunt îmbunătățiri față de anul trecut, chiar dacă nu esențiale. Mi-ar fi plăcut să reutilizeze măcar modulul foto de anul trecut într-o formă oarecare, dar nu s-a întâmplat acest lucru. În schimb cu camerele de pe spate poți face imagini mai largi de tip panoramă sau mai fixate pe subiect, iar tehnologia este reprodusă și pe camera frontală pentru selfie. De asemenea se pot face multe alte lucruri, ecranul 18:9 permite să vizualizezi două imagini pătrate, se împarte ecranul în două și poți realiza imaginea pînă iese perfect în formatul pătrat. Țineți cont că aceste poze sunt micșorate și comprimate, sunt doar orientative.

Accesorii pentru LG G6

Ca la orice smartphone nou și mai ales scump, eu personal vă recomand husele de protecție, foliile pentru ecran și altele asemenea. Am testat pentru LG G6 o serie de accesorii de la MobileDirect. Ei au foarte multe pe site, de data asta am testat mai mult modele Spigen, genul care protejează spatele și feresc ecranul în cazul căderilor, dar nu include nicio protecție dacă telefonul cade cu ecranul peste un alt obiect dur. În schimb partea metalică de pe spate face ca aproape întotdeauna (99% din cazuri) telefonul să cadă pe spate. Altfel carcasa este foarte solidă, rezistă bine.

Concluzii

LG G6 este un smartphone bun, care arată excelent, are o peformanță bună. Dacă vă place brandul LG și aveți în vedere achiziția unui smartphone bun, este o opțiune foarte serioasă. Comparat cu multe alte modele este un telefon mai bun și mai performant. Prețul este însă un pic mare, mă aștept să apară reduceri pentru acest model.

Video


Galerie foto