Am testat Memo Pad FHD10 în ambele variante – ME302C cu procesor dual-core Intel și ME302KL cu procesor quad-core de la Qualcomm. Ambele versiuni sunt performante și au dotări excelente, în ciuda faptului că sunt modele în zona de produse accesibile, cu prețuri de la 1.500 lei. Varianta Intel oferă un pic mai multă autonomie, iar versiunea cu Qualcomm un pic mai multă putere de procesare, iar în rest diferențele sunt minore. Am avut ocazia să folosesc și câteva din accesorii, mi-a plăcut mult husa cu tastatură integrată care transformă tableta într-un mini-laptop de luat pe drum. Cred că e o zonă în care Asus a excelat mereu și acum o face iar foarte bine.
Pro și contra Memo Pad FHD10
Mi-a plăcut foarte mult:
– ecranul IPS foarte bun;
– dotările hardware în general și disponibilitatea Android 4.2.2;
– autonomia oferită de ambele modele;
– accesoriile suplimentare;
– prețul foarte bun;
Rămân de discutat:
– nu am avut nimic important de criticat. O să comentez fiecare detaliu, pe rând.
Primele impresii
Personal mi-am schimbat preferințele în ultima perioadă. Anul trecut eram mare fan al tabletelor de 10 inch și susțineam că diagonalele de 7 sau 8 inch sunt condamnate… Mă rog, chestie de preferințe și gust. După ce am descoperit Nexus 7 și Fonepad 7, după ce am testat iPad mini și Galaxy Note 8.0 m-am obișnuit atât de mult cu forma compactă și ecranul mai mic, încât acum mi se par incomode tabletele de 10.1 inch. Cred că experiența directă cu anumite produse schimbă percepții, oricât de hotărât ai fi. Cred că dacă ai mintea deschisă te obișnuiești cu aproape orice format.
Asus MemoPad FHD are un ecran de 10.1 inch, cu IPS de mare rezoluție pe care se vede excelent. Consider că, dacă ai nevoie să lucrezi, ecranul mai mare reprezintă un avantaj. Nu poți lua peste tot laptopul, poate nu are aceeași autonomie ca a unei tablete, poate vrei să și muncești, dar să ai la îndemnână și jocurile de pe Android. Astfel tableta îți dă multe avantaje, plus că este mai ușoară. Nu ocupă loc. Are autonomie mare, iar modelele de genul ăsta oferă și putere de procesare mare.
Rezoluția este 1920×1200 pixeli, unghiul de vizualizare de 178 de grade. Perfect pentru filme, pentru jocuri, pentru divertisment. Tableta cu Qualcomm are ca procesor grafic (GPU) un Adreno 320, în timp ce versiunea cu Intel are sub capotă un PowerVR SGX544 3D. Tableta dispune de difuzoare stereo integrate, tehnologii avansate de la Asus, slot micro SD, GPS, accelerometru și toate celelalte. Tableta cântărește aproximativ 550 de grame, fiind mai ușoară decât majoritatea modelelor de aceste dimensiuni. Husa cu taste face toți banii:
Practic tableta devine un sistem portabil, poți scrie fără probleme, poți lucra pe ecranul tactil, te poți juca și așa mai departe. Ambele versiuni dispun de 2GB de RAM pentru aplicații, iar spațiul de stocare este suficient. Plus că vin cu serviciul de stocare online al Asus. Ambele vin cu Android 4.2.2 și au camere foto. Dacă procesorul Qualcomm este Snapdragon S4 quad-core la 1.5 GHz, versiunea cu procesor Intel are un procesor Atom Z2560 Dual-Core, la 1.6 GHz. După cum vedeți în testul benchmark video, diferențele dintre ele sunt de câteva secunde, iar autonomia este un pic mai mare pe versiunea cu Intel. Maxim cu 5% mai bună. Autonomia este oricum peste 8 ore, mi s-a părut foarte bună. Puține din tabletele Android cu preț bun au și autonomie bună.
Video
Mici diferențe în testul benchmank:
Asus Memo Pad FHD 10, indiferent de versiunea aleasă, are multitasking și o mulțime de tehnologii speciale de la Asus. De exemplu, Sonic Master pentru muzică și partea audio la jocuri și filme. Sau aplicația SuperNote pe care Asus o include, foarte bună pentru notițe și însemnări. Apoi ambele modele au 3G/4G încorporat. Adică pui doar un SIM și ai acces la date mobile oriunde ai nevoie.
Tabletele beneficiază și de carcase din materiale sintetice, unele care doar protejează spatele și ecranul, altele cu tot cu tastatură.
Concluzii
Eu aș alege Qualcomm, dar diferențele sunt foarte mici. Am găsit tableta cu procesor Intel la eMAG, dar costă 1.649,99 lei (link afiliat). Dacă vrei o tabletă performantă nu este nevoie să plătești 1000 de euro. Dar pe de altă parte nici nu poți aștepta performanță de la o tabletă care costă 1.000 de lei. Este doar marketing și trei sferturi dintre cumpărători regretă că au plătit pentru tablete ieftine. Așa că Memo Pad FHD 10 mi se pare o alegere perfect echilibrată – performanță bună, preț bun.
Galerie foto
Wow, foarte tari dar as vrea sa iti adresez o intrebare domnule dar, dupa ce faci aceste „review” tie iti raman materialele digitale s-au esti platit in bani.
Ms!
 
