Fortnite Battle Royale pe Android nu este un joc exclusiv pentru Galaxy Note 9, cum se credea, ci este disponibil de azi prin Galaxy Apps pe o serie de telefoane Samsung și de asemenea pe unele tablete Android care sunt compatibile. Din păcate mai durează până când jocul va veni și pe alte telefoane Android.

Terminale Samsung Galaxy care pot rula Fortnite

  • Samsung Galaxy S7 / S7 Edge
  • Samsung Galaxy S8 / S8+
  • Samsung Galaxy S9 / S9+
  • Samsung Galaxy Note 8
  • Samsung Galaxy Note 9
  • Samsung Galaxy Tab S3
  • Samsung Galaxy Tab S4

Fortnite pe Galaxy S9+

Am reușit să pun astăzi Fortnite pe Samsung Galaxy S9+, jocul este încă în Beta pe Android. Totul a mers cum mă așteptam și nu au fost probleme. Eu nu am progresat prea tare în Fortnite deși am jucat de multe ori, dar din iunie nu cred că am mai pus mâna pe el din lipsă de timp. O să văd dacă pe telefon merge ok, efectele sonore par similare.

Instalarea a fost relativ rapidă, dar a avut nevoie de fișiere suplimentare de vreo 2GB, tot am așteptat ceva. Eu am jucat destul de mult PUBG Mobile, așa că sper să am rezultate ok și pe Fortnite. Am povestit mai demult despre diferențele dintre PUBG și Fortnite. La prima vedere grafica este ok, jocul se mișcă foarte bine pe Samsung Galaxy S9+ și am jucat destul de ok. Comenzile par să fie destul de apropiate de PUBG, cu diferența că poți selecta modul de tragere – aveți grijă că am selectat automată și mi-a golit încărcătoarele prea rapid, o să schimb asta. Am găsit un lansator de rachete și când am tras a arătat unde s-a dus racheta într-un fel de slow-motion care arăta unde sunt alți inamici. Deocamdată pe smartphone se poate juca doar în modul Squads, nu văd Duos și nu știu cât poți juca cu prietenii, nu am avut timp să verific asta.

Am făcut și primele kill-uri, dar efectiv din cauză că arma trăgea singură non-stop ca un duș. Am avut cred că 72 de gloanțe și cum am omorât pe primul, am mutat direcția spre altul care venea spre mine și l-a luat și pe ăla. Dar, evident, când să plec a sunat telefonul și pînă să revin am murit demult. Nu știu cum se poate rezolva asta, doar să scoți SIM-ul din telefon.

Oricum, mai durează pînă când Fortnite va fi complet pentru telefoane Android, revin cu detalii asap.

P.S. bonusul Fortnite este valabil pentru cei care precomandă Samsung Galaxy Note 9.