Valorant, produs și publicat de Riot Games, primește un nou mod de joc. Acesta se adresează în special jucătorilor casual sau celor care doresc să se distreze cu prietenii. Escalation este un mod de joc bazat pe schimbarea rapidă de arme. Este conceput pentru a încuraja jucătorii să-și mărească arsenalul.


În acest mod, jucătorilor li se oferă arme puternice la începutul jocului. Pe măsură ce mor mai des, armele lor puternice sunt înlocuite periodic cu arme mai provocatoare și mai puțin letale. În acest mod de joc, jucătorii progresează ca o echipă. Vor avea posibilitatea să obțină arme și abilități iconice din Valorant.

Caracteristici noi:

  •  mod de joc 5v5;
  •  arme și abilități semi-randomizate;
  •  durata medie a meciului este de aproximativ 8 minute;
  •  similar cu un team deathmatch;
  •  când începe meciul, există un set generat aleatoriu de 12 arme / abilități pe care ambele echipe trebuie să le parcurgă în ordine descrescătoare, de la cea mai letală armă la cea mai puțin letală;
  • o echipă trebuie să obțină în mod colectiv un anumit număr de kill-uri / puncte în fiecare din cele 12 etape înainte de a progresa;

Cum se joacă Valorant Escalation?

Modul de joc este conceput astfel încât jucătorii să progreseze în timpul meciului. Vor primi în mod aleatoriu diverse arme și abilități din joc care pe masură ce avansează necesită mai multă dexteritate. Fiecare kill îi aduce pe jucători mai aproape de victorie. Pe măsură ce progreseaza în meci, abilitățile lor sunt puse la încercare. Fiecare kill permite jucătorilor să treacă la nivelul următor, dar le schimbă în mod automat echipamentul cu unul din ce în ce mai puțin letal.

La începutul fiecărui meci există o perioadă de încălzire de 15-90 de secunde în care jucătorilor li se atribuie un arsenal aleatoriu si, în esență, funcționează ca un simplu Team Deathmatch în timp ce jucatorii încă se conectează. La trecerea la nivelul următor, jucătorul care a obținut ultimul kill pentru echipă, progresează automat la urmatoarea armă / abilitate.

Membrii echipei care au înscris deja un kill atunci când este finalizată runda primesc un cronometru de 5 secunde pentru a apăsa B pentru a obține următoarea armă, după care vor trece automat la nivelul următor. Membrii echipei care nu au obținut nici un kill cu o anumită armă vor rămâne la același nivel până vor obtine un kill cu arma respectivă, chiar dacă există o diferență semnificativă, iar când obțin următorul lor kill, trec la rândul lor la etapa următoare. Există o singură excepție: doar pentru etapă finală, întreaga echipă primește arma / abilitatea finală de îndată ce etapa este atinsă. Dacă nici o echipă nu a câștigat după 10 minute, echipa din frunte în acel moment câștigă și meciul se termină.

Modul Escalation este disponibil pentru toți jucătorii Valorant pe 17 februarie.