Canon Powershot SX30 IS este camera foto cu cel mai mare zoom optic disponibil pentru un aparat compact. Cel puțin eu n-am auzit de una cu zoom optic mai mare (24-800mm). Pentru aparatele foto DSLR există tele-obiective care ar permite un zoom similar, dar costă mii de euro. Pe lângă asta notez senzorul de 14 megapixeli, ecranul rabatabil, tehnologiile de stabilizare și filmarea HD. Este un aparat mai bun decât un DSLR ieftin pentru orice începător și entuziast foto.
Am pus la final poze făcute cu zoom la diverse niveluri și o tentativă de macro.

Canon Powershot SX30 IS

Canon Powershot SX30

Canon Powershot SX30 este atât un aparat consumer, intuitiv și ușor de folosit, dar și o adevărată uzină foto, cu o grămadă de dotări și tehnologii pentru a crea imaginea perfectă. Nu trebuie să-i laud eu, am citit că obiectivele lor sunt chinezești, din plastic și așa mai departe. Dar comparat cu alte camere foto extrem de lăudate, cu Canon SX30 mi-au ieșit pozele foarte bine.

Zoom-ul te ajută în nenumărate cazuri. Atât atunci când călătorești, faci poze și vrei să scoți detalii de la distanță, dar și la evenimente. Nu-ți închipui cât de mult te ajută zoom-ul 35x. Am făcut poze cu diverși oficiali, de la distanță mare.

Canon SX30

Nu trebuie să vă mai spun eu cât de util este să ai ecran rabatabil. Puneți camera jos și încercați să pozați ceva pe covor. Sau țineți camera deasupra capului cu două mâini și pozați ceva. Nu vezi nimic fără ecran rabatabil. De multe ori este prea aglomerat să poți fotografia cu aparatul la ochi. Dar are și vizor dacă îți place să vezi pozele așa.

Canon SX30

Prețul? Da, are un preț mare: 1.999 ron la eMAG.

Cum arată un zoom de 35x? E foarte mare. Dar am făcut poze clare în ciuda tuturor previziunilor negative.

Canon SX30 zoom 35x

Galerie foto cu Canon SX30:

[nggallery id=149]

Pentru a înțelege mai bine zoom-ul optic 35x, urmăriți cele trei cadre de mai jos.

Canon SX30 fara zoom

Apoi cu zoom la jumătate:

Canon SX30 zoom 18x

În fine, cu zoom-ul la maxim:

Canon SX30 zoom 35x

Tentativa de macro, poza a fost făcută cam pe fugă.

Canon SX30 macro

Canon SX30 – tehnologie

Construcţia obiectivului cuprinde un element Ultra-low Dispersion (UD), precum şi un element Hi-UD, pentru a compensa aberaţiile de lumină şi a menţine calitatea imaginii pe întregul interval de zoom. Image Stabilizer (IS) oferă o compensare de până la 4,5 stops. PowerShot SX30 IS este echipat cu mecanisme USM (Ultrasonic Motor) şi VCM (Voice Coil Motor) pentru focalizare exactă şi zoom rapid şi silenţios.

Noua funcţie Zoom Framing Assist ajută la urmărirea obiectivelor la distanţă sau în mişcare – cu zoom extins. Sistmeul retrage rapid obiectivul pe una dintre cele trei poziţii prestabilite, permiţând utilizatorului să vizualizeze mai mult din scena direct pe ecran şi să caute subiectul, în timp ce un dreptunghi marchează zona cadrului mărit.

Pentru amatori, PowerShot SX30 IS dispune de Smart Auto. Smart Flash Exposure controlează puterea flash-ului încorporat. Pentru efecte noi şi inedite, utilizatorii pot folosi modurile Fish-eye, Miniature, Poster şi Super Vivid. Modul Miniature este de asemenea disponibil şi în cazul înregistrărilor de filme.

Dacă îți place, o poți cumpăra direct de la eMAG.