Canon Powershot D20 este o cameră foto rezistenta, specială pentru vacanța de vară, fiind și ușor subacvatică. A nu se confunda cu DSLR-ul Canon 20D, care e din seria EOS. Am avut camera foto compactă în vacanța din Grecia și pot să spun că sunt foarte mulțumit de ea. Poți cu-adevărat să faci poze pe care nu au cum să le realizezi cu telefonul sau cu un DSLR.

Canon Powershot D20
Canon Powershot D20 – click pentru mărire

Canon Powershot D20

Camera foto are senzor de 12 megapixeli, lentile cu zoom optic 5x, tehnologie GPS pentru a marca fotografiile realizate și un display cu diagonala de 3 inchi, destul de luminos. Nu este foarte mare sau grea, dar nu se numără nici printre camerele foto cele mai subțiri sau cele mai ușoare. Are însă un aspect sportiv și stă foarte bine în mână, nu ești în pericol să o scapi sub apă.

Filmarea mi s-a părut de asemenea ok, cu singura problemă că apa rămasă pe lentilă poate cauza diverse distorsiuni. Camera vine cu diverse tehnologii noi, pe lângă funcțiile cunoscute de la Canon. De exemplu are un mod macro special dezvoltat pentru poze subacvatice. ISO a urcat la 3200 și include filmare slow motion.

Filmarea Full HD e foarte bună.

ads
Canon Powershot D20
Canon Powershot D20 – click pentru mărire

Canon D20 are suficient control manual încât poți face aproape ce vrei cu ea. Nu are un autofocus prea rapid, dar se descurcă în marea majoritatea a cazurilor.

Calitatea imaginilor este impecabilă ziua, la ISO 100 sau 200, iar zgomotul este mic la 400. Pentru seară, un ISO de 800 începe să dea bătăi de cap aparatului.

O imagine de test – am pus mai multe în galeria foto:

Sample - Canon Powershot D20
Sample – Canon Powershot D20

Are și o funcție Vivid, pe care am uitat-o activată într-o zi și nu înțelegeam de arată așa imaginile. Nu, nu le îmbunătățește, ci pare că fiecare culoare a explodat. Nisipul era portocaliu, cerul părea din altă lume. Dar m-am prins repede 🙂

Concluzii

Canon Powershot D20 este o cameră foto perfectă pentru cei pasionați de sporturi nautice și ideală pentru orice vacanță. E perfectă pentru orice drumeție în aer liber, mers cu bicicleta și așa mai departe. Rezistă la căzături, merge pe ploaie, sau la -10 grade, merge pe caniculă. Este un aparat relativ scump, costă 1.600-1.700 de lei. Așa că este foarte nișat. Trebuie să fi cu adevărat pasionat, entuziast, pentru a apela la o astfel de cameră foto.

Galerie foto

[nggallery id=401]