Lenovo S90 a ajuns la mine la scurt timp după ce am avut ocazia să testez modelul Lenovo P70. Pînă acum nu avusesem aproape deloc acces la terminalele Lenovo, doar le-am văzut pe la diversele expoziții internaționale, dar nu veniseră și la teste. Așa că pot spune că mi-a plăcut mult P70 și nici S90 nu este deloc rău, doar că este terminalul care a preluat în modul cel mai vizibil design-ul iPhone 6.

Lenovo S90
Lenovo S90

 

Pro și contra Lenovo S90

Avantajele acestui model:
– preluând influența Apple chiar arată bine, este bine realizat, subțirel, solid;
– interfața colorată arată decent, poți schimba tema;
– performanța este de nivel mediu;
– prețul este 1.299 lei;
– camera foto e foarte ok;

Rămâne de discutat:
– există alternative mai performante la acest nivel de preț;
– autonomia este limitată;
– nu are slot de carduri microSD;

ads

 

Experiența cu Lenovo S90

După cum spuneam la începutul articolului, nu am prea avut ocazia să testez telefoane Lenovo și acum sunt plăcut impresionat. Am avut o tabletă Lenovo, foarte bună și bine făcută, accesibilă ca preț, dar acum văd pentru prima dată telefoanele. Modelul P70 chiar este de recomandat pentru toți cei care nu vor un flagship, am rămas impresionat după testul cu el. Nici Lenovo S90 nu este deloc rău deloc, are câteva puncte interesante. Nu este un model pentru performanță, cei care caută hardware puternic și scoruri mari în Antutu, vor găsi cu siguranță alte modele. Lenovo S90 este un model mid-range, cu focus pe design și cameră foto, cu performanțe bune la acest nivel de preț.

Display-ul are diagonala de 5 inch, chiar dacă rezoluția este de 1280x720p, densitatea este bună de 294ppi, iar imaginile și jocurile arată foarte bine. Nu am simțit niciun moment că ar fi vreo problemă cu ecranul. Procesorul este Qualcomm Snapdragon 410, un quad-core la 1.2 GHz, bazat pe Cortex-A53, versiunea mai economică, focusul fiind pe autonomie, nu pe performanță. Am testat versiunea cu 32GB stocare și 2GB de RAM, mai performantă, dar mai scumpă. Există și un Lenovo S90 cu 16GB de stocare și 1GB de RAM, nu vi-l recomand pentru că nu are slot de carduri microSD.

Procesorul este pe 64 de biți, iar cei 2GB de RAM ajută la o experiență ok. Acceleratorul grafic este Adreno 306, un model mai puternic și economic, la 450MHz. Telefonul are o cameră foto cu senzor de 13 megapixeli destul de bună, v-am pus și niște fotografii mai jos. De asemenea, are o cameră foto frontală de 8 megapixeli, perfectă pentru cei care vor poze selfie de mare calitate.

Bateria integrată este de 2.300 mAh, un pic subdimensionată pentru un terminal de dimensiunile astea, dar cu procesorul economic, este posibil să reziste o zi întreagă, dacă nu folosiți intensiv Facebook sau altceva. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că e fain să ai un smartphone subțirel și arată bine așa, față de unele modele groase și incomod de utilizat. Platforma este Android 5.0, dar probabil vor veni actualizări, la tabletă mi-au venit.

 

Performanțe hardware

Nu știu de ce, dar mă așteptam să aibă rezultate mai bune în testele hardware, deși era clar că Snapdragon 410 nu este un model creat pentru performanță. Scorul din Antutu este de abia 22.000 de puncte, sub o treime față de Galaxy S6, cam la jumătate față de un model scump. Nu este o performanță tocmai rea, dar este clar că jocurile nu vor merge tocmai la viteza maximă.

Ca să nu fie nicio discuție, am folosit mai multe teste de performanță, scorurile sunt de nivel mediu. Interfața este totuși destul de optimizată și nu veți avea probleme în meniuri și setări, doar în aplicațiile mai intensive din punct de vedere al graficii.

 

Camera foto

Camera foto mi s-a părut bună, în orice caz este peste media camerelor incluse e obicei în terminalele ieftine. Senzorul de 13 megapixeli s-a dovedit ok, iar fotografiile sunt de calitate bună. Cele de mai jos sunt un pic editate, le-am redimensionat și deja au pierdut din informație. Dar vă dați seama că ies imagini foarte bune cu Lenovo S90.


 

Concluzii

Lenovo S90 este un smartphone buget, pentru cei care vor design, nu țin cont de performanță foarte tare, dar vor să aibă o cameră foto bună. Este un terminal ok, nu mi s-a încins, nu s-a blocat deloc, n-a avut erori sau alte probleme. Autonomia nu este mare, dar nici n-ai surprize să se închidă brusc. Cu alte cuvinte este un smartphone onest, nu promite mai mult decât poate oferi. La banii ăștia (1.299 lei) mi se pare o alegere bună.
 

Galerie foto