Asus N75S este un laptop construit pentru birou și pentru living, pentru pasionații de muzică, videoclipuri și filme, pentru că asigură sunetul perfect cu ajutorul boxelor și accesoriilor Bang & Olufsen. Sigu, este un sistem excelent ca putere de calcul, deci își face treaba perfect ca sistem pentru birou. Iar tehnologiile de power management îți permit să-l scoți și la cafenea.
Puterea oferită e maximă, design-ul este premium, include aluminiu și alte materiale premium. Cu toate acestea, prețul este excelent.
Click pe imagini pentru mărire 🙂
Sumarul articolului:
Pro și contra
Îmi place:
– designul interior și ecranul Full HD;
– tastatura metalică și dotările hardware;
– sunetul excelent și puterea video avansată;
– prețul foarte bun;
Nu mi-au plăcut:
– grosimea de 4cm și greutatea relativ mare;
– lipsa unui SSD pentru OS;
– alimentatorul care are aproape 2 kilograme;
Asus N75S
Asus au făcut treabă bună cu N75S, iar din cauza asta mă așteptam să coste tot vreo 2000 de euro. Dar nu e cazul. Prețurile sunt pe la 4.000 de lei. Impresia pozitivă este dată de desig-ul care combină negrul cu aluminiul lustruit. Boxele arată foarte bine, tastatura e închegată, iar ecranul Full HD contează, nu este doar un moft. Să vedeți filmele.
E drept, este un ecran de 17,3 inchi, LED, back-lit. Laptopul vine cu procesorul Intel Core i7 Sandy Bridge, am rulat o mulțime de aplicații simultan și nu simți că ai nevoie să mai închizi din ele. Este unul din sistemele perfect alese ca desktop replacement, pentru orice pasionat de multimedia. Are 8GB de RAM, DDR3 la 1333 MHz. Procesorul 2630QM are 4 nuclee la 2,0 GHz și 8 threads, 6MB cache.
Laptopul Asus include placă video Nvidia GeForce GT555M, dar are și soluția video Intel pentru a prelungi la nevoie viața bateriei. Placa video are 2GB de VRAM și este compatibilă 3D Vision. Deci poți avea acces la filme și jocuri 3D pe un monitor compatibil. Hard-discul nu este SSD, ci un HDD de 750GB. Are 3,5 kilograme, deci este cam greu. Totuși, pe vremuri așa erau toate laptopurile, așa că oamenii care au avut totdeauna laptopuri grele, vor găsi Asus N75S absolut ok. Bateria ține vreo 2 ore dacă e încărcată complet, dar chestia excelentă este că odată atins nivelul de 5%, toate informațiile sunt salvate automat, ca să nu pierzi nimic odată ce s-a terminat bateria. De asemenea, este unul din puținele laptopuri care poate încărca telefonul mobil cu sistemul de operare oprit, doar prin USB.
Design
După cum spuneam, primul lucru pe care îl observi la Asus N75S este design-ul interior excelent. Metal și plastic, am citit că este realizat de David Lewis. Pe dinafară nu sunt schimbări majore. Colțurile sunt rotunjite, ceea ce dă bine. Capacul e acoperit cu plastic lucios, laptopul este destul de gros, are 4cm – nu e cel mai subțire laptop.
Dar, odată deschis capacul, intri în cu totul altă lume.
Tastatura din aluminiu și sistemul de sunet imediat sub ecran îl fac să arată extrem de bine. Sincer, mi-a plăcut. Și se aude incredibil în cameră. Și nici n-am folosit subwoofer-ul Asus SonicMaster. N-am simțit nevoia de bass. Dar depinde de fiecare utilizator. E foarte bine că au făcut și acest accesoriu.
Sunet
Asus N75S vine cu tehnologia SonicMaster, dezvoltată de Asus în colaborare cu Bang & Olufsen. Renumiții creatori de boxe și sisteme home theater au denumit tehnologia pentru laptopuri Ice Power. Vârful de gamă este Asus NX90. Cu toate acestea, Asus N75S are un sunet foarte bun. Nu cred că se aude ok într-un spațiu foarte mare, sau la terasă, dar pentru interior este foarte ok.
Asus au identificat bine această problemă, deși toate laptopurile au boxe, sunetele sunt în general proaste, iar utilizatorii au nevoie de boxe suplimentare. Acum, cu un singur laptop, puteți asculta muzică HiFi fără să fie necesare alte achiziții suplimentare. Și pentru jocuri cred că sunetul contează.
Video
Sunt mulți oameni care spun că rezoluția Full HD nu contează și că imaginile de pe un ecran Full HD sunt prea mici. Nu sunt de acord. Astăzi vrem să avem cea mai bună rezoluție de la un ecran, să vedem un film sau o imagine în cele mai mici detalii. Meniurile nu sunt prea mici, lucrez pe Full HD acasă, la birou, nici vorbă să fie mici. Este o experiență mai intensă și o imagine mai bună.
Chiar dacă procesorul nu este printre cele mai puternice la nivel de gaming, benchmark de 6.500 din maximum de 10.500 este relativ ok. Placa video însă mi se pare printre cele mai bune și cred că asta explică experiența foarte bună.
Concluzii
Asus N75S este un sistem foarte puternic pentru prețul sub 1000 de euro. Design-ul e foarte bun și terhnologia foarte bună. Este un laptop multimedia de primă mână. Pentru toți cei interesați de muzică, video și filme, jocuri, poze – dar și office sau aplicații business, Asus N75S se descurcă perfect. Cred că este o achiziție bună.
Galerie foto
[nggallery id=250]
1 comentariu