HP Envy 6, ultrabook cu display de 15,6″, mi-a lăsat o impresie pozitivă și nici nu este foarte scump comparat cu alte produse similare. Este drept că încadrarea în conceptul de ultrabook este un pic forțată, are 2,15 kilograme și nici foarte subțire nu prea e. Dar cert este că arată foarte-foarte bine și este suficient de performant. Are însă SSD pentru viteză și placă video Radeon.

HP Envy 6 - 15.6 "
HP Envy 6 – 15.6 „

Dă notă: [ratemypost]

Are un preț retail la ora actuală de 3.999,99 leila eMAG. Chiar ok. CLICK pe imagini pentru mărirea lor!

Pro și contra HP Envy 6

Mi-a plăcut:
– design-ul agresiv și combinația de culori bine aleasă;
– materialele premium folosite la realizare;
– prețul mi se pare ok;

ads

Nu mi-a plăcut:
– mi se pare gros și greu;
– autonomia nu este cea mai bună;
– display-ul este 1366×768 pixeli, se putea mai bine, mai ales la 15 inchi;
– performanțele sunt medii;

HP Envy 6 ultrabook

HP are un istoric de a denumi laptopurile subțiri ultrabook, aceeași chestie am remarcat-o și la HP Folio 13. Nu e rău, dar totuși, ultrabook-ul ar trebui, prin definiție să fie mai subțire. Rivalii se bat la 1 centimetru, 1 kilogram, iar tu lansezi ultrabook de 2kg și 3 centimetri grosime? Mă rog, nu fac eu politica HP. Dar dacă te uiți la pozele de pe site-ul HP te poți înșela 🙂 Avantajul este că are un preț foarte bun și performanța a fost ok. Dotările tehnice sunt medii.
Pentru impresie îi dau nota 9 fără ezitare [rating:9]
Pentru dotările tehnice îi dau doar un 8 [rating:8]

HP Envy 6 ultrabook
HP Envy 6 ultrabook

HP Envy 6 – design

Combinația de roșu/negru și metal polishat îi dă laptopului un aspect extrem de atractiv. Are și o serie de muchii curbate, e lucrat cu mare atenție și asta se vede. De asemenea, trecând peste cele 2 kilograme și dimensiunea mare a ecranului, laptopul arată foarte bine, materialele sunt foarte bine alese și se vede că HP nu s-au zgârcit la niciun capitol. Tastatura este foarte bună, butoanele sunt bine poziționate și după cum vedeți avem și diacritice pe butoane pentru cei nefamiliarizați deja cu tastatura în limba română. Logo-ul Beats ne anunță de asemenea că Envy 6 are tehnologia audio premiată a lui Dr. Dre. Cu capacul închis, carcasa metalică îți dă senzația de premium, de produs lifestle high-end. Una peste alta este laptopul care arată cel mai bine dintre modelele pe care le-am testat anul acesta. Am văzut însă un ultrabook metalic mult mai subțire și care arăta și mai spectaculos 🙂

Dar pentru design, HP Envy 6 merită pe deplin nota 9,5: [rating:9.5]
Pentru display, doar nota 8 [rating:8]

HP Envy 6 – hardware

Ultrabook-ul HP vine cu un procesor din a treia generație Core de la Intel, dar este un i5-3317U, un model ultra low-voltage din gama de mijloc. Adică faci marea majoritate a activităților mobile ok – browsing, email, word, office – poți vedea pozele și ceva filme. N-aș paria că rulează perfect un Full HD Blu Ray, dar este drept că nu are unitate optică integrată, iar ecranul 1366×768 pixeli nu va reda corect imaginile. Dar grafica e susținută de o placă Radeon HD 7670M cu 2GB, deci e posibil să meargă ok. Deși este un laptop foarte gros comparat cu alte ultrabook-uri, bateria integrată este de doar 4 celule, iar autonomia maximă era 4 ore și NU 9 ore cum spune HP pe site-ul oficial. Sunetul este ok, dar este departe de alte laptopuri care poartă pe ele logo-ul unei firme audio.
Are cititor de carduri, mufe USB, LAN, HDMI, 3,5 mm audio.

Poți comanda un HP Envy 6 cu procesor Core i7 și alte dotări mai bune, dar va crește prețul laptopului proporțional. Iar autonomia bateriei va scădea cu fiecare element de acest gen 🙂
Pentru baterie îi dau nota 7 [rating:7]

HP Envy 6 ultrabook
HP Envy 6 ultrabook

HP Envy 6 – benchmark

Din păcate pentru HP, nici testul benchmark nu iese extraordinar. Scorul final este de sub 600 de puncte, aș putea spune chiar modest. Laptopul meu scoate mai bine și am placă video cu 1GB, nu cu doi. Și nu am 6 GB de RAM, ci doar 4. Da, te ajută și SSD-ul, deci nu simți vreo problemă, doar dacă rulezi ceva mai complex – jocuri, editare video, chestii de gen. Procesorul dual-core merge la 1,7 Ghz, dar dacă ai nevoie, Turbo Boost îl poate urca la 2,6 GHz. Benchmark-ul l-am făcut fără vreun overclocking sau schimbare de setări. Doar pe Maximum Performance.

Concluzii

laptopul HP arată foarte bine, este portabil, are dotări medii și un preț ok. Personal mi l-aș lua dacă aș fi pasionat de segmentul 15,6″ și aș căuta un sistem portabil decent și fiabil. Dacă vreți un ultrabook care să fie într-adevăr subțire și ușor, nu este cazul. Nici autonomia nu este grozavă. Cred că HP mai au de lucrat pînă să reușească un hit.

Dacă îti place HP Envy 6, prețul este de 3.999,99 leila eMAG.

Galerie foto

Poze cu HP Envy 6:

[nggallery id=421]