Am de câteva săptămâni modem-ul Cosmote Connect 3G și am reușit să mă joc cu el suficient cât să-mi dau cu părerea: nota zece pentru ușurința instalării și pentru compatibilitatea cu toate tipurile de Windows testate. Acoperirea a fost pînă acum ok, fără surprize, iar viteza a rămas constantă, în jurul a 1,5 – 2 Mbps donwload și 1,6 Mbps upload conform testelor online realizate, care mă cam îndoiesc eu că merg perfect.

Cosmote Connect 3G

Este adevărat, când îl conectezi la USB pornește instalarea, fapt care a făcut ca unul dintre antiviruși să considere operațiunea ilegală sau periculoasă și a blocat operațiunea. În rest, nu am avut probleme deloc, nici pe netbook, nici pe laptopul vechi, nici pe cele de ultimă generație. Am pus modem-ul pe Windows XP, pe Vista și pe Windows 7 și de fiecare dată a mers. Accesul la Internet a fost de fiecare dată ok, fără căderi sau întreruperi.

Trebuie să recunosc şi faptul că se încinge uşor, dar nu atât cât să influenţeze funcţionarea lui în vreun fel. Modem-ul 3G este ZTE.

Nu am avut penibilele momente cu viteze de 5kbps sau download-uri întrerupte. Promit să iau modem-ul și la plimbare, vă scriu dacă este ceva.