Am testat Acer Predator Helios 300 (PH317-54-728H), un sistem de gaming pentru cei pretențioși, cu dotări hardware bune și performanțe mari. Prețurile sunt pe măsura performanțelor atinse.

Pro și contra

Avantaje:

  • procesor și hardware de top;
  • ecran bun cu rată de refresh mare;
  • sistem de răcire avansat;
  • baterie cu autonomie bună și încărcare rapidă;

Dezavantaje:

  • nivel de preț ridicat;

Detalii tehnice

Ecran: 17,3 inch LCD FHD , 144Hz
Procesor: Intel Core i7-10750H, 6-core, 12 threads
GPU: Nvidia GeForce RTX 2060 6 GB
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 1 TB SSD
Dimensiuni: 400x280x25mm
Greutate: 2.9 kg
Baterie: 4-cell, 6 ore
OS: Windows 10 Pro
Tehnologii: WiFI 6, Bluetooth v 5.0, USB Type-C, NFC
Preț: 1.599 euro

Review Predator Helios 300

Acer Predator Helios 300 PH317-54-728H este un laptop de gaming înainte de toate și păstrează toate elementele. Are un design specific dispozitivelor pentru jocuri video, cu iluminare RGB, cu taste speciale evidențiate, ventilatoare mari și colțurile tăiate pentru a arăta ca un avion de vânătoare sau o navă spațială. Are multiple dotări de conectivitate, un procesor bun din ultima generație, dar nu cel mai performant, la fel și acceleratorul grafic, este bun, dar nu modelul de top.

Procesorul este Intel Core i7-10750H, un procesor cu șase nuclee care poate duce 12 fire de execuție paralele. Este realizat pe 14 nanometri și poate atinge la nevoie 5.0 Ghz, este susținut de 12MB de memorie cache. Vine cu 16 GB de RAM și 1TB de stocare pe SSD, dar sunt disponibile mai multe opțiuni.

Placa video este Nvidai GeForce RTX 2060, cu care puteți juca jocuri moderne la cele mai înalte setări. Ecranul are o rată de refresh de 144 hz. Acest lucru face ca mișcările să fie mai rapide la jocuri de tip shooter. Cu un timp de răspuns de doar 3 ms, acest laptop este potrivit și pentru jocuri competitive, așa puteți avea performanțe în Counter-Strike sau PUBG. Stocarea este pe HDD de 1TB, eu vă recomand SSD-urile pentru viteze și mai mari.

Opțiunile de conectare sunt foarte bune, are multe porturi USB 3 pe laterale, USB Type-C, HDMI, LAN și citor de carduri. Tastatura este specifică Predator, cu iluminare colorată, butoane foarte mari și taste speciale evidențiate. Deasupra ei se găsește și un buton de Turbo, care duce setările la maximum pentru cele mai bune performanțe. Sunetul este excelent, cu difuzoare stero. Răcirea este specială, așa că puteți juca titlurile favorite fără să fie nevoie să deschideți aerul condiționat pentru a păstra sistemul rece.

Bateria de 4 celule este ok, să nu uităm însă că este un dispozitiv de gaming, așa că autonomia de 6 ore este chiar decentă. Desigur, o puteți atinge doar cu atenție la toate elementele care consumă energie, luminozitatea ecranului, turația procesorului, conexiuni wireless și așa mai departe. Probabil pe jocuri rezistă maxim 2 ore.

Teste hardware

Am efectuat pe el majoritatea testelor de perormanță. Mai am de adăugat câteva după ce își face Windows ultimul update, nu am apucat să le termin până la ora publicării. Din celelalte teste am obținut rezultate foarte bune, peste nivelul majorității laptopurilor, foarte aproape de PC-urile dedicate de gaming realizate de branduri cunoscute.

Scorul din Novabench de exemplu a fost de circa 3.000 de puncte, în condițiile în care un laptop clasic atingea circa 550 de puncte, un laptop de birou normal are cam 1.500, iar cel mai puternic sistem testat de mine, cu un preț dublu, a atins 3.300 de puncte. Desktop-urile de gaming modificate de entuziaști au atins anul acesta 6.000 de puncte.

Concluzii

Acer Predator Helios 300 (PH317-54-728H) este un laptop dedicat gamingului profesionist și entuziaștilor care au nevoie și de sistem de jocuri, dar și de un laptop portabil cu care să facă treabă atunci când călătoresc. Are multă putere hardware și este suficient de portabil pentru a fi luat pe drum. Cântărește doar 2.9 kilograme, dar este capabil de cele mai puternice jocuri, inclusiv cele în VR. Îl recomand cu căldură.

Galerie foto