Am testat Huawei P50 Pro, un terminal impresionant pe partea foto, ca de obicei. Astăzi este lansat în România alături de P50 Pocket pe care nu l-am testat încă. Rămân valabile aceleași sancțiuni, dar cu aceleași ocolișuri la îndemâna utilizatorului. Probabil nu este o metodă sigură, dar nici nu au fost incidente majore. Așa că mergem mai departe.

Update: preturile oficiale sunt mai temperate, P50 Pro la 5.499 lei și P50 Pocket la 6.499 lei .



Pro și contra Huawei P50 Pro

Avantaje:

  • aceleași camere foto peste așteptări;
  • design premium, IP68;
  • încărcare rapidă;
  • ecran de foarte bună calitate;

Dezavantaje:

  • lipsa serviciilor Google în mod oficial;
  • preț foarte mare;
  • riscuri de securitate;

Detalii tehnice Huawei P50 Pro

Ecran: 6.6 inch, OLED, FHD+, 450 ppi
Procesor: Snapdragon 888 4G
GPU: Adreno 660
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB UFS 3.1
Camera: 64, 50, 40, 13 megapixeli
Selfie: 13 megapixeli
Dimensiuni: 158.8 x 72.8 x 8.5 mm
Greutate: 195 g
Baterie: 4.360 mAh + 66 W
OS: Android 11 Open Source (EMUI 12)
Tehnologii: IP68, card NM, Hybrid Dual SIM, USB Type-C 3.1, WiFi 6, Bluetooth 5.2, NFC, Infraroșii
Preț: 5.499 lei (neoficial)

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 7 Media: 4.1]

Detalii tehnice Huawei P50 Pocket

Ecran: 6.9 inch extins, OLED, FHD+, 120Hz, 442 ppi / 1 inch extern
Procesor: Snapdragon 888 4G
GPU: Adreno 660
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 256 / 512 GB UFS 3.1
Camera: 40, 32, 13 megapixeli
Selfie: 10.7 megapixeli
Dimensiuni: 170 x 75.5 x 7.2 mm
Greutate: 190 g
Baterie: 4.000 mAh + 40W
OS: Android 11 Open Source, EMUI 12
Tehnologii: Dual SIM, USB Type-C 2.0, WiFi 6, Bluetooth 5.2, NFC,
Preț: 6.499 lei (neoficial)

Dă-i și acestuia nota ta:

Acordă nota ta:
[Total: 7 Media: 4.1]

Pe scurt despre P50 Pocket

Nu, pe ăsta nu am avut încă ocazia să îl testez. Pe scurt, Huawei aruncă pe piață un concurent direct pentru Galaxy Z Flip3 de la Samsung. Terminalul arată bine, are o parte din specificații mai bune, dar îi lipsesc serviciile Google și are un preț foarte mare.

Ecranul extins are 6.9 inch, ceva mai mare decât Flip 3 sau Find N. Ecranul extern este de formă circulară, areun diametru de 1 inch. O idee interesantă, fiind combinat și cu modulul de cameră, pentru a crea un aspect oarecum similar cu spatele lui P50 Pro. Huawei arată că are în continuare resurse să fie inventiv. Samsung au mers pe un ecran normal, de 2 inch, pe care poți vedea notificări.

Procesorul este Snapdragon 888, în varianta 4G. Au eliminat stocarea de bază și au păstrat doar variante de 256 / 512 GB. Memoria este de 8 sau 12 GB RAM. Suportă și el cardurile de memorie speciale Huawei NM, nu știu dacă au ajuns în magazine pe undeva. Bateria integrată este însă de 4.000 mAh, în timp ce modelul Samsung are doar 3.300 mAh, ceea ce pare foarte puțin.

Camera foto principală are un senzor de 40 de megapixeli, cea ultrawide este de 13 megapixeli și de asemenea o cameră Ultra Spectrum de 32 de megapixeli. Nu au detaliat prea tare ce face. Prețul P50 Pocket nu este încă public, dar pe unele site-uri a apărut la 8.700 de lei.

Impresii după testare

În Româna lipsește cu desăvârșire modelul de bază P50. Huawei P50 Pro rămâne un flagship destul de bun. Însă situația este complicată de restricții și are un preț final destul de mare. Nu am încă prețul oficial, dar pe site-uri a apărut deja la 6.700 de lei, ceea ce pare destul de mult având în vedere aceste probleme. Totuși, presupunând că există fani Huawei care vor neapărat flagship-ul, se pare că ocolirea restricțiilor este funcțională în continuare, Gspace permite o utilizare destul de decentă și este prezent în App Gallery. Singura problemă rămâne cea de securitate, nefiind clar dacă datele sunt cumva protejate.

Telefonul arată foarte bine, dar spatele lucios atrage imediat amprente și arată foarte murdar. Pe partea frontală arată bine, mie îmi plac ecranele cu margini curbate, doar am observat că majoritatea rivalilor cam renunță la ele. Deși cere un preț de top, telefonul nu are ecran de top, competitorii oferind rezoluții mai mari (Samsung, Xiaomi, Sony). De notat însă că au ajuns la rata de refresh de 120 Hz la acest model. Ca o concluzie, designul este ok, dar arăta mai bine modelul Mate 40 Pro. Varianta cu cerc pe spate părea mai echilibrată, ecranul cu decupaj „pilulă” părea cumva mai interesant. Acum oare un display banal, FHD+.

