Pentru pasionații de jocuri video care călătoresc, există de-acum și căști de gaming in-ear: XPG Emix I30 de la Adata. Producătorul de memorii a dezvoltat o întreagă gamă de produse de gaming sub brandul XPG. Au adus anul acesta în România mai multe modele de căști, le-am văzut la evenimentul oficial. Modelul in-ear este foarte bun și poate fi folosit împreună cu un amplificator, Solox F30, pentru o calitate și mai bună. DIn păcate, nu am testat și amplificatorul, dar căștile sunt ok.

Pro și contra XPG Emix I30

Avantajele acestor căști:

– sunet puternic și clar;
– stau foarte bine în urechi;
– compacte și ușor de transportat;
– au și o cutie de ținut în buzunar;
– design premium;
– preț decent;

Rămâne de discutat:
– au nevoie de bass mai puternic;
– sunt doar pentru drum, acasă revin la căștile mari;

ads

Experiența cu căștile XPG Emix I30

Producătorul de memorii și accesorii hardware Adata este un brand de încredere pentru pasionații de jocuri video. Căștile pentru gaming sunt în general mari, greu de luat pe drum, oferă sunet de calitate foarte bună calitate, dar sunt mai mult pentru birou. Pe drum merg căștile in-ear, dar sunt puține care oferă o calitate a sunetului foarte bună. Eu la Galaxy S8+ am căști AKG incluse în cutie, sunt ok pe post de hands-free, dar pentru muzică sunt un dezastru. Nu au bass deloc și dacă sunt în metrou sau autobuz, se aude zgomotul de fundal peste muzică.

Căștile XPG Emix I30 deși sunt in-ear oferă un sunet foarte puternic și cu un bass mai bun decât căștile standard. Este adevărat, trebuie să aveți grijă la volum, pentru că dacă ascultați foarte mult timp la volum mare, poate fi afectat timpanul. Dar pot să vă asigur că folosind căștile XPG Emix I30 veți auzi muzica și nu zgomotele de pe fundal. Atenție mare și la traversarea străzii cu astfel de căști în ureche 🙂 Pentru jocuri video oferă o experiență foarte bună, exact cum a dorit-o creatorul jocului. Pentru tablete și laptopuri de gaming cred că reprezintă o soluție foarte bună.

Căștile in-ear de gaming XPG Emix I30 sunt perfecte și pentru utilizarea împreună cu telefonul. Au difuzoare de 13.5 mm și intră perfect în ureche, blocând astfel sunetele provenite din exterior. Oferă sunet surround pe 5.2 canale, putând fi folosite la majoritatea jocurilor de ultimă generație. Se pot folosi și acasă, mai ales dacă nu vă plac căștile mari și grele folosite pentru jocuri în general.

Cu amplificatorul Solox F30 puteți atinge sunet pe 7.1 canale și puteți avea moduri separate pentru muzică și jocuri video. De asemenea crește puterea sunetului și claritatea. Din păcate nu am găsit amplificatorul separat de căști, el poate fi cumpărat acum la pachet cu alt model, Emix H30. Dar probabil are sens să aveți și căști de birou și căști in-ear pentru drum, iar amplificatorul îl puteți folosi cum vreți.

Concluzii

Căștile in-ear de gaming XPG Emix I30 reprezintă o investiție, dar oferă o calitate a sunetului foarte bună și vă permit să ascultați muzica favorită și să accesați jocurile și când sunteți pe drum. Prețul lor este de 399 lei conform recomandărilor Adata, urmează să vedem când ajung și prin magazine. Abia aștept să testez separat căștile H30 și amplificatorul, revin cu informații cât de repede pot.

Galerie foto