Honor 8X este un model mid-range cu performanțe ridicate, un telefon comparabil cu Mate 20 Lite sau P Smart 2019, dar cu diferențe esențiale. Are o realizare premium, procesor bun, camere foto peste medie și o baterie mare, totul la un preț foarte atractiv.


Dați play la video și vă aștept pe canalul de YT și în grupul pasionaților de telefoane.

Honor 8X a ajuns la mine de la Orange România.

Detalii tehnice Honor 8X

Display: 6.5 inch LPTS, 19.5:9, 2340×1080 pixeli
Procesor: Kirin 710 octa core
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 / 128 GB + card microSD
Camera foto: 20 megapixeli + 2 megapixeli
Camera selfie: 16 megapixeli
Baterie: 3750 mAh
Preț: 1.200 de lei

Experiența cu Honor 8X

Testez mereu cu plăcere modelele mid-range și Huawei fac unele dintre cele mai bune terminale care se găsesc acum pe piață. Honor este un brand al Huawei, destinat tinerilor și persoanelor active, interesate de fotografie și design, persoane dinamice, atente și la prețuri. Honor 8X este un mid-range foarte puternic, bine dotat, cu un preț foarte bun. Este comparabil cu modelele Huawei Mate 20 Lite sau P30 Lite, cu diferențe față de ele. De exemplu, P30 Lite aduce o super-cameră foto de 48 de megapixeli, iar Mate 20 Lite are cameră duală și pentru selfie, plus fast charging mai avansat. Este comparabil cu P Smart 2019, care este oleacă mai ieftin, dar are 3GB RAM / 32GB de stocare.

Honor 8X este foarte bine făcut, arată premium, stă foarte plăcut în mână, nu alunecă și nu pare deloc subțire sau fragil. Singurul punct în care pot să-i reproșez ceva este mufa de USB clasic (microUSB), care sigur are rate mai slabe de transfer și la fel cu încărcarea. Suportă totuși o tehnologie fast-charge cu 10W, dacă aveți încărcător compatibil. Dacă puneau și aici USB Type-C, ar fi fost mult mai bine.

Camera foto nu am avut ocazia să o testez foarte intens, dar sunt mulțumit de imaginile realizate. Pe partea de teste a ieșit foarte bine, chiar peste P Smart și Mate 20 Lite. Găsiți mai jos toate testele realizate de mine. Online sunt și mai multe.

Honor 8X este foarte bine făcut, arată premium, stă foarte plăcut în mână, nu alunecă și nu pare deloc subțire sau fragil. Singurul punct în care pot să-i reproșez ceva este mufa de USB clasic (microUSB), care sigur are rate mai slabe de transfer și la fel cu încărcarea. Suportă totuși o tehnologie fast-charge cu 10W, dacă aveți încărcător compatibil. Dacă puneau și aici USB Type-C, ar fi fost mult mai bine.

Camera foto nu am avut ocazia să o testez foarte intens, dar sunt mulțumit de imaginile realizate. Autonomia a fost de circa 11 ore de utilizare cu ecranul mereu deschis, dacă folosiți normal telefonul va ține peste 22 de ore sigur. Cu o serie de setări inteligente privind consumul de energie, acest model va trece de o zi, poate chiar o zi și jumătate de utilizare.

Performanța hardware

Procesorul Kirin 710 este octa-core, cu patru nuclee de putere ARM Cortex-A73 și patru nuclee economice ARM Cortex-A53. Per-total este un procesor mult mai bun decât aveau telefoanele ieftine din generațiile anterioare (acel Kirin 659 doar cu nuclee economice). Sigur că nu este comparabil cu Kirin 980 sau 970, de la modelele flagship, dar altfel este un procesor de top.

Contribuie și faptul că are 4GB de RAM și stocare destulă. Dar dacă vă uitați și la testele de scriere / citire vedeți care e diferența față de modelele de top. Vitezele de citire sunt medii, iar cele de scriere un pic mai bune, dar ambele sunt sub nivelul telefoanelor de top. De aici și senzația că se mișcă mai greu sau întârzie uneori la executarea comenzilor. Nu are lag precum modelele vechi, dar simți diferența dacă vezi un terminal de top.

Camera foto

Camera foto principală este de 20 de megapixeli, are apertura f/1.8 și o lentilă de 27 mm, PDAF. Este acompaniată de un senzor de adâncime de câmp de 2 megapixeli, adică nu îl puteți folosi la fotografie, dar el este utilizat pentru a face un focus mai bun și pentru a surprinde mai bine obiectele din cadru. El stabilește distanțele pînă la obiecte și cum să facă focus camera ca să iasă bine. Imaginile sunt în general corecte și dacă nu sunteți în mișcare nu veți avea probleme cu fotografiile. Camera de selfie de 16 megapixeli a fost în general lăudată în teste, are f/2.0 și o lentilă de 26 mm.

Concluzii

Honor 8X este un telefon accesibil, dar care aduce suficientă tehnologie modernă, este cu mult peste ceea ce ofereau telefoane similare de acum un an sau doi ani. La doar 1.200 de lei puteți avea și un terminal cu design bun, cu ecran decent, cu procesor puternic și baterie destul de mare. A ieșit bine în toate testele și vă faceți treaba cu el dacă nu aveți un buget mai mare pentru telefon.

Îl puteți comanda și voi de la Orange România.

Galerie foto