Procesorul Snapdragon 888 oferă destulă performanță pentru orice aplicație sau joc. Au în continuare mod de Performanță care permite scoruri foarte bune în teste, dar consumă bateria rapid. Oricum, autonomia este un punct slab. Pe vremuri un telefon Huawei te ținea zile în șir. Acum în testul de baterie cu Power Saving și luminozitate redusă a reușit doar 12 ore și 30 de minute. Probabil pe modul Performanță ține sub 8 ore.

Camerele foto rămân atuul acestui model, discutăm mai jos despre ele. De asemenea, mi-a plăcut încărcarea rapidă, în 10-15 minute încarcă suficient să ai câteva ore. Până faci cafeaua poate ajunge și la 100%. Este util când te grăbești, dar cu siguranță va trage în jos viața bateriei destul de rapid. Dar cum rivalii au deja modele cu 120W, vom vedea cum evoluează situația pe viitor.

Nu comentez acum prețul, să vedem anunțul oficial. Revin cu impresii. Totuși, rețineți că P50 Pro este un competitor pentru S21 Ultra, Mi 11 Ultra, iPhone 13 Pro Max. Nu este un flagship din 2022, ci mai degrabă de anul trecut. Doar prețul pare să fie de acum. Neoficial este la 6.700 de lei sau peste 1.350 de euro. Să vedem dacă se confirmă.

Teste benchmark

Procesorul Qualcomm Snapdragon 888 iese bine și în varianta 4G. Puterea maximă este dată de modul Performanță. A atins 1111 puncte single-core și 3330 puncte multi-core, aproape de cele mai puternice telefoane. Scorul Antutu a fost de peste 807.000 de puncte. Fără un mod de performanță scorurile scad cam cu 30%. Experiența rămâne destul de bună, dar este ca și cum ai cumpăra o mașină de curse și ai merge doar pe DN1 în coloană. Autonomia, cum am zis mai sus, este sub media flagship-urilor.

Camere foto

Ca întotdeauna la Huawei, camera principală este foarte bună. Sigur că nu este ideal senzorul de 50 de megapixeli, dar eu cred că au testat mai multe și au ales ceva ok. Plus, a depins foarte tare de permisiunile oferite de americani. Nu mi-e clar ce senzori s-au folosit exact, nici cele mai avansate teste nu spun asta. Dar DXOMark a pus prompt telefonul pe primul loc. Imaginile sunt clare și au culori naturale, se văd clar detaliile și nu au aberații de culoare. Camera de zoom este de 64 de megapixeli și lucrează foarte bine. A mers până la 100x și poza făcută din mână este utilizabilă. Desigur, nu merge la obiecte în mișcare sau animale, ci la ceva fix. Camera alb-negru îți redă nostalgia vremurilor apuse, face imagini foarte bune calitativ și cu aspectul de film de pe vremuri. Păcat de ultra-wide că este de 13 megapixeli, dacă loveau și aici cu 48 ar fi fost iar telefonul anului pe fotografie.

Camera de selfie este de 32 de megapixeli, dar suspectez vreun senzor made in China, nu are vreo calitate specială. Puteau lua de la Vivo senzorii de 44 megapixeli sau ceva de gen, dacă făceau cu adevărat focus pe zona asta.

Vedeți mai jos imagini realizate. Majoritatea ies foarte bine. Totuși, m-aș risca să zic că diferențele nu sunt atât de mari pe cât le-ar vrea Huawei.

Protecție pentru telefon

La un telefon flagship la acest nivel de preț este esențială fie asigurarea completă, fie o husă de protecție bună. Am văzut mai multe modele interesante de huse și carcase, dar cred că n-ar trebui să vă lipsească nici folia. Deși este greu pe ecran curbat, este mai greu fără ea. E chiar păcat să ai un telefon nou și să nu îl protejezi. Probabil o husă de piele care acoperă și ecranul vă va salva o perioadă, până când cade într-o anumită poziție și se desface. Am pățit să aterizeze tot cu ecranul pe jos. De-asta acum am și folie și husă, să fiu sigur.

Concluzii

Huawei P50 Pro rămâne un flagship foto de top. Probabil fanii brandului nu mai au nevoie de nicio explicație pentru a-l cumpăra. Însă pe mine mă ține pe loc lipsa serviciilor. Nu pricep de ce americanii le permit celor de la Qualcomm să vândă procesoarele către Huawei, dar nu permit Google să le dea GMS. Erau discuții că nu vor avea acces la memorii sau stocare, se pare că erau doar articole pentru trafic. Dar cred că se confruntă cu un acces mai dificil la componente. Cu stocuri limitate. Probabil nu vor vinde foarte multe unități. Iar acest lucru se traduce și prin prețurile mari anunțate neoficial. Aștept confirmarea oficială privind ofertele retail.

Galerie foto