Asus U36 – laptopul pe care l-am avut la munte în vacanță – este exat genul de unealtă de care aș avea nevoie în 2011. Oamenii s-au gândit la toate – deși este subțire și ușor are putere de procesare de laptop și bateria ține ore în șir. Din testele mele, bateria a ținut peste cinci ore de lucru aproape non-stop și da, în fine pot edita filme și poze fără să pierd toată ziua. Ecranul de 13,3 inchi reprezintă dimensiunea perfectă pentru un portabil. Are 1,4 kilograme, procesor Intel Core i-3 la 2,53 GHz, 2GB de RAM, placă video Nvidia Geforce 310M și o grămadă de tehnologie. Prețul va fi de circa 3600 de lei.

Asus U36

Neapărat de luat: Asus U36JC.

Asus U36

U36 nu are un design spectaculos, tip rachetă, dar nici nu are prețul unui autoturism. Arată foarte bine așa simplu cum e. Tastatura este foarte comodă, există suficient spațiu între butoane. Chiar dacă Core i-3 se mișcă bine, puteți opta chiar pentru un procesor Core i-5 – plătind și prețul corect. Sistemul lui de răcire cuprinde două heat pipe-uri, care preiau căldura în mod eficient fără a adăuga o greutate suplimentară.

ads

Display-ul este LCD LED backlit, ceea ce asigură o imagine foarte bună, chiar dacă rezoluția este de numai 1366×768 pixeli. Hard-discul este de 320GB, dar veți putea opta pentru 500 GB dacă aveți probleme cu spațiul.

Include tehnologia Optimus pentru prelungirea vieții bateriei, plus Asus Super Hybrid Engine. Astfel, încărcat complet, la editare video durata bateriei scădea la 3 ore, dar cu aplicațiile curente urca la 5-6 ore. Și asta cu bateria standard. Probabil în utilizare normală – uneori intrând în stand by – ajunge la 10 ore, durata promisă de producător.

Asus U36

Din câte am citit, carcasa laptopului este dintr-un aliaj de magneziu, iar șasiul din aluminiu. Asta îl face subțire și rezistent în același timp. Laptopul este protejat împotriva prafului și a apei printr-un material plăcut la atingere care acoperă carcasa.
Are suficiente mufe de conectare, USB, HDMI, cititor de carduri. Laptopul vine cu Windows 7.

Nu l-am găsit în magazine încăCică vine pe 22 februarie 2011 în magazine, pe eMAG există acum un Asus U35 care nu diferă extraordinar de mult.

Mai adaug niște poze:

Asus U36
Asus U36

Cumpără azi un Asus U36JC.