Asus Slider mi se pare gadget-ul perfect pentru cei care au neapărată nevoie de tastatură pentru a fi productivi. Este un tablet/netbook inteligent realizat, este o tabletă foarte ok când îl ții cu o mână, este un netbook perfect atunci când îl ții pe birou, cu tastatura deschisă. Este gadgetul perfect pentru profesionistul nonconformist, care nu vrea să care după el un laptop, dar nici tableta normală nu-i inspiră încredere.
Întrebarea cea mai grea pentru mine ar fi – care mi-ar place mai mult – Transformer sau Slider?

Asus Slider review
Asus Slider review

Click pe poze pentru mărire!

Asus Slider

Ca să trec rapid peste partea tehnică, Slider nu este foarte diferit de alte tablete Android 3 – display de 10,1 inchi cu rezoluție 1280×800 pixeli, SoC Tegra 2 de la Nvidia, 1GB de RAM, design subțire, marginile rotunjite îmi plac mult, iar tastatura Qwerty este mai bună decât cea de la Transformer. Adică mai ușor de tastat și butoanele mai comode, clar scrii mai repede pe Slider. Are un preț mediu, respectiv 2.290 lei la eMAG.

Deja nu mai trebuie să vă spun eu că forța unui astfe de gadget stă în aplicații. Android Market pentru varianta de tablet a platformei (Android 3 & up) nu este la fel de generos ca pentru 2.3, dar pe de altă parte ai aplicații mai puternice decât pentru telefon, atât ca Office, aplicații business sau jocuri. Asta datorită ecranului mare și a graficii oferite de Nvidia. De altfel Slider are ecranul excelent IPS ca la Transformer pe care eu îl consider cel mai bun dintre tabletele Android. Și protejat cu tehnologia „Corning Gorilla”, care îți permite să tai pâine pe ecran…

ads
Asus Slider - design
Asus Slider - design

Asus Slider are avantaje și dezavantaje comparat cu Transformer. Deși ambele au același ecran bun, tastatură Qwerty, dotări și preț identice, Transformer are viața bateriei mai bună (incluzând tastatura). Dar este mai greu cu ea atașată. Mă rog, chestie de impresie. Am testat atât aplicații Office, cât și jocuri, se scrie bine pe Asus Slider. Dar poți scrie pe Transformer și direct pe ecran, ca la orice altă tabletă, nu ai neapărată nevoie de tastatură. În fine, chestie de obișnuință.

Asus Slider vs netbook
Asus Slider vs netbook

Asus Slider are practic dimensiunile unui netbook de 10 inchi, dar bateria ține mai mult, iar sistemul de operare este mai bun oleacă – mai rapid, nu încarcă procesorul, se mișcă bine, este full-touch. Totuși, un netbook este mai ieftin, chiar dacă alegi un netbook cu stil. Dar nu are touchscreen, iarăși o chestie de obișnuință și de utilitate personală.

Concluzii

Asus Slider este un gadget pentru pasionații de tehnologie, pentru cei pasionați de design inovator, caracteristici tehnice avansate, experiențe full touch inedite. Dar care au nevoie și de tastatură pentru a consuma mesaje, chat, Facebook,Twitter, documente pentru birou, PowerPoint-uri precum și multe altele. Este ușor de luat la drum, poate fi biroul mobil perfect. Aplicațiile companiei se pot adapta rapid la Android 3, iar serviciile în cloud cresc utilitatea tabletei. Pentru oameni de afaceri și profesioniști care călătoresc des este un gadget de luat.

Galerie foto

[nggallery id=267]