Asus Transformer Pad Infinity (TF700T) este fără îndoială cea mai puternică tabletă multimedia cu Android disponibilă la ora actuală. Am remarcat produsul încă de la lansarea oficială, chiar dacă nu am ajuns la eveniment. Și sincer să fiu, dacă mă uit la dotări și performanțe, nu mi se pare deloc scumpă (2.799,99 lei).

Asus Transformer Pad Infinity
Asus Transformer Pad Infinity

Click pe imagini pentru mărire!

Pro și contra Asus Pad Infinity

Mi-a plăcut foarte mult:
– ecranul IPS Full HD impresionant;
– performanța hardware fără egal;
– autonomia bateriei;
– anunțul privind update-ul radid la 4.1 Jelly Bean;

Nu mi-a plăcut:
– în continuare sunt puține aplicații dedicate tabletelor pe Android;

ads

Asus Transformer Pad Infinity

 

Pe scurt, Asus Transformer Pad Infinity urmează liniile generale ale familiei Transformer: hardware puternic, ecran bun, dock cu tastatură completă. Dar toate detaliile tehnice au fost îmbunătățite. Procesorul este Nvidia Tegra 3, quad-core și are 12 nuclee grafice GeForce. Ecranul are aspect 16:10, rezoluție nativă 1920 x 1200 și unghi de vizionare de 178 grade. Este protejat de Cornig Gorilla Glass 2, iar tehnologia audio este SonicMaster. Tastatura Qwerty are și touchpad, iar autonomia totală trece de 14 ore.

Din păcate nu am avut la teste și dock-ul, doar tableta. Este cel mai performant gadget cu Android testat anul acesta, iar ecranul chiar este impresionant. Aș vedea o utilizare clară pentru orice pasionat de fotografie care vrea să-și vadă realizările și să le împărtășească rapid. E mai simplu cu tableta – ușor de cărat, ușor de folosit – are sub 600 de grame.

Benchmark

 

Fără nicio surpriză, Asus Transformer Infinity Pad a ieșit pe primul loc în majoritate testelor benchmark. Fără să folosesc deloc funcții de overclocking sau altceva. De altfel, tabletele Transformer au dominat topurile benchmark de câte ori au fost lansate modele noi. Dar de fapt, ce ne pasă de benchmark? De fapt e vorba de experiența pe care o oferă – navigație prin meniuri și slideuri fără lag, trecerea de la o aplicație la alta fără momente de așteptare… Totul a mers perfect și fără Android 4.1 – deși sunt convins vă va fi un hit pe noua versiune de OS.

Asus Transformer Pad Infinity - benchmark
Asus Transformer Pad Infinity – benchmark

Alte funcții

Camera foto cu senzor de 8 megapixeli este foarte ok, chiar dacă te faci de râsul târgului făcând poze cu tableta. Dar se poate și după cum am văzut, sunt mulți utilizatori care folosesc funcția. Trebuie spus că are un senzor CMOS, iar lentila f2.2 asigură luminozitate bună. Filmează Full HD la 30 de cadre pe secundă.

Vine cu Polaris Office instalat deja, ceea ce reprezintă o idee bună. Deși producătorii hardware sunt în mod tradițional acuzați că instalează „bloatware”, cred că ar trebui să facă o selecție de aplicații utile pentru Android care să fie instalate deja pe tablete. Și nu numai Office.

L-am testat cu o tastatură externă Logitech, conectată prin Bluetooth. Da, dacă vrei să introduci text, este mult mai simplu cu dock-ul sau tastatura Bluetooth comparat cu sistemele de pe touchscreen.

Pad Infinity cu tastatură Logitech
Pad Infinity cu tastatură Logitech

Concluzii

Asus Tranformer Pad Infinity TF700T este cel mai peformant tablet Android disponibil la ora actuală și este primul care va primi update oficial la Android 4.1 Jelly Bean. Prețul nu e mic, dar totuși costă 2.799,99 lei la eMAG, versiunea de 64GB.

Probabil aș da o sumă similară pe versiunea de 16GB cu tot cu dock-ul/ tastatură. Ar fi un pachet foarte util pentru călătorii.

Puteți citi la mine pe blog despre Asus Transformer și despre update-ul Transformer Prime.