Deja am testat 10 dintre cele mai bune terminale smartphone care pot fi cumpărate în 2017, modele care sunt deja în magazine. Sigur că în partea a doua a anului vor veni în magazine modele noi și care vor aduce poate tehnologii noi, dar deocamdată acestea sunt primele zece.
Update: avem și top 10 telefoane în 2017, fila – >>

top 10 smartphone 2017
Sursa foto: © Enterlinedesign | Dreamstime.com – Top 10

Acest clasament se bazează pe produsele testate de mine – singurul intrus este Xiaomi Mi6, un telefon care abia s-a lansat, dar consider că experiența cu modelele anterioare îmi permite să îl plasez în top. Unii ar vrea poate chiar mai sus în clasament, dar deocamdată nu ne axăm doar pe preț sau doar pe hardware, ci pe întreaga experiență oferită utilizatorului.

Top 10 smartphone din 2017

1) Samsung Galaxy S8 / S8 Plus. Mie personal mi-a plăcut cel mai mult Galaxy S8, varianta compactă. Am testat și am folosit intens și Galaxy S8+, este un super telefon. Ai design excelent, un ecran mare fără margini, autonomie decentă, cea mai bună cameră foto. Practic, este telefonul anului orice s-ar spune. Este adevărat că acest model este relativ scump și chiar la ofertă la operator costă destul de mult. Pe de altă parte, este telefonul care oferă o experiență foarte bună, nu ai nevoie să-l mai schimbi pentru mult timp de-acum înainte. Am testat inclusiv viața bateriei, camera foto și alte aplicații, asistentul Bixby încă nu e complet, dar tot am testat o parte din funcții. Cred că este cel mai performant telefon care poate fi luat acum, în aprilie 2017.

2) iPhone 7 / 7 Plus. Este remarcabil faptul că iPhone 7 și 7 Plus domină în cotinuare clasamentul celor mai performante telefoane deși sunt lansate anul trecut. Cred că dacă ai bani și vrei performanță și ai conținut descărcat din iTunes, cel mai bun telefon pentru tine este iPhone. Am folosit iPhone 7 mai bine de 6 luni, este un telefon excelent. Este adevărat, iPhone 7 Plus a fost o dezamăgire și cred că softul pentru camera foto nu era gata la momentul testului. Construcția lui e masivă și este greu, ceea ce nu se poate spune despre S8 Plus. De asemenea, este un telefon scump. Una peste alta, este locul doi în 2017, chiar dacă a fost pe primul loc pînă acum.

3) Huawei P10 / P10 Plus. Încă de anul trecut am remarcat P9 ca fiind unul dintre cele mai bune terminale de pe piață, iar acum Huawei P10 confirmă faptul că este un smartphone excepțional. Personal aleg aici varianta mai mare, P10 plus, pentru că este mai bine dotată hardware. Sigur, P10 Plus este un pic mai scump decât P10, dar dacă vrei maximum de performanță, atunci prețul nu prea contează. Telefoanele sunt suficient de puternice pentru a concura S8 sau i7 ca putere hardware, au dotări foarte bune, camere foto excepționale, autonomie decentă. Prețul este mai bun decât al concurenței, iar acest lucru plasează Huawei pe locul trei în acest clasament.

4) LG G6. Am văzut LG G6 la lansare și deși multă lume nu apreciază acest model, mie mi se pare unul dintre cele mai bune din 2017. Ecranul foarte mare, procesorul puternic, dar și camera foto excelentă plasează LG G6 în top. De asemenea, este un telefon mai accesibil decât iPhone sau Galaxy S, deci este mai ușor de cumpărat. Revin cu link-ul spre review, acum lucrez la el.

5) Xiaomi Mi6. Acest telefon nu a ajuns la review, dar bazat pe experiențele anterioare cu produsele companiei, este un smartphone de top. Poate că nu tocmai de top 5, dar este un telefon puternic și accesibil. Problema cu Xiaomi este că anunță prețuri oficiale foarte mici, dar telefoanele sunt în magazine la prețuri mult mai mari. Mi6 a fost anunțat la 360 de dolari și costă 760 în magazine, eu unul aș fi foarte dezamăgit. Să vedem la ce preț va ajunge în România, sunt covins că va fi și el crescut artificial.

6) OnePlus 3T. Am avut ocazia să văd de aproape un OnePlus 3T, este un telefon de top, dar nu este de vârful clasamentului. Anul trecut, când a fost lansat, da, era poate cel mai tare telefon non-brand. Anul acesta este deja bătut de alte modele, iar fanii așteaptă OnePlus 4 deja. Dar este un smartphone Android de top și merită de asemenea să fie în clasament.

7) Huawei Mate 9. Este un smartphone de mari dimensiuni, dar nu e chiar atât de uriaș. Se poate ține în buzunar, iar performanțele sunt maxime. Are hardware relativ similar cu P10/P10 Plus, dar are un ecran Full HD care se vede. Diagonala de 5.9 inch nu este tocmai foarte populară, de accea l-am pus spre finalul clasamentului.

8) Asus Zenfone 3 Deluxe – un smartphone excelent pe care îl recomand cu căldură. Este adevărat că are un preț destul de mare, dar dotările tehnice excelente și experiența plăcută oferite justifică complet acest preț. Chiar îl consider de nivelul flagship-urilor de la marii producători, dar costă mai puțin prin comparație cu aceștia.

9) HTC U Ultra. Am terminat și testul HTC U Ultra, este un model care confirmă așteptările mari. Fără să exceleze la vreun capitol, are procesor puternic și o cameră foto bună, oferă o experiență interesantă. Deși HTC promite un alt vârf de gamă în curând, deocamdată acest model rămâne în top.

10) ZTE Nubia Z11. M-am întâlnit cu unul dintre modelele de top de la ZTE și este un smartphone excelent. Nu pricep de ce nu aduc telefoanele mai rapid și pe piața locală, eu zic că vor concura bine cu liderii industriei. Mi-a promis cineva că trimite un Nubia pentru reivew, sper să se țină de cuvânt. Am să vă anunț pe blog ce și cum.

Bonus:

11) Le Eco Le Pro 3. Am pus la coada clasamentului terminalui Le Eco, doar pentru că este un brand mai puțin cunoscut. Să urmăriți articolele despre ei, au modele foarte bune și chiar accesibile comparat cu majoritatea telefoanelor. Nu știu dacă ajung neapărat la noi pe canale directe, dar cred că îi găsiți pe Amazon sau alte magazine online.

12) Xiaomi Mi Mix. Inițial pusesem telefonul între prime zece, dar după ce am completat lista, a scăzut ușor pînă a ieșit din Top 10. Este pentru cei care apreciază ecranul foarte mare, este un terminal spectaculos. Dar cred că este o alegere bună.