Acer Iconia A1 este genul de tabletă ieftină care trebui aleasă înainte de orice no-name. Tableta cu Android are într-adevăr dotări medii și nu este extraordinar de performantă, dar are un preț de 829 de lei și cred că bate la design și experiență orice brand secundar, local sau nu. Modelul de test s-a comportat foate bine și este primul produs pe care cei de la Acer România mi-l trimit la test după o perioadă destul de lungă 🙂 Tableta e ok, am remarcat-o cu ocazia anunțului oficial, dar nu știam că este atât de accesibilă.

 

Acer Iconia A1
Acer Iconia A1

Pro și contra Iconia A1

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul slim și ecranul 4/3 diferit de competiție;
– faptul că e ușoară, dar stă bine în mână;
– experiența cu interfața și Android 4.2.2;
– prețul excelent;

Probleme:
– nu se prea găsește în magazine;
– experiența nu este de top;
– ecranul are rezoluție slabă;

ads

Primele impresii în utilizare

În primul rând trebuie spus că am testat versiunea A1-811, care diferă de primul model (A1-810 WiFi) prin tehnologia 3G. Știm deja că s-a lansat versiunea actualizată care are nume de cod A1-830.

Mă așteptam la Acer să vină cu un produs performant și relativ scump, dar se pare că taiwanezii vor să păstreze „tradiția” de pe zona laptopurilor, aducând pe piață produse foarte ieftine. Iconia A1 este un produs mass-market, sunt curios dacă a prins și pe piața locală. Cred că în 2-3 ani brandurile mici care au avut probleme hardware sau software, reclamații la garanție și altele vor fi istorie, iar marii jucători vor lansa produse din ce în ce mai accesibile.

Ecranul e surprinzător de cum scoți tableta din cutie. Apropo, este o cutie mult prea mare pentru o tabletă și deloc în pas cu rivalii, care au realizat ambalaje tot mai atractive, comparabile cu ale Apple. Dar mă rog, fiind un produs ieftin, nu reprezintă ambalajul un detaliu important. Nici încărcătorul, pe care îl găsiți în galeria foto, nu mi-a plăcut în mod deosebit. Dar își face treaba.

Acer Iconia A1 are un procesor Mediatek, quad-core, ARM Cortex-A9 ls 1.2GHz, susținut de 1GB de RAM. Stocarea internă este de 8GB, destul de ok pentru utilizatorul obișnuit. Ecranul are diagonala de 7,9 inch, dar rezoluția este 1024 x 768 pixeli. Dispune de slot pentru carduri micro-SD de pînă la 32GB. Tableta are vreo 400 de grame, iar bateria este de 4.960 mAh, promite o autonomie de peste 7 ore. Evident are GPS, WiFi, Bluetooth și toate celelalte.

Acer Iconia A1-811
Acer Iconia A1-811

Performanțele sunt mediocre, probabil procesorul ales, Mediatek MT8125, nu este printre cele mai noi modele. Acceleratorul grafic este PowerVR SGX 544, unul destul de comun și bun. Totuși, rezultatele sunt cu mult sub terminalele de top, probabil concurează ca performanță brandurile locale.

Autonomia a fost ok, deși nu am reușit să o utilizez timp de 7 ore non-stop, nu am simțit nici că are nevoie des de reîncărcare.

Concluzii

Acer Iconia A1 este o tabletă buget și se comportă ca atare. Totuși, n-am găsit să aibă probleme mari, au fost câteva probleme cu camera foto și cu căștile incluse în pachet, dar probleme cu tableta în sine nu sunt. Desigur, dacă nu dai de pământ cu ea. Mi se pare o achiziție ok la prețul ăsta, sper să o găsiți 🙂

Galerie foto