Am testat Acer Aspire S24, un desktop All-in-One cu design foarte bun, suficient de performant pentru orice task normal de birou. Toate elementele unui desktop sunt în cutia de sub ecran care constituie și baza de susținere a monitorului. Are de asemenea numeroase opțiuni de conectivitate și încărcare wireless pentru telefoanele compatibile care pot sta pe această bază.
Versiunea testată este disponibilă pe eMAG .
Pro și contra Aspire S24
Avantajele acestui sistem:
– design excelent pentru orice birou;
– performanțe office decente;
– ecran de calitate ok;
– conectivitate și încărcare wireless pentru telefoane;
Rămâne de discutat:
– are un
– nu are placă grafică dedicată;
– nu are ecran tactil;
Experiența cu Aspire S24
Sistemul arată foarte bine și cred că ăsta este principalul său atuu. Pentru birou, pentru secretariat, pentru cei din companie care nu lucrează la proiecte grafice avansate este un sistem complet și care se descurcă ok în orice situație. Pentru ceic are au nevoie de procesare grafică, animații, aplicații 3D sau video intense, merită să cumpere un desktop cu placă grafică dedicată.
Acer Aspire S24 are un ecran de 24 de inch cu rezoluție Full HD (1920×1080 pixeli), procesor Intel Core i5-8250U din generația Kaby Lake, grafica fiind susținută de soluția integrată Intel UHD Graphics 620. Procesorul este susținut de 8GB de RAM, iar stocarea se face un SSD de 128GB pentru sistemul de operare + un HDD de 1 TB pentru fișiere. Veți putea viziona grafică 4K pe un alt monitor (jocuri, filme), dar nu veți putea edita prea ușor un film 4K. Desigur, nici jocurile nu se vor mișca prea rapid fără placa grafică dedicată. Vedeți mai jos și rezultatele din teste, sunt destul de clare.
Include o tastatură și mouse care sunt destul de ok. Tastatura este foarte sualibțire, are cam toate butoanele de care aveți nevoie și este destul de plăcut la tastat. Mouse-ul este decent, destul de comod și precis, rezolvați orice problemă cu el. De asemenea, sistemul are o licență de Windows 10 inclusă.
La partea de conectivitate stă foarte bine, are WiFiac, Bluetoot și cum spuneam încărcare wireless pentru telefoane mobile compatibile. Are trei porturi USB 3.1, un port USB 2.0, două ieșiri HDMI, port de LAN pentru conectarea pe fir la Internet, precum și un cititor de carduri microSD pentru transferurile de fișiere.
Baza de susținere pentru monitor este de fapt “cutia” desktop-ului, acolo sunt toate componentele, plus elementele de conectivitate. Este inclusă tehnologia wireless Qi, există destule modele de terminale smartphone compatibile cu această tehnologie. Butonul de pornire este și el pe lateralul bazei. Ecranul este foarte subțire, este destul de ok privid din față și are mici pierderi de calitate dacă vă uitați din lateralul biroului. Tastatura și mouse-ul se conectează prin Bluetooth și sunt alimentate cu baterii obișnuite (AA). Firul alimentatorului este sigurul lucru care poate deranja, dar probabil poate fi ascuns prin spatele biroului.
Procesorul este suficient de puternic pentru orice activiate office și fiind SSD totul se mișcă decent. Totuși, să nu uităm că nu este un sistem de gaming, iar scorurile de performanță sunt submediocre. Face parte dintre sistemele entry-level ca și performanțe.
P.S. ne-am fi putut lipsi de un update automat de Windows 10 și care a dat și fail, ca să pierdem timpul…
Concluzii
Acer Aspire S24 este un dispozitiv All-in-One capabil și cu opțiuni de conectare multiple. Este ușor de instalat și plăcut de utilizat, se descurcă în toate scenariile pentru birou. Totuși, are un preț destul de mare și ar fi avut nevoie ori de grafică dedicată, ori de un ecran tactil pentru a ieși în evidență. E adevărat, ideea cu încărcarea wireless pe baza monitorului este bună și sunt sigur că unii vor alege sistemul pentru această funcție. Pe de altă parte, nu este pentru aplicații grafice și uitați de jocuri video pe așa ceva. Este un produs pentru companii, care arată foarte bine.
Îl puteți comanda de pe eMAG .
Ai uitat sa mai enumeri, la dezavantaje, si faptul ca daca ti se defecteaza – fie si temporar, nu mai zic definitiv – monitorul, ai pus-o… ce sa vezi, dupa ce ca dai o galagie de bani, mai ramai si fara calculatorul propriu zis, ca dee… trebuie sa duci la reparat “all-in-one”, ca altfel nu se poate!
 
Foarte saracacios si la porturile USB… doar trei porturi?! Pai care ar fi diferenta intre un laptop si un desktop all-in-one?! Nu ne-ai spus daca se poate face upgrade de RAM… ar fi fost folositor, pentru ca la 8GB de RAM cu care vine acest sistem, din care mai ia si chipsetul grafic, nu mai ramane mare lucru, pentru ceea ce este nevoie in ziua de azi!
 
Nu cred că e asta o noutate pentru nimeni 🙂 Legat de porturi, toată lumea folosește hub-uri cu mai multe, eu cel puțin am cu 6 USB-uri. Și eu am 4 USB pe el, dar tot se umplu.