Asus Eee Slate, tabletă realizată de taiwanezi cu procesor Core i5 și sistem de operare Windows, mi-a trezit interesul prin faptul că este un gadget care în mod real concurează laptopul. Vine cu tastatură wireless care se conectează foarte rapid și mi-a părut foarte bună, compactă, dar în același timp comodă și rapidă. Pentru a pune în valoare ecranul Full Touch tableta a venit cu Windows 8 preview. Apropo de asta, sunt deja un fan al sistemului de operare Microsoft, clar mai bun decât versiunea actuală. Problema pare să fie cu aplicațiile.

Asus Eee Slate - tablet
Asus Eee Slate - tablet

Asus Eee Slate

Cum spuneam anterior și despre smartphone, mi se pare că ar fi o idee bună să folosești un singur computer mobil. Să ai la birou, acasă sau pe drum diverse accesorii speciale. De exemplu, dacă ai o tabletă Asus Eee Slate, ajungi la birou și instalezi tastatura și un monitor de mari dimensiuni și ai un computer puternic și versatil. Pe drum, dacă mergi cu metroul sau alt mijloc de transport (pe care nu îl conduci) pui niște căști și te poți uita la un film. Acasă poți să ai altă tastatură, alt monitor, un server multimedia, Internet wireless. Doar conectezi gadgetul și nu îți mai bați capul. Ca tendință de viitor mi se pare interesantă.

Asus Eee Slate reușește să iasă în evidență prin design-ul deosebit, husa din piele devine în mod inteligent și un suport pentru a ține monitorul poziționat corect când stă pe masă. Este suficient de ușor (1,16 kg) pentru a fi ținut cu o mână, dar nu este un tablet subțire de tip Transformer. Procesorul Core i5 are nevoie de răcire mai bună, bateria este de 4.900 mAh, ține peste 4,5 ore.

Display-ul este LED Backlit cu diagonala 12,1 inchi și rezoluție 1280×800 de pixeli și este compatibil cu stylus pentru cei care simt nevoia. Stocarea este pe un SSD de 64 de GB.

Windows 8

Windows 8 a împrumutat din design-ul Windows Phone și arată foarte bine. De asemenea, se mișcă extrem de rapid, iar interfața touch e bine gândită. Am făcut un film în care să vedeți câteva detalii, dar a trebuit să schimb coloana sonoră (dați boxele mai încet)…

Windows 8 cred că va ieși un succes dacă va reuși să aducă și viteza și desing, dar și aplicațiile cu care ne-am obișnuit. Deocamdată erau multe aplicații care nu mergeau corect. Dar fiind o versiune de test, probabil așa se întâmplă.

Concluzii

Eu îmi doresc un computer mobil care să îmi ofere atât putere de lucru, autonomie mare, dar și portabilitate, să poată fi ușor de conectat la tastatură și mouse atunci când am nevoie de ele. Mi se pare o idee foarte bună și sunt convins că linia Eee Slate va fi continuată pe viitor.

Am înțeles că actualul Eee Slate costă vreo 5.000 de lei.

Galerie foto

[nggallery id=297]