Am testat Hammer Energy 18×9, un telefon rezistent, cu baterie mare și autonomie bună, cu ecran ok și design plăcut, dar care este cam lent și destul de masiv să devină o armă albă.

Dați un play la video și aștept părerile voastre!

 

Pro și contra Hammer Energy 18×9

Avantajele acestul model: – rezistent la cădere;
– rezistent la apă și praf;
– autonomie foarte bună;
– cameră foto decentă;
– stocare bună și microSD;
– preț destul de bun;

Dezavantaje:
– se mișcă relativ lent datorită unui procesor slăbuț;
– la acest preț ai alternative mai atractive;

 


Detalii tehnice Hammer Energy 18×9

Display: 5.7″ HD, Corning Gorilla Glass 3
Procesor: Mediatek MT6739 quad-core (1.5 GHz)
RAM: 3GB
Stocare: 32GB
Camera foto: 13 megapixeli
Camera selfie: 8 megapixeli
Rețea: 4G
Conector: USB-C + adaptor căști 3.5 mm jack
Android 8.1 Oreo
Baterie: 5,000mAh
Tehnologii: NFC, OTG, Bluetooth
Preț: estimat 1.000 de lei

 

Experiența cu Hammer Energy 18×9

După ce testasem versiunea anterioară a acestui telefon, Hammer Energy, am apreciat că ar fi nevoie de o autonomie mai bună pentru un astfel de model. Polonezii au citit articolul și mi-au transmis că există modelul Hammer Energy 18×9 și că pot să îl testez și pe acela dacă vreau. Ceea ce am și făcut. Iar rezultatele sunt bune.

Apropo, compania poloneză MyPhone face și telefoanele sub brandul Hammer. Doar că astea sunt telefoane strict rezistente, pentru cei care lucrează în medii solicitante, gen construcții sau fabrici, iar telefoanele MyPhone sunt modele smartphone normale, pentru utilizatorul obișnuit.

Hammer Energy 18×9 își trage numele de la formatul ecranului, care este acum pe format 18×9 cu rezoluție HD (720×1440 pixeli). Bateria integrată este de 5.000 mAh și a avut cel mai bun rezultat în testele de autonomie rulate de mine. A trecut de 15 ore de funcționare cu ecranul aprins, cel mai mare scor din testul PCMark pentru Android.

Pe de altă parte însă, procesorul Mediatek MT6739 este quad-core cu nuclee economice Cortex-A53 și are frecvența maximă de 1.5GHz, se simte orice aplicație accesezi, iar interfața este relativ ok, dar tot ai lag uneori. Sfatul meu este să alegeți telefoane cu procesoare care au minim două nuclee de putere, dacă nu chiar patru. Restul vă vor produce mai multe frustrări decât satisfacții.

Camera foto este relativ ok, am testat-o în câteva ocazii, pozele se văd bine, nu la calitatea unui smartphone de top, dar se văd ok. Pe de altă parte, este un telefon masiv și greu, dificil de ținut în buzunar. Dar nu stai cu stres că îl spargi, am făcut și drop-test după cum vedeți în clipul de mai sus, rezistă și la zăpadă și la vară pe plajă, chiar sub apă.

 

Procesorul și autonomia

Cum spuneam, procesorul este Mediatek MT6739, unul dintre cele mai lente dintre cele testate de mine, dar unul care oferă autonomie bună. Întotdeauna vor exista și utilizatori care se tem să rămână fără energie și vor alege procesoare economice, chiar dacă experiența este practic foarte slabă. Am pus mai jos rezultatele testelor principale, Antutu, GFXBench, GeekBench și câteva cu teste de autonomie și specificații.

 

Camera foto

Pe spate are o cameră foto cu senzor de 8 megapixeli, aplicația este destul de ok și vă ajută în diverse situații. Evident, pozele ies mult mai bine dacă este soare și lumină puternică, iar calitatea scade pe măsură ce se întunecă. A reușit câteva cadre bune seara, dar numai dacă este și lumină în scenă și atunci știe să facă focus. Dacă este doar întuneric imaginile vor arăta cel puțin ciudat. Vedeți mai jos o serie de cadre realizate cu el.

 

Concluzii

Hammer Energy 18×9 este pentru cei care lucrează pe șantier, în fabrici și uzine sau pentru cei care călătoresc des pe munte sau în zone de-astea unde autonomia și rezistența sunt importante. Este un back-up phone excelent pentru oricine. L-aș recomanda și pentru unii copii mai zvăpăiați dacă v-au spart câteva telefoane pînă acum, la ăsta va fi greu să îi dea de cap. Am făcut teste de cădere și de zăpadă, găsiți în video de mai sus.

Dacă vă place modelul, îl puteți cumpăra de aici cu un preț sub 1.000 de lei.

 

Galerie foto