După cum v-am mai scris, testez și Samsung Galaxy Tab 10.1v, tableta Android lansată de sud-coreeni și Vodafone, dar și o tabletă Acer Iconia Tab A500, cu detalii tehnice relativ similare. În momentul ăsta sunt foarte entuziasmat de tablete și chiar cred că înlocuiesc perfect un netbook, iar pe viitoar poate chiar și laptopul dacă ne străduim un pic. Am descoperit ieri că pot face live-blogging direct pe tabletă, scriu foarte ușor pe ecran, cu tableta în poală. Doar că nu are diacriticele pe tastatură la îndemână. Cu aplicația WordPress pentru Android am reușit să încarc pozele făcute cu tableta, iar cu o aplicație de iOS pot să încarc rapid pe YouTube un clip făcut cu telefonul. Și gata. Pot face orice vreau.

 

Update – am corectat niște detalii tehnice, la cererea Acer.

Galaxy Tab 10.1 versus Acer A500
Galaxy Tab 10.1 versus Acer A500

Galaxy Tab vs Iconia Tab

Ambele au ecran de 10.1 inchi, 1280×800 de pixeli, Galaxy Tab are 16GB de memorie internă, iar IconiaTab 32GB. Ambele sunt Tegra 2, procesor la 1GHz, dual-core, au WiFi, Bluetooth, USB, cameră foto etc. Ambele au 1GB de memorie RAM.
Au preț comparabil, Iconia Tab e 2.100 lei, iar Galaxy Tab este 2.450 de lei, fără conectare.

ads

Dar și sunt și niște diferențe notabile. În primul rând tableta Galaxy are pe măsuratelea 590 de grame, iar cea Acer are 790 de grame – pe cântarul meu (ei zic 765g). Diferența o resimți de când pui mâna pe ea. Tableta lansată cu Vodafone are modul 3G (HSPA la 21Mbps) , personal simt nevoia unei conexiuni permanente la Internet, deci aș lua-o cu 3G oricum, Acer nu are.
Bateria Galaxy Tab este de aproape 7000 mAh, iar Acer a pus două baterii de 3260 mAh. Deci rămân deoamdată fan Galaxy Tab 🙂