Am avut ocazia să testez un desktop de gaming Acer Predator Orion 5000, realizat pentru entuziaștii care vor să treacă la cariera de profesionist. Nu avea dotările de top căutate de pasionați, dar a fost suficient de puternic pentru a rula cele mai populare jocuri video cu setări grafice foarte bune. Întâi vă listez mai jos detaliile tehnice, apoi trecem prin experiența cu acest dispozitiv. Una peste alta, desktop-ul continuă să domine zona de gaming pentru că are componente mai performante decât laptopurile. Dar diferențele scad de la an la an.

Pro și contra

Mi-a plăcut foarte mult la acest sistem:
– design-ul și realizarea;
– focus pe conectivitate;
– putere de procesare;
– posibilități de upgrade;
– tastatură și mouse ok;

Rămâne de discutat:
– nu este un sistem ieftin;

Am primit sistemul la test de la Acer, găsiți toate variantele acestui model pe site-ul lor. Există și varianta de top cu procesor Core-i7 și Nvidia 1080, dar și posibilitatea să folosiți mai multe GPU-uri, după buget.

Detalii tehnice Acer Predator Orion 5000

Procesor: Intel Core i5 8600K 6-core la 3.6GHz, generația a opta
Memorie: 16GB RAM
Stocare: 128GB SSD + 1TB HDD
GPU: Nvidia Geforce 1070 8GB
Audio: Realtek High Def, Sound BlasteX 720
Drive optic: DVD-RW
Conectivitate: vreo 10 porturi USB, USB-C, USB 3.1, HDMI, Ethernet, DVI, DisplayPort,
OS: Windows 10 Home Edition 64-bit
Accesorii: tastatură și mouse Predator
Preț: aproximativ 1.800 USD

Experiența cu desktop-ul Acer

Am mai avut ocazia să testez și laptop-uri, dar și desktop-uri de gaming, plus PS4 Pro cu care m-am obișnuit rapid. Pot să spun că îmi plac jocurile și îmi pare rău că nu am mai mult timp la dispoziție pentru ele. Trebuie să vă spun că lucrez în continuare pe un laptop de gaming și sunt obișnuit cu performanța. Eu personal am renunțat la desktop din două motive: primul, aspiră praf și cum atmosfera nu este tocmai cea mai pură la București, am mereu praf oricât aș șterge la el și astfel după 3-4 luni orice desktop trebuie dus la curățat. Scade performanța, se încinge, scoate zgomote. Nu zic că nu o avea și laptop-ul praf, dar este protejat mai bine, iar deocamdată după un an și ceva sunt complet mulțumit de el – plus că îl iau după mine oriunde.

Al doilea motiv se numește Enel și faptul că s-au construit încă 15 blocuri în zonă și asta duce la supraîncărcare, tensiuni în rețea și așa mai departe. Practic, sursa de la desktop se ardea din două în două luni și trebuia schimbată. Da, acum am prize cu protecție, s-au mai redus problemele, dar tot nu mă văd iar cu desktop, mă descurc perfect cu laptopul și nu a avut probleme din acest punct de vedere. Nici nu sunt eu mare jucător, în afară că am câștigat câteva ture de Fortnite sau PUBG, am jucat CS:Go sau Battlefield, Black Ops și alte câteva jocuri, nu am avut niciodată pretenția de gamer profesionist.

Design-ul Acer Predator Orion 5000 este foarte bun și seamănă cu un robot. Este foarte mare, tower de aproape 60 de centimetri înălțime și are o greutate de 15 kilograme, deci nu e vreo jucărie. Pe lângă design, are parte și de iluminare exterioară. Are foarte mult spațiu în interior și se pot adăuga rapid componentele dorite.

Concluzii

Acer Predator Orion 5000 rămâne un sistem de vis pentru gamerii entuziaști și chiar o soluție pentru cei profesioniști care au nevoie de flexibilitatea unor upgrade-uri viitoare. Are toate elementele unui succes, se pot adăuga componente sau se pot cumpăra unele mai puternice pe măsură ce aveți mai multe nevoie. Cu siguranță va fi o achiziție pe terment mediu și va fi greu de depășit ca putere în următoarea perioadă.

Galerie foto