Pentru fanii Apple care vor întotdeauna noile dispozitive nu există alt gadget suprem: iPhone 12 Pro Max este campionul din 2020. Desigur, și eu aștept cu nerăbdare Macbook cu M1, dar deocamdată să vorbim despre telefoane. Întotdeauna am admirat iPhone, am fost utilizator la generațiile 3GS, 4, 4S și apoi 6 și 7 Plus. Dar la un moment dat telefoanele cu Android au devenit tot mai bune și n-am mai simțit deloc nevoia de iPhone.

 

Pro și contra iPhone 12 Pro Max

Avantaje:

  • un ecran extrem de bun, cum era de așteptat;
  • procesor extrem de puternic;
  • camere foto foarte bune;
  • autonomie bună;
  • un design super;

Dezavantaje:

  • extrem de scump;
  • sunt capitole la care puteau mai bine: notch, 12 megapixeli, autonomie, discutăm în text;

Anul trecut am fost foarte impresionat de testarea iPhone 11 Pro Max, acum este disponibil la preț foarte bun. Am văzut generația Apple 12 Pro de la lansarea oficială și am fost impresionat. Iar testele au confirmat impresiile pozitive.

iPhone 12 Pro Max specificații

Ecran: 6.7 inch, Retina XDR OLED, 2778×1284 px, 19.5:9, 800-1200 nits
Procesor: Apple A14 Bionic
GPU: Apple GPU 4-core
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB
Camera: 12+12+12 megapixeli + ToF 3D
Selfie: 12 megapixeli
Dimensiuni: 160.8 x 78.1 x 7.4 mm
Greutate: 228 g
Baterie: 3687 mAh + 20W
OS: iOS 14.1
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, Lightning, NFC, IP68
Preț: 6.399,99 lei la iStyle

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 1]

Mai multe detalii tehnice sunt pe site-ul Apple.

Păreri după review

Am așteptat cu nerăbdare 12 Pro Max, este cel mai aproape de flagship-urile rivale, cel mai mare, cel mai performant. Am comentat deseori online: aș reveni la iPhone dacă ar scoate un model fără notch, cu senzor de amprentă, cu ecran care să aibă margini ultra-subțiri, dar și o baterie de minim 5.000 mAh. Desigur, ar fi mare, ar fi Ultra Max, ar fi greu, dar ar fi atât de bun. Nu am reușit să mă adaptez la notch, nu-mi place cum arată și cum se vede. Nici pe Mate 30 Pro nu îl suport, folosesc telefonul pe post de cameră foto/video și cam atât. Cu găuri în display mai treacă-meargă, dar varianta ideală este cu ecran neîntrerupt și margini cât mai subțiri.

Noul design, inspirat din iPhone 4, este foarte reușit. Chiar mi-a plăcut, mi-am amintit de vremea în care aveam iPhone. Este cel mai bun format pentru a pune telefon pe trepied la filmare sau fotografiere. Altă chestie care mă deranjează este însă încăpățânarea cu camerele foto de 12 megapixeli. Da, am înțeles, pentru iPhone e numărul perfect, ideal. Nu contează megapixelii, toată lumea știe asta. Dar telefoane de 1000 de lei pot avea camere de 64 de megapixeli, care realizează fotografii mai detaliate și filmări de calitate mai bună decât Pro Max. Mi se pare aiurea. Și marii jucători din industria foto s-au încăpățânat că nu contează megapixelii până erau să dea faliment. Aș vrea ca Apple să folosească cele mai noi tehnologii, inclusiv în zona foto.

Vestea bună este că iPhone 12 Pro Max are un senzor foto mai mare decât restul modelelor. Plus că vine cu senzor 3D, LiDar, tehnologia care a debutat pe iPad. Este la fel ca un radar, similar cu ToF pe Android, scanează toată zona pentru a realiza o hartă 3D a obiectelor, ceea ce ajută la realizarea unei imagini mai fidele. Senzorul de pe acest model este cu 47% mai mare decât cel de pe 12 Pro. Noile modele aduc și o nouă tehnologie de stabilizare a imaginilor: sensor-shift stabilization (IBIS). Este o tehnologie avansată adusă de pe camerele foto mirrorless. Stabilizarea atât de bună permite creșterea expunerii pe lumină slabă pentru a obține imagini mai luminate.

