Am avut ocazia să testez unul din proiectoarele de top de la Epson – TW6000W. Este genul de proiector gândit special pentru acasă, pentru divertisment, poate scoate o imagine cu diagonala de 125″ și are tehnologie 3D încorporată (vine cu o singură pereche de ochelari 3D în cutie). Dar vine și cu un preț pe măsură – chiar dacă este un preț bun dacă ne uităm la produsele concurente.

Epson TW6000W
Epson TW6000W

Epson TW6000W

Proiectorul este destul de mare și greu, dar are încorporată tehnologie de imagine foarte bună. De asemenea încorporează tehnologia WirelessHD care permite rularea de conținut HD de pe laptop sau media-player compatibil fără fire, folosind conexiunea radio directă. Folosește o bandă de 60GHz, iar transmisia este la calitate maximă, adică ai și calitatea imaginii corespunzătoare. Există și o variantă fără această tehnologie, Epson TW6000, cu un preț evident mai accesibil.

Proiectorul folosește tehnologie 3D activă, ochelarii sunt destul de mari și grei. Eu v-am spus, susțin 3D-ul cu ochelari pasivi, mi se pare mai bun pentru ochi și calitatea este similară. Proiectorul folosește tehnologia de imagine 3LCD, așa că oferă culori foarte bune. Nu arată extraordinar în poze pentru că nu am un ecran alb pe care să proiectez acasă și așa se vede direct pe perete. Dar oricum imaginile au fost foarte bune.

Are mod de lucru Eco, care prelungește viața lămpii și reduce consumul. Lampa ar trebui să reziste 4.000 de ore de utilizare. Ca specificații are 2.000 de cd/m2 și un contrast dinamic de 40.000:1. Imaginea este 16:9 și chiar a fost mișto pentru filme. Lentila permite un zoom de 1,6x, ceea ce mărește și mai tare imaginea finală.

ads

Proiectorul are și boxe stereo încorporate (2x10W).

Concluzii

Proiectorul Epson EH-TW6000W are tehnologie de ultimă generație pentru imagini, filme și meciuri perfecte. Ba chiar și jocuri video, după cum puteți vedea în galeria foto. Este adevărat, are un preț destul de mare: 7.950,99 lei. Dar cred că dacă îți dorești o astfel de sculă acasă, merită banii.

Galerie foto

[nggallery id=450]