Ar fi foarte tare sa fie asa 🙂
 
Dane , unde ai gasit transcover-urile!? 🙂
 
Le-am primit impreuna cu tabletele. Dar putem afla unde se gasesc…
 
Sa traiasca ! 🙂 Multzam fain !
 
3G? unde?
 
Salut Dan, asteptam sa ne mentionezi de unde putem achizitiona husa transcover.i
 
Am trebat Cris, astept raspuns.
 
Horatiu, in principiu intr-un slot de SIM-uri 3G 🙂
 
Mda au aparut si husele lu’ peste intr-un final la distribuitori…
Ok, Dan te cred si scuzele mele !
 
As vrea sa va intreb unde pot gasi husa pt acest model.cel cu taste sau cel deculoare mint, si cam oe la ce pret este. Multumesc.
 
Salut, a aparut si la eMAG:
Daca vrei poti folosi link de Profitshare:
http://profitshare.ro/l/391316
 
Salut,
Nu scrie nicaieri la emag ca ar fi compatibila 3G. De unde ai informatia ca varianta cu procesor intel are 3G?
Multumesc,
 
Salut Mircea, fiecare model are versiuni WiFi si WiFi+3G. Modelul testat de mine avea slot 3G.
Daca pe eMAG nu scrie exact ca are, s-ar putea sa prinzi unul care nu are.
 
Ok, ms mult
 
Pot atasa prin cabul OTG stick-ul de RCS-RDS modelului ME302C(1A031A)?
 
Salut Dan. Am vazut ca ai testat husa cu tastatura. Statea ok tableta in ea? Dc da, imi poti spune un nr de model sau este un sg model pt toate asus-urile de 10.1?
Am luat un transcover verde si este cam larg pt tab-ul meu – am un fhd 302 kl
 
Salut
poate sa-mi spuna cineva cum fac sa descarc din app store jocurile direct pe cardul micro sd ?
Sau pot muta jocurile din memoria interna pe micro sd ? Si daca da cum se face asta.
Am luat tableta asus memo pad fhd de 16gb memorie interna dar am mai luat si un micro sd de 32 gb si nu stiu cum sa mut acolo sau sa descarc direct jocuri, aplicatii, samd, pentru a nu ajunge la limita cu memoria interna.
Multumesc.
 
Salut, te duci in Settings/Apps si la fiecare aplicatie ai optiunea „Move to SD card”.
 
Salut, eu am un memo pad 10 me302kl, am cautat foarte mult o husa pentru acest model. Am comandat in doua randuri de la emag husa transcover si nu potriveste. Pur si simpluncade tableta din ea. Nu stiu de unde pot achizitions un model ok. Asfi foarte interesat de husa cu tadttura, daca cumva aveti vreo idee, pentru caceaamintita mai sus am impresia ca enceva gresit din fabrica. Au recunoscut si cei de la emag..
 
Este clar ca Asus Memo Pad FHD 10 are tot ce-i trebuie, inafara de asta se vinde la un pret rezonabil fata de alti competitori din aceasta nisa, are aspect placut, comfiguratii medium-high, pret bun, ce-i mai lipseste? Viitori cumparatori desigur 😀
 
Posed aceasta tableta de aproape un an si am constat urmatoarele:
-pro: se misca excelent,lag ocazional,multitasking efectuat cu brio,resurse destule.
-contra: mi-a murit de doua ori in primul an,toach-screen-ul si camera frontala au fost schimbate in garantie si nu mai functioneaza precum cele originale-au toane,sunetul e penibil de redus,nu are un amarat de receptor radio.
Sunt dezamagit cu toate ca inca mai este in garantie.