Ecranul de anul acesta este OLED, cu rezoluție 2778×1284 pixeli, formatul 19.5:9 și atinge 800-1200 nits, o luminozitate foarte mare. Se vede bine și nu simți nicio diferență dacă nu are refresh mai mare. E adevărat că nu am testat în jocuri.

Procesorul Apple A14 este foarte puternic, realizat pe 5 nanometri și de asemenea acceleratorul grafic stă foarte bine. Bateria este relativ mare pentru un iPhone și rezultatele sunt decente. Dacă însă intrați pe jocuri video, procesorul puternic va termina mai rapid energia.

Prețul iPhone 12 Pro Max este mare la ora actuală. Dar nu este o problemă pentru fanii Apple, care știu cât de important este să fi primul care cumpără cel mai nou telefon. Altfel se uită lumea la tine, altfel se semnează contractele, altfel se uită lumea la tine. Există acum achiziții în rate, carduri de credit, poți vinde modelul anterior și mai pui bani la salariu, se găsesc soluții.

Teste hardware

Am făcut o parte dintre testele obișnuite pe acest terminal. Unele nu sunt disponibile pe iOS, iar Geekbench este contra cost. Nefiind disperat să folosesc acest test, am sărit peste. Celelalte toate confirmă ce știam: scoruri mari de performanță.

Nu am avut test de baterie dedicat, așa că am folosit Youtube pentru a simula că mă uit la filme. Rezistă foarte bine la redarea de conținut video, după 3 ore era abia la 93%. După cinci ore coborâse la 86%, este adevărat că se mișcă dinamic, când adaugă, când scade. Dar este un rezultat foarte bun.

Din păcate nu am avut extraordinar de mult timp. Toate cele patru modele au venit la test simultan și a trebuit să le predau înapoi rapid.

Camerele foto

Apple nu a oferit detalii tehnice speciale privind senzorul foto nou. Doar că este cu 47% mai mare decât senzorul de la 12 Pro. S-a văzut la teardown că așa este. Nici ei nu au mai multe detalii. Sistemul nou de stabiliare este bazat pe patru magneți care înconjoară senzorul mare, iar In Body Image Stabilization (IBIS) face ajustări la nivel de milisecundă. Pe clipul de mai sus vedeți cum funcționează stabilizarea la filmarea din mână. Evident, este utilă și pentru fotografii.

Imaginile încârcate aici sunt micșorate și comprimate. O imagine simplă JPEG are cam 18-19MB. Camera poate realiza și imagini RAW (format ProRAW).

Accesorii iPhone 12 Pro Max

Chiar dacă anul ăsta Apple a adăugat Ceramic Shield, o protecție suplimentară pentru ecran, cred că rămâne obligatorie folia de protecție. De asemnea v-aș recomanda o husă care să protejeze mai bine telefonul. Am găsit unele interesante la colegii de la Mobile Direct. Eu acum pe telefon am un model de husă CUBZ. Mi se pare genială utilizarea inelului și nu am mai putut reveni la modelul anterior. Mi-a plăcut mult cum arată și DUX Ducis.

Telefonul stă mai protejat astfel și îl feriți de micile semne din buzunar, de praf, de pete de grăsime. Astfel când va apărea următoarea generație și vreți să îl vindeți va arăta mult mai bine și veți obține mai mulți bani pe el.

Concluzii finale

iPhone 12 Pro Max este campionul din 2020. Cel puțin pentru fanii și admiratorii Apple. Dar anul acesta am auzit surprinzător de mulți oameni care spun că “s-au săturat de Android”. Da, merge bine, dar când vine o actualziare începe să se miște greu. La iPhone nu mai este așa, din contră. Noile telefoane actualizate se mișcă exact ca noi. La Android după 6 luni începe să moară bateria rapid. Sau face poze mai proaste. Apple au avut parte de procese și nu mai fac asta. Chiar dacă mai apar probleme, în general ele se rezolvă pe garanție sau apelând la service-ul Apple.

iPhone 12 Pro Max s-a descurcat excelent în teste, mai ales pe partea de foto și video, dar și performanță și autonomie. Mi-a plăcut enorm noul design, dar nu mă pot obișnui cu notch. El are sens pentru toți fanii Apple, pentru FaceID. Dar nu are sens pentru design-ul general. Mult mai bun ar fi ecranul complet. În rest, numai opinii și impresii pozitive.

Galerie foto