Este un Tablet? Este un netbook? Nu, este Eee PC Touch (T101MT), un netbook cu ecran multi-touch, rotativ, care poate deveni un Tablet interesant, un Ebook Reader sau un netbook normal, fiind ultra-ușor. Este el mititel, are 1,3 kilograme, ecran de 10,1 inchi și este perfect pentru deplasări, dar pe de altă parte este un gadget interesant. Durata de viață a bateriei este cu mult peste medie, iar platforma este Windows 7.

Asus Eee PC T101MT

Are o mulțime de tehnologii noi. De exemplu, Express Gate, care permite pornirea în câteva secunde, cu principalele opțiuni: browser, email, calculator, radio. Fără să mai stai după Windows. Totuși, surprinzător pentru un netbook, Windows 7 pornește sub 1 minut, testat și verificat. Merge bine, procesorul este un Atom N450, are 1GB de RAM, HDD de 160GB, cameră web, WiFi și Bluetooth.

Asus Eee PC T101MT – Express Gate

Vedeta este de departe ecranul multi-touch rotativ. Pe lîngă zoom și rotirea imaginilor, flip și așa mai departe , restul combinațiilor trebuie învățate. Are funcție de ebook și aplicația Kinde for PC de la Amazon. De asemenea, cu un click se rotește ecranul și îl ții vertical, ca pe un tablet. Din păcate nu se schimbă cu accelerometru, ca la un smartphone.

Asus Eee PC T101MT Tablet

Mi-a plăcut și Kindle.

Asus Eee PC T101MT Kindle

În rest, ecranul pare ok, are rezoluție 1024 x 600 pixeli. Grafica este integrată, asigurată de Intel. Tastatura este completă, cu butoane bine conturate, pe care nu le ratezi ușor când scrii. La design, ca de obicei, nota maximă. Bateria ține circa 4 ore, poate chiar mai mult. Prețul este însă destul de piperat, de circa 2000 de lei.

Poți cumpăra de aici un Eee PC T101MT.