Samsung Galaxy Note în varianta tabletă mi s-a părut la început ceva aiurea. M-am tot gândit de ce ar face un competitor pentru Galaxy Tab. Dar totuși, am găsit logica. Ideea nu era să aibă un competitor, ci să ofere o tabletă de nișă, la fel cu Galaxy Note este un smartphone de nișă, adresat celor pasionați de design și lucrul cu stylus. Oficialii Samsung mi-au spus că Galaxy Note s-au vândut în 2 milioane de exemplare și se mizează pe 10 milioane de unități în 2012.
Update: și acum e clară și reacția Samsung, aștepta lansarea iPad 3.
Așa că, iată noul Galaxy Note 10.1, care arată foarte bine pe alb. Prezentarea video este la final.

 

Samsung Galaxy Note - tablet
Samsung Galaxy Note - tablet 10.1

Click pe poză pentru mărire…

Samsung Galaxy Note, tablet

Da, tableta are rostul ei bine definit, este pentru pasionații de grafică și pentru designeri care au de lucru pe drum. Este pentru cei care iau notițe pe marginea proiectelor, trag semne de exclamare și semne de întrebare pe documente și așa mai departe. Exact publicul care ar fi folosit și Note ca smartphone. Eu unul n-aș lucra cu stylus nici dacă se demonstrează științific că este mai simplu așa. Am din vremurile vechi o antipatie pentru acest accesoriu și nu cred că mi se vindecă prea curând. Dar am înțeles rostul acestui gadget. Iar după aglomerația de la MWC și după interesul publicului, cred că nici Galaxy Note 10.1 nu va fi un produs eșuat.

Iar ca tabletă, este foarte bine lucrat. Subțire, cu atenție la detalii. Procesorul este dual-core la 1,4 GHz, 1GB de RAM, iar tableta vine în variata 3G cu modem HSPA+. Ecranul de 10.1 inchi are rezoluție 1280×800 pixeli. Platforma este de data asta Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Galerie foto

[nggallery id=312]

Galaxy Note 10.1 video