Am testat Digi K2, un telefon Oukitel Y4800 vândut în România sub brandul RCS RDS. Este un smartphone ieftin, dar are și două probleme pe care le discutăm mai jos. Per-total nu este o achiziție rea, doar că există acum concurenți foarte puternici la acest nivel de preț.


Pro și contra Digi K2

Avantaje:

  • ecran de calitate bună;
  • baterie mare;
  • cameră foto excelentă (cea de 48 mpx);
  • realizare bună;

Dezavantaje:

  • preț mai mare decât versiunea vândută de Oukitel;
  • procesor relativ lent;

Detalii tehnice telefon Digi K2

Display: 6.3 inch IPS, 2340×1080 px, 19:9
Procesor: MediaTek Helio P70, 4x 2.1 GHz ARM Cortex-A73, 4x 1.95 GHz ARM Cortex-A53
GPU: ARM Mali-G72 MP3, 900 MHz
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128GB
Camere foto: 48+ 5 megapixeli
Camera selfie: 16 megapixeli
Baterie: 4000 mAh
OS: Android 9
Preț
: 999 lei

Telefonul a ajuns la mine direct de la Digi Mobil.

Experiența cu Digi K2

Am tot primit întrebări dacă merită sau nu acest telefon, așa că am vrut să îl testez ca să-mi fac o idee. Nu este deloc rău, realizarea este bună, display de calitate, camera foto excelentă pentru acest nivel de preț, baterie mare, totul relativ ok. Singurul capitol la care nu sunt 100% convins că merită este legat de procesor. MediaTek are un adevărat istoric de procesoare cu mici probleme. Helio P70 nu este o excepție, în general se mișcă relativ decent, dar în uneori începe și face figuri. Nu foarte mari însă, per-total a fost o experiență decentă.

Ca telefon cu preț sub 1.000 de lei este surprinzător de bine dotat, are 6GB de RAM și 128GB de stocare internă, bateria este de 4.000 mAh și camera foto principală de 48 de megapixeli. Realizarea nu este deloc rea, are și un design bun, ecranul cu camera selfie într-un mini-notch central, dar are senzorul de amprentă clasic pe spate. Modulul foto este ok, dar are numai camera principală și una wide de 5 megapixeli. Vine cu Android 9 și nu știm dacă Oukitel mai actualizează telefoanele după ce le-a vândut, puține branduri chiar se ocupă să aveți actualizări constante. Totuși, ei au Google Play și toate serviciile necesare.

Autonomia mi s-a părut relativ mică comparat cu dimensiunea bateriei, dar probabil este unul dintre efectele secundare ale procesorului despre care vorbeam. Totuși, peste 20 de ore de utilizare normală nu este chiar rău. Rămâne o problemă doar faptul că telefonul este la ofertă în magazinele chinezești cu 189 de dolari, cu livrare din Europa – adică fără alte taxe. Cu alt cuvinte 815 lei și fără alte abonamente.

Putere hardware și autonomie Digi K2

Cum spuneam, procesorul are patru nuclee de putere ARM Cortex-A73, care se duc la 2.1 GHz, ceea ce duce la scoruri decente în teste. Pe vremuri doar modelele flagship aveau procesoare Cortex A73, dar astăzi tehnologia a avansat și modelele de top au trecut la A76, în timp ce flagshi-urile mai ieftine au preluat tehnologia de generație anterioară. Scorurile în teste sunt bune și datorită combinației 6GB de RAM / 128GB de stocare, deși nu are componentele premium care ar fi crescut scorurile (de genul stocare UFS 3.0). Autonomia a ieșit peste 10 ore cu ecranul aprins, deci va ține destul de mult la utilizarea normlă, deși modelele Huawei sau Samsung scot mai multe ore în acest test. Vedeți mai jos ce teste am mai făcut și scorurile obținute.

Camera foto Digi K2

Camera foto de 48 de megapixeli se descurcă foarte bine în orice situație, chiar și pe lumină slabă. Suplimentar au pus un modul wide de 5 megapixeli care este relativ ok pentru pozele de călătorie, peisaj, clădiri, mașini, chestii care au nevoie de încadrare specială. Totuși, un senzor de 5 megapixeli nu poate fi lăudat în ziua de azi. Dar pozele cu camera principală sunt bune. Cea de selfie are un senzor de 16 megapixlei, se descurcă decent.

Concluzii

Digi K2 nu este un model rău, per-total este un telefon decent, cu procesor relativ capabil, ecran bun, cameră foto excelentă și o baterie mare. Vă descurcați cu el în orice situație fără să aveți probleme. Este ideal pentru copiii mai mici sau cei în vârstă care nu sunt obișnuiți cu terminale puternice. Cei care au mai avut modele de top s-ar putea să strâmbe din nas.

Din păcate nu am găsit husă Digi K2. Am căutat pe mai multe site-uri specializate în huse de telefon dar nu au pentru Digi K2, Oukitel Y4800. Doar pe site-urile din China și nu prea are rost.

Galerie foto Digi K2 Oukitel Y4800