Laptopul de gaming al Gigabyte mi-a fost trimis la teste de oamenii de la ABN Systems căști.ro, parteneri Gigabyte, care vând pe lângă accesorii și două modele laptopuri făcute de compania taiwaneză. Probabil, dacă luați în calcul achiziția unui laptop nou, nu Gigabyte este primul nume care vă vine în minte. Totuși, taiwanezii au pornit la drum la fel ca și alți jucători asiatici, producând întâi componente, apoi lansând propriile sisteme integrate. Ca producător de plăci de bază sunt recunoscuți la nivel mondial, Google le folosește tehnologia în serverele sale.

Gigabyte P2532N review
Gigabyte P2532N review

Gigabyte P2532

Laptopul nu este tocmai un monstru de gaming, este o combinație perfectă între putere de calcul și portabilitate. Are ecran de 15,6 inchi Full HD, procesor Core i7 – quad core cu 8 threads, 6MB cache, la 2GHz normal urcă la 2,9 GHz cu TurboBoost și cu 1.333MHz FSB. O combinație foarte avansată. Placa video este Nvidia GeForce GT550M 2GB, un produs mid spre high-end, capabilă de jocuri precum Crysis, dar care nu poate rula jocurile foarte avansate la rezoluție maximă. Celor 8GB li se adaugă un HDD de 7200rpm, de 750GB. Un pic mai bine decât restul laptopurilor. Design-ul este aerodinamic, dar un pic ciudățel, cum veți vedea în galeria foto de mai jos.

Prețul este unul moderat pentru un sistem gaming, dar scump pentru un laptop multimedia obișnuit: 4.878 lei .
Gigabyte P2532

ads

Ce mi-a plăcut

În primul rând te surprinde cât este de ușor. Sincer, mă așteptam să aibă 5 kilograme, ca orice laptop de gaming cu un astfel de ecran. Ei bine, surpriză! Are doar 2,6 kilograme și este foarte ușor de luat la drum. Designul ușor „geek” este perfect pentru orice pasionat de tehnologie și apoi vine a doua surpriză – deși este un laptop puternic, nu s-a încins aproape deloc spre deosebire de multe sisteme laptop obișnuite pe care poți prăji ouă.

Are un sistem de evacuare a căldurii prin spate care nu lasă nici un pic să te „frigi la mână” când scrii pe tastatură. Încă o surpriză frumoasă a fost scorul de benchmark. A luat 900 de puncte în Nova Bench, iar asta îl plasează mult peste nivelul unui laptop obișnuit (500 de puncte) și deasupra unui laptop care costă dublu. Comparat cu alte laptopuri de gaming, este un scor mediu însă.

Mi-a plăcut că are unitate optică deja cu Blu Ray și că are două porturi USB 3.0. Indicatorul de baterie îți sare imediat în ochi, are HDMI și sunet surround.

Ca un widget pe desktop are un „schimbător de viteze” care permite trecerea de la Windows pe 32 de biți pe 64 de biți în funcție de aplicațiile utilizate.

Gigabyte P2532 review

Ce nu mi-a plăcut

Autonomia nu este de nivelul unui sistem portabil, cam 3,5 ore ține dacă lucrezi pe el, poate 4 ore în modul de consum redus.

Nu mi-a plăcut că nu are SSD de exemplu, sau un sistem hibrid în care doar sistemul de operare să stea pe SSD.

Câteva concluzii

Gigabyte P2532 este un laptop echilibrat și pentru birou, dar și pentru distracție. Poți rula orice aplicație business fără probleme, dar și un editor video, foto sau poți rula în timpul liber un joc sau un film HD. Pe de altă parte este un sistem portabil ușor de luat la drum. Dar nici nu are performanța slabă a ultra-portabilelor. Dacă pui în balanță toate argumentele, este un sistem foarte bun.

Galerie foto

[nggallery id=365]