Am testat Asus Memo Pad 7 (ME572C), o tabletă de 7 inch care aduce un display foarte bun și specificații avansate, la un preț bun. Îmi place când văd un produs care este și bine poziționat ca preț, dar și bine făcut, cu atenție la detalii, urăsc produsele ieftine făcute cu picioarele și expresia românească “păi ce așteptai la banii ăștia?”. Ei bine, uite că poți avea o tabletă sub 1000 de lei care să și arate bine, să aibă și performanțe bune. 

Asus Memo Pad 7 Me572C
Asus Memo Pad 7 Me572C

Pro și contra Asus Memo Pad 7

Mi-a plăcut foarte mult:
– realizarea generală și finisajele;
– ecranul foarte bun;
– hardware bun, 2GB de RAM, slot de carduri;
– baterie de 4.000 mAh cu autonomie bună;
– preț foarte bun;

Rămân de discutat:
– nu prea am ce să-i reproșez, dacă găsiți ceva, aștept comentarii 🙂

Experiența în utilizare

Asus Memopad 7 preia practic specificațiile de la Nexus 7, cu mici diferențe, dar are de asemenea un slot pentru carduri de memorie micro SD. Este o tabletă puternică și accesibilă pentru cei care călătoresc și li se pare prea voluminoasă tableta de 10 inch. Procesorul este quad-core pe 64 de biți, un Intel Atom Z3560, la 1,83GHz, cu rezultate foarte bune în testele de performanță, mai ales că are 2 GB de RAM. Acceleratorul grafic este PowerVR G6430, unul de asemenea bine cotat, folosit de Apple în produsele sale de top, are un scor similar cu Adreno 330.

Ecranul de 7 inch este Full HD (1920×1200 IPS, densitate 323 ppi). Camera foto de pe spate este de 5 megapixeli, iar cea de pe ecran pentru videoconferințe este de 2 megapixeli. Am testat versiunea cu 16GB memorie internă, există și una de 32 din câte am citit. Dar dacă are slot pentru carduri de memorie este suficient și 16GB.

Mi-a plăcut că nu au adoptat design-ul clasic al seriei Memo Pad, care era mai rotunjit, iar tableta are un pic din stilul Nexus, colțuri mai pronunțate, e subțire și stă foarte bine în mână.

Asus memo Pad 7
Asus Memo Pad 7 – design

Am testat varianta “champagne gold”, o nuanță foarte la modă acum. Există și versiuni pe roșu închis sau chiar negru. Totuși, nu arată deloc rău combinația de negru/auriu. Pentru pasionații de filme și jocuri video, tableta are două boxe pe lateral, care permit o experiență destul de bună. Nu pot să zic că renunți de tot la căști, dar poți juca jocurile în boxe fără se audă distorsionat. Ecranul este protejat cu Gorilla Glass 3, deci o să fie destul de rezistent pentru utilizarea de zi cu zi.

Grosimea tabletei este de numai 8,3 milimetri, iar greutatea de 269 de grame, cu alte cuvinte este un gadget. Nu este grea, nu ocupă loc, iar când o ai în mână poți face absolut ce vrei, aproape ca și cum ai avea un computer. Cred că principalul atuu al tabletei de 7 inch este că acompaniază foarte bine un smartphone, faci o parte din treabă și te joci pe tabletă și astfel prelungești viața bateriei telefonului. Ecranul mai mare îți dă o experiență mai bună, iar tableta are autonomie de 11 ore, e foarte bună în călătorie. Eu deja văd tabletele de 9.7 /10.1 inch ca fiind prea mari. Sunt doar pentru acasă, pentru stat pe canapea, între laptop și smartphone. De multe ori rămâne nefolosită deloc. Pe când cea de 7 inch este perfectă pentru drum.

Concluzii

Pentru cei care caută o tabletă de 7 inch performantă și accesibilă, Asus Memo Pad 7 ME572C este o alegere potrivită. Are performanță bună, are design interesant, culori variate, fără să cheltui tot bugetul familiei pentru asta. Îți faci treaba cu ea și este ușor de luat la drum, e foarte subțire și ușoară. Iar prețul este foarte ok.

Galerie foto