Am testat la finalul anului trecut o serie de baterii externe Romoss Feemos care pot încărca wireless un smartphone care dispune de tehnologia asta. Vom avea cu ele un concurs, în curând, stați aproape.

Bateriile se pot utiliza pentru telefoane precum Samsung Galay S6, S6 Edge+, S7 sau S7 Edge, Note 5, dar și HTC M8, M9 cu adaptor, precum și unele modele Sony, Moto, LG, Nexus sau Lumia compatibile cu tehnolgia wireless Qi. Eu am testat cu un Galaxy S7, modelul cu ecran normal, fără margini curbate. Puteți vedea pozele mai jos.

Teste și specificații tehnice

Am avut ocazia să testez trei dintre noile produse, un încărcător wireless Freemos 1, precum și două baterii externe cu încărcare wireless – Freemos 5 are 5.000 mAh, iar Freemos 10 are 10.000 mAh, suficient pentru aproape toată săptămâna. În plus Freemos 10 are și port de iesire QC 2.0 pentru o încărcare rapidă a telefoanelor care suporta acest standard (în 30 de minute încarca aproximativ 60% din bateria telefonului). Doar pui telefonul pe baterie și începe imediat încărcarea, chiar și în momentul în care telefonul era închis. În cazul unui Samsung S6 Edge+ încărcarea de la 20% la 100% se va realiza în aproximativ două ore și jumătate.

Bateriile utilizează tehnologia wireless de încărcare Qi și aveți inclus în pachet și cablu pentru încărcare, pentru celelalte gadgeturi, cele care au nevoie de cabluri. Ieșirea wireless este 1A, iar pe cablu încarcă cu 2A. Bateriile Freemos se încarcă la fel ca orice baterie extermă, cu mufă microUSB. Încărcarea completă la Freemos10 se face în maxim trei ore și jumătate cu un incarcator QC, iar cu un incarcator normal 5v-2A incarcarea se realizeaza in aproximativ 6,7h. La Freemos5 incarcarea dureaza aprox 3h cu un incarcator normal 5v-2A.

Câteva precizări suplimentare

Tehnologia wireless permite încărcarea de la distanță, nu trebuie să scoateți carcasa telefonului, distanța de încărcare poate fi pînă la 8 milimetri. Nu cred că are cineva o husă mai groasă de atât, cred că nu ar fi practică. Telefonul însă trebuie plasat cu spatele fix pe zona de încărcare și îl puteți ține fix în buzunar sau geantă, dar cu atenție, pentru că e posibil să se miște de la loc și să nu se mai încarce.
Pe de altă parte, este mai comod decât să folosiți cabluri, care se pot îndoi și se rup, se agață de chei sau de alte lucruri pe care le mai aveți în buzunare sau în geantă. Ideal ar fi ca încărcarea wireless să fie la distanță mai mare, dar deocamdată cea mai bună soluție stă în bateriile Romoss Freemos.

Despre prețuri

Prețul nu este deloc mare, 69 de lei pentru Freemos 1, 99 de lei pentru Freemos 5 și 199 lei pentru Freemos 10. Vom avea și un concurs în care veți putea câștiga cele trei produse, în curând.

Galerie foto