După ce anul acesta am fost printre primii care au testat iPhone 4, Samsung Galaxy S sau Lumix G2, ba am avut acasă chiar un monstru de televizor 3D, uite că ajunge la un scurt test-drive și cel mai așteptat gadget al momentului, Dell Streak. Mini Tablet sau maxi smartphone, cum vreți să-i spuneți, Dell Steak este un succes. Ecranul  cu diagonala de 5 inchi este cel mai mare din domeniul telefoanelor, dar nu este încă atât de mare încât să devină incomod. Ecranul este luminos, se vede destul de bine și afară. Tastatura virtuală funcționează ok, n-am testat Swype, dar cred că va fi disponibilă aplicația. Camera foto de 5 megapixeli se comportă ok.

Dell Streak

În ciuda unor afirmații , Steak este un tablet.

Dell Streak unboxing

Ecranul (480 x800 pixeli) este optimizat pentru filme (16:9), pentru a vizita site-urile web și pentru a juca cele mai noi jocuri video. Imaginea este foarte bună, iar funcțiile Full Touch merg fără probleme. Conform oficialilor Dell, ecranul este protejat la zgârieturi și lovituri.

(P) Dacă îți place, poți cumpăra Dell Streak de la eMAG.

Cutia Dell Streak – scrie clar că e tablet

Camera foto digitală are autofocus, filmarea e destul de ok.

Del Streak tablet – camera foto

Poza a ieșit bine și la peisaj și la macro, după cum puteți vedea mai jos.

Poza facuta cu Dell Streak – peisaj Poza facuta cu Dell Streak – macro

Procesorul la 1GHz asigură funcționarea la fel de rapidă ca oricare din telefoanele momentului – iPhone 4, Galaxy S sau HTC Desire. Dell Streak este un device multi-tasking și se trece foarte ușor dintr-o aplicație în alta. Memoria internă era de 16GB la modelul testat, dar există și variantă de 16GB.

Tablet-ul are și GPS, iar avantajul față de multe echipamente de buzunar stă în conexiunea 3G. Ok, are și WiFi pentru zonele unde găsești acoperire, dar cu 3G ai Internet non-stop.

Dell Streak browser

Browserul încorporat a fost ok pentru site-urile vizitate, iar cu un SIM Vodafone Internetul a mers foarte rapid. Flash nu este instalat by default, iar pentru YouTube are o aplicație separată.

Dell Streak Design

Eu îi dau o notă foarte bună la design, este bine lucrat, stă comod în palmă, nu are bucăți care se desfac, tremură sau scârțâie. Capacul de pe spate – de la baterie, SIM și cadrul de memorie – a ieșit imediat și a intrat la loc extrem de ușor. Deși bateria pare mare, mi s-a părut relativ insuficientă.

Bateria a rezistat circa 12 ore, dar l-am folosit intens circa 2 ore, timp în care am pus accelerometrul la treabă cu niște curse. Se mișcă natural, fără probleme.

Dell Streak – pe spate

Și bateria (1530 mAh):

Bateria Dell Streak

La final, o scurtă comparație cu Samsung Galaxy S și cu Blackberry Bold 9000.

Dell Streak vs Galaxy S

Si cu Blackberry:

Dell Streak vs Samsung Galaxy S versus Blackberry Bold

Concluzia mea? Prețul nu este mai piperat ca la Samsung Galaxy S, dar dacă ai bani acum pentru un gadget nou, Dell Streak arată cu siguranță mai bine și trebuie să ții cont de ecran, pentru că ecranul mare îți dă acces mai comod la informații. Dell Streak are mai multe șanse să fie player de filme și ebook reader pentru cei care nu prea au timp să vadă filme și să citească cărți. Deși husa de pînză din pachet este cam aiurea, sunt covins că există și pentru Streak accesorii de protecție. V-aș recomanda să luați și un încărcător de mașină pentru el – mufa e cam ciudată.

Dell Streak – mufa de încărcare

Plus bonus: husa de pînză.

Husa de pinza pentru Streak

(P) Începând de astăzi, poți să comanzi Dell Streak de la eMAG.