MyPhone Hammer Energy s-a dovedit un telefon rezistent ok, dar nu excepțional. Am făcut majoritatea testelor pe el, pare să fie un telefon cu care poți face orice și destul de accesibil. Este adevărat, nu l-am aruncat de la 4 metri să văd dacă rezistă. Este destul de greu și nu avea cum să supraviețuiască unui astfel de impact.Dați play și vă aștept cu comentarii.

Detalii tehnice Hammer Energy

Display: 5.0 inch, HD Display (1280 x 720 pixeli)
CPU: MediaTek MTK6737T, quad-core 1.45GHz, ARM Cortex A53
GPU: ARM Mali-T720 MP2, 600 MHz, 2-Cores
RAM: 2GB 733 Mhz
Stocare: 16GB + slot de card (pe SIM2)
Camera foto: 8 megapixeli
Camera frontală: 2 megapixeli
Baterie: 5.000 mAh
Sistem de operare: Android 8.1
Dimensiuni: 146.6 x 75.9 x 13.95 mm
Greutate: 220 de grame
Altele: LTE Cat 4, IP68, FM Radio, Fast Charging
Preț: sub 1.000 de lei

Pro și contra acestui model

Avantaje:
– destul de rezistent;
– protecție la apă și praf;
– baterie mare;
– te descurci ok cu el;
– preț relativ accesibil;

Dezavantaje:
– este masiv și greu;
– ecranul este slab calitativ;
– procesorul este lent;

Experiența cu Hammer Energy

Am mai testat un model de la MyPhone, Hammer 2 Plus, tot rezistent, dar ceva mai ieftin. Nu sunt telefoane premium, dar sunt ok la nivelul lor de preț. Polonezii sunt un fel de Allview al lor, au dezvoltat propriul brand și acum vând în toată Europa de Est. Nu au avut însă niciodată probleme cu service-ul sau respectarea garanției. Așa că este un brand ok.

La ora actuală telefoanele realizate de polonezii de la myPhone sunt vândute în 17 țări, România fiind printre cele mai recente piețe noi. Compania poloneză a primit chiar certificarea Google Android European Award. Toate terminalele lor includ Google Mobile Services (GMS), astfel fiind certificate să includă Google Play și Google Maps și celelate serviici Google.

M-a întrebat multă lume dacă aș folosi eu un telefon rezistent. Da și nu. Probabil pentru drumețiile pe munte ar fi util, dar pe de altă parte, dacă nu am reușit să stric niciun telefon normal pe munte, probabil că nu este cazul. Majoritatea telefoanelor moderne de top pe care le folosesc eu sunt deja protejate la apă și praf și au un nivel de rezistență bun. Am scăpat S8, S9 și Note 9 pe gresie, nici măcar semne serioase nu au rămas. Am văzut însă că P9 și P10 au ecranul sensibil, ambele s-au crăpat. Depinde însă și cum le folosiți și cât de des le scăpați și unde lucrați. Pentru cei care stau mai mult pe teren, probabil că un telefon rezistent are sens, măcar ca dispozitiv de back-up. Pentru mine nu prea are.

Hammer Energy este ok pentru ceea ce ar trebui să ofere un telefon entry rezistent. Faptul că nu a rezistat unei căzături de 4 metri este irelevant. Nu cred că există vreun telefon indestructibil. Teoretic, el trebuie să reziste la o cădere din mână sau din buzunar, nu de la 4 metri. Să reziste dacă îl scapi în apă, în nisip sau în alte condiții similare. Cam astea sunt condițiile pentru utilizarea normală. Desigur, se mai pot întâmpla și „miracole”, am auzit povești cu telefoane căzute de la etaj care au supraviețuit. Dar în diverse condiții, fie au căzut pe ceva moale, fie era un copac și a picat din creangă în creangă… Niciun dispozitiv care cade pe ciment de la 4 metri nu cred că mai merge la fel.

Mă așteptam la Hammer Energy să aibă o autonomie foarte mare dat fiind procesorul economic și bateria foarte mare. Din păcate însă, așteptările bazate pe specificații nu sunt totdeauna îndeplinite. Procesorul este lent și economic, dar autonomia nu este cu mult mai mare. Și este mare păcat, pentru că unii vor cumpăra terminalul tocmai pentru asta. Ecran slab, procesor economic, bateria de 5.000 mAh ar trebui să țină trei zile. Autonomia a ieșit slabă, un punct slab pentru acest telefon.

Camera foto este ok pe lumină, dar cam atât, în orice situație mai dificilă nu se descurcă. Camera de selfie este acolo mai mult pentru a fi prezentă, la 2 megapixeli nu cred că poți face selfie-uri decente. Dar probabil nici nu a fost gândit ca un telefon pentru fotografie.

Ecranul este ok, dar fiind HD nu vă așteptați la o foarte mare calitate. La fel, credeam că rezoluția slabă va crește autonomia, dar m-am înșelat și aici. În rest nu am ce să-i reproșez. Spre deosebire de ce-am găsit online, telefonul vine cu Android 8.1 și cu foarte puține modificări, mai degrabă putem spune că au pus o fotografie pe fundal și cam atât. Ceea ce este foarte bine, se mișcă decent, deși procesorul este slab.

Teste hardware și autonomie

Am făcut câteva dintre testele de putere și cel de autonomie, iar rezultatele mi-au confirmat ceea ce știam deja. Telefonul se mișcă greu, la anumite operațiuni este nevoie să așteptați peste măsură, iar pe de altă parte, cum spuneam, autoomia nu este grozavă cum ar trebui. Vedeți mai jos ceva rezultate, comparații și trageți voi concluzia. Autonomia de 12 este decentă, similară cu orice smartphone ieftin obișnuit. Mă așteptam să atingă însă măcar 24 de ore dată fiind bateria aproape dublă. Dar se pare că bateriile cu cât sunt mai mari, cu atât se descarcă mai rapid.

Concluzii

Hammer Energy este un foarte bun back-up phone. Pentru momentele când plecați la munte și veți merge efectiv, iar telefonul de bază e în pericol să cadă să se spargă. Pentru cei care lucrează la Electrica și trebuie să se urce pe stâlpi la înălțime. Pentru cei din siderurgie sau care lucrează în construcții. Este un telefon rezistent de folosit în condiții mai improprii de lucru. Nu este un telefon de ieșit în oraș cu el.

Modelul ar fi fost un adevărat hit dacă avea Snapdragon 636 sau ceva similar, care să aibă și un pic de putere, nu doar nuclee economice. Merge și așa, la dotările astea, mi se pare că prețul este un pic mare, dar per-total, fiind rezistent, putem spune că este un preț fair. Nu este nici prea scump, dar nici foarte accesibil. Este ok. Dar nu este pentru toată lumea și numai cei care au nevoie de așa ceva vor aprecia acest model.

Galerie foto