Am testat HTC Desire 10 Lifestyle, modelul care vine oficial în România. Eram curios, după ce mi s-a părut bun HTC 10, dacă pot aduce un model excelent pe segmentul mediu. Cerusem la test HTC Desire 10 Pro, dar acest model nu vine oficial la noi. Versiunea Desire 10 Lifestyle are dotări mai modeste, chiar dacă împărtășește un design excelent.

0002

Pro și contra HTC Desire 10 Lifestyle

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și calitatea realizării;
– ecranul bun;
– camera foto decentă;
– autonomia bună;
preț echilibrat;

Rămâne de discutat:
– performanța este mediocră spre slabă;
– la acest preț există modele cu performanță mare de la cocurenți;

ads

Experiența cu HTC Desire 10

Am urmărit acest model încă de la lansare, anul acesta HTC 10 a fost interesant, iar modelele Desire sunt tot mai căutate datorită raportului calitate preț. Când am scos din cutie telefonul și l-am văzut prima oară, m-am gândit doar că e “wow” și că o să-l laud în review. După ce l-am butonat mai mult și am văzut ce-i poate pielea, mi-am cam schimbat părerea. Telefonul nu este nici pe departe rău, per-total este bun, doar că în ziua de azi dacă urmăriți ofertele veți putea cumpăra cu banii ăștia un terminal puternic, cu procesor mai bun, cameră foto mai bună, autonomie mai mare. Desigur, nu va avea un design la fel de bun, dar poate că nu contează. Aici e problema marilor jucători din industrie, Samsung sau LG au aceeași problemă.

Cum spuneam, telefonul este dotat destul de bine. Ecranul este mare, diagonală 5.5 inch, cu rezoluție 1280×720 de pixeli, densitate 267 ppi. Ecranul este bun, nu observi nicio diferență la prima vedere, în meniuri sau aplicații, diferența de rezoluție este observată doar la analiza detaliilor unor fotografii. Dacă vă uitați normal nu se vede nimic deosebit.

Procesorul este Qualcomm Snapdragon 400, o variantă aleasă pentru autonomie mai mare, dar care în utilizarea practică mai dă și rateuri. Adică are lag, unele aplicații pornesc greu, chestii de gen. Are într-adevăr 3GB de RAM, suficient pentru aplicații, dar cum spuneam nu te ajută procesorul. Nucleele sunt la 1.4GHz și oricât ai trage de el nu are puterea necesară. Iar acceleratorul grafic este Adreno 305, un pic depășit. Explicația este logică, bateria integrată este de 2.700 mAh, când alte telefoane cu ecran de 5.5 inch au baterie de 4.000 mAh. Au vrut să ofere autonomie folosind un procesor cu un consum redus.

Camera foto de pe spate are un senzor de 13 megapixeli, lentila mare utilizată de HTC nu te ajută foarte mult când este lumină slabă – am făcut poze cu el, le găsiți în galeria de mai jos. Camera frontală este de 5 megapixeli. Un lucru pozitiv, să nu ziceți că am criticat toate specificațiile, este că are sunet Dolby. De asemenea, de apreciat că mai integrează radio FM, o funcție căutată de unii utilizatori. La polul opus, conectorul este micro USB 2.0. Stocarea internă este de 16GB, vă descurcați cu el dacă nu e pentru jocuri video, altfel memoria se poate umple rapid și rămâneți fără spațiu.

Android este la versiunea 6.0.1. Marshmallow, interfața este Sense UI 7.0. Mi s-a părut o intervenție minimală, fără bloatware, fără mari modificări grafice. Interfața se mișcă ok, meniurile sunt normale. Nu simți problema cu procesorul pînă nu vrei să folosești o aplicație mai intensivă sau un joc video sofisticat.

Uite testele de performanță…

Fotografiile ies ok dacă este lumină afară, camera este decentă și nu are foarte mare lag. Totuși, are probleme la focus și de asemenea când sunt zone luminate și umbroase, nu are HDR sau nu este accesat corect și pozele ies cu probleme.

Concluzii

HTC Desire 10 Lifestyle este un terminal arătos cu dotări bune, decente, cu un preț bun. Nu este pentru pasionații de jocuri și nu este pentru cei care accesează frecvent aplicații intensive, editare foto / video, multimedia și altele. El este un terminal bun pentru pasionații de social media, pentru stat pe net, pe Facebook, pe e-mail și pe tot ce ține de zona asta.

Galerie foto