Am testat Acer Predator Helios 500 PH517-52, un super-laptop. Dotat cu Intel Core i9-11980HK și RTX 3080, precum și stocare pe SSD-uri ultra-rapide, poate înlocui cu succes un desktop. Are și un design special, iluminare RGB și cam tot ce ai nevoie pentru performanță maximă.

Acer Predator Helios 500 PH517-52

Pro și contra

Avantaje:

  • arată super și are performanțe maxime;
  • dimensiunea mare permite o aerisire corectă a componentelor;
  • ecranul este de foarte bună calitate;
  • opțiuni de conectivitate extinse;

Dezavantaje:

  • este mare și greu;
  • bateria nu ține foarte mult;
  • prețul rămâne ridicat;

Detalii tehnice Acer Predator Helios 500 PH517-52

Ecran: 17.3 LCD 4K UHD
Procesor: Intel Core i9-11980HK
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3080
Memorie: 32GB RAM
Stocare: 2TB Intel SSD + 2 TB WD SSD
Dimensiuni: 400 x 319.2 x 35.30 mm
Greutate: 3.90 kg
Baterie: 74 Wh, 4-cell
OS: Windows 10 Pro
Tehnologii: 2.5 Gigabit Ethernet, Bluetooth 5.2
Preț: 4.499 USD

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 4.3]

Impresii după testare

Am testat anul ăsta mai multe versiuni de laptopuri de gaming. Mai multe dispozitive care vin să spună că era desktop-ului se încheie. Că este timpul pentru ceva mobil, portabil, mai flexibil. Dacă ați urmărit fenomenul, chiar și Apple încearcă același lucru cu noile MacBook cu procesoare ARM. Sigur că puterea laptopurilor crește, dar nu va egala prea curând desktopul. Acesta este mai mare, are spațiu de mai multe componente, performanțe mai mari, răcire mai bună. Însă desktopul nu este deloc mobil,

Dacă vrei să pleci undeva să arăți clientului proiectul, e greu. Sigur, sunt sisteme care se pot transporta, prize se găsesc. Dar nu e deloc confortabil. Nu mai zic dacă lovești desktop-ul la transport, plouă sau verși cafeaua pe el. Așa apelezi la un astfel de laptop/monstru. Nu pentru a te juca pe baterie, ci pentru a duce proiectele la client. Chiar și grafică 3D sau VR, orice idee ai avea se poate prezenta pe un astfel de dispozitiv. Are tot ce-i trebuie, inclusiv un display de foarte bună calitate.

Are și opțiuni de conectivitate multiple. Inclusiv Ethernet de 2.5 Gbps pentru cei care au făcut upgrade la RCS. O să vină probabil pe viitor și la alți operatori. Dar dimensiunile mari permit în special o răcire mai bună. Este adevărat, că ventilatorul dus la maxim poate fi zgomotos. Dar uneori prefer zgomotul decât să se încingă laptopul și să ajungă componentele la temperaturi critice. Cei care au făcut laptopuri subțiri mereu se laudă că nu se încing, dar după 10 minute de teste sau jocuri faci omleta direct pe el. Pentru că nu are aerul pe unde să treacă.

Fiind mai aerisit se pot face ușor diverse upgrade-uri. Suportă 64GB de memorie, de exemplu. Oricum, este nu numai pentru pasionați de jocuri video. Este pentru creativii care fac design de jocuri video. Cei care fac proiecte în CAD / CAM. Cei care au proiecte AR / VR și necesită putere de procesare. Cu penuria actuală de plăci video, o soluție la îndemână este să apelezi la un astfel de laptop.

Teste benchmark

Rezultatele în teste sunt cam maximum la care poate ajunge un laptop astăzi. Circa 3.800 în Novabench. Aproape de 7.000 în PCMark 10 și 12.000 în 3DMark. Sunt peste ceea ce am mai testat anterior. Dincolo de procesorul Core i9 din a 11-a generație și placa video RTX 3080, un mare avantaj îl reprezintă SSD-urile rapide. Au scos cam 12GB/s față de sistemele competitorilor limitate pe la 6.000. Laptopul meu principal are cam 3.500. De-abia aștept să fac upgrade. Vedeți mai jos o parte din teste. Sunt conștient că nu totul se rezumă la teste, dar te lasă să vezi și ce-ai putea face cu un astfel de dispozitiv.

Concluzii

Acer Predator Helios 500 este un monstru de laptop. Poate înlocui cu succes un desktop, mai ales sistemele mai vechi. Este perfect pentru jocuri, pentru 3D, pentru VR sau orice altă aplicație intensivă. Nu vă va dezamăgi.

La ora actuală nu îl văd în magazine. Probabil urmează să ajungă pe stoc. Prețul din Statele Unite este anunțat la 4.499 USD, destul de scump. Totuși, s-ar putea să fie listat la un preț mai avantajos în perioada următoare. La noi deocamdată sunt în magazine doar modele din generațiile anterioare (vedeți după generația procesorului și după placa video).

Galerie foto Acer Predator Helios 500 PH